DetektoRING

Brigáda
Publikováno: Wednesday, 01.10. 2008 - 19:22:51
Téma: Památky, podzemí, příroda


Brigáda.
To je slovo, které se nyní už moc nepoužívá.
Jednou, když jsem jel z hledání podzemní chodby, tak na kopci mezi Teplou a Bezdružicemi v místech, kde se chodba přibližovala silnici, jsem viděl na poli u silnice tři osoby jak tam něco dělají. Ihned mne napadlo, že také hledají podzemní chodbu.


Zastavil jsem a zeptal jsem se, co tam dělají. Odpověděli , že se nemohou dívat na tak zaneřáděnou nádhernou krajinu a proto tam uklízí. Byli to manželé lékárníci z Bezdružic s dcerou.
Vyprávěl jsem tuto příhodu na schůzi našeho hledačského klubu. Venca D. na to pravil: pojďme také udělat něco podobného. Vím o jednom místě u hranic, kde PSáci nechali u silnice pěkný nepořádek. Já zařídím vše potřebné. Domluvil s hajným, že přijede s přívěsným vozíkem a nepořádek pak odveze.
V neděli 15.6. jsme vyrazili do nádherné krajiny v bývalém hraničním pásmu a ihned jsme se pustili do práce. Do rychlého tempa nás hnaly skoro neviditelné malé mušky, které nepříjemně kousaly. Kdo se zastavil, toho by přímo sežraly. Velké množství lahví a sklenic jsme v pytlích rozbili, aby nezabíraly moc místa. Když byl přistavený přívěsný vozík vrchovatě naložen, jsme v kouři cigaret pokecali s hajným.

Pak jsme naladili detektory a rozběhli se po lese. Já jsem narazil na jedno místo, kde detektor přímo řval. Zase smeťák jsem si myslel, ale podíval jsem se co se tam nachází. Po odhrnutí drnu na mne vykoukly dva zásobníky do samopalu. Po jejich vyndání zkouším, detektor řval stejně dál. Je tam samopal. Zase jsem ale vyhrábnul další dva zásobníky. Zkouším a detektor řve pořád. Tímto způsobem jsem pokračoval po dvou zásobnících a naposledy jsem vytáhl jen jeden. Pak detektor zmlknul. Celkem sedmnáct prázdných šrotových zásobníků do samopalu a samopal nikde. Trochu mne to zklamalo, ale ta chvíle očekávání co na mne vykoukne, byl opravdu pěkný "rajc". Ostatní hledači našli pár drobností, za zmínku stojí čepičák R-U, půlka ID známky a pěkná rolnička. Jinak nás hřálo vědomí, že jsme lesu úklidem trochu pomohli.
Abych se tam vyhnul práci, tak jsem si vzal kameru a brigádu jsem natočil. Když jsem film pak zpracovával, tak jsem si uvědomil, že makají jen ti dříve narození. Můžete se na ně podívat. Nebudu vás prací dlouho nudit, film je dlouhý jen 3,5 minuty.

Soucek







Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/brigada-173.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO