DetektoRING

Co vydaly prohledané lokality.
Publikováno: Monday, 21.05. 2012 - 08:09:07
Téma: Detektory a hledání


Dlouho jsem si pohrával s myšlenkou, důkladně prohledat profláklé, provařené lokality, které dlouhá léta v hojném počtu navštěvují hledači. Jelikož na tahle místa zásadně nechodím, o to více mě zajímalo, co tam zůstalo.

Kolega, který obhospodařuje rozsáhlé pozemky, asi rok vybíral vhodná místa na polích. Lesní lokalita byla jasná, nejprofláklejší z profláklých, kde každý víkend hledači o sebe narážejí cívkami. Čas nazrál minulý rok, na podzim. Počasí přálo, bylo dlouho teplo a sucho. Největší problém byl sjednotit navzájem termíny pro šest lidí, kteří se pokusu účastnili. Nakonec se to podařilo, včetně přizpůsobení se polním pracem. Rozhodli jsme se pro dvě polní a jednu lesní lokalitu, vždy o rozloze zhruba 5 hektarů.
Při hledání jsme postupovali tak, že jsme silnějším čalouníckým provazem ohraničili na poli obdélník a dalším provazem posouvali úseky po 150 cm, kratší stranou obdélníku. V lese to bylo horší, tam jsme úsek rozdělili na menší části, aby nám neunikla žádná část prostoru. Každý úsek o šířce 150 cm, se prošel pro jistotu dvakrát, vždy jiným hledačem s rozdílným detektorem. Kopalo se vše, i to co si většina z nás pro danou lokalitu odladí. Tak co jsme našli.

1.Polní lokalita.
Bohužel se tam provádí bezorebné setí, tak jsme tam nastoupili hned po mulčování. Zem byla suchá a trdá se zbytky kukuřice.
Nálezy.
20% železo, pouze šrot
80% barva z toho 95% převažují alobaly, zinkové plíšky, měděné a mosazné kousky, kupodivu žádný brokový spodek nebo nábojnice. Pouze 5% by si asi každý hledač vzal domů.

2.Polní lokalita.
První fáze nástup po podmítce.
Nálezy.
40% železo-jedna věc domů
60% barva, 92% barevný šrot včetně různých nábojnic, obdobné složení nálezů jako na předchozím poli ovšem ve větším množství. Dobrých 8% nálezů.
Druhá fáze, po hluboké orbě a uvláčení. Krásně se se hledalo.
Nálezy.
45% železo, jen šrot
55% barva, 85% dreky, 15% na odnesení domů.
Tahle fáze, po hluboké orbě nás zklamala, čekali jsme výraznější nárust nálezů.

3.Lesní lokalita.
Opravdu superprofláklá lokalita vzhledem ke své pověsti a také počtu nezahrabaných děr. Ta nám dala nejvíce zabrat, přemisťovali jsme spoustu dřevní hmoty.
Nálezy.
30% železo, opět jen šrot
70% barva, nic co by se dalo nechat doma, pokud nepočítám nábojnice do kulometu. Tahle lokalita nás nejvíce zklamala. Nejmenší počet nálezů.

Tenhle náš pokus mě utvrdil v názoru, nechodit na profláklé lokality a také jak tvrdá práce je hledačství, naštěstí pro nás je to jen zábava, pohyb na čerstvém vzduchu, relax.





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/co-vydaly-prohledane-lokality-324.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO