DetektoRING

Hledání ukrytého zlata SS
Publikováno: Tuesday, 01.01. 2008 - 17:00:15
Téma: Literatura a mapy


Celý název této knihy je "Hitlerovi milionáři - Příběh hledání ukrytého zlata SS". Napsali Kenneth D. Alford a Theodore P. Savas.



Vždy před Vánoci, říkám všem příbuzným, ať mi pod stromeček nekupují knihu. Raději si ji vyberu sám a takovou, kterou skutečně přečtu. Přesto mi letos, respektive loni, byla nadělena. Ale tentokrát to byla dobrá koupě. Již jsem tuhle čtyřista stránkovou knihu přečetl a rád Vám budu o ní referovat.

Každá kapitola knihy se zabývá jinými majetky Třetí Říše, které na konci 2.světové války zmizely i se svými pány a průvodci. A jestli byly vůbec kdy nalezeny nebo jsou objektem hledání až do dnešních dnů.

Zajímavá je penězokazecká operace Bernhard, kdy byly za pomoci židovských rytců a falsifikátorů vyráběny miliony a miliony falešných bankovek, hlavně britských liber. Těmito penězi měly být ochromeny ekonomiky světových mocností. Stejně tak, kolik falešných peněz bylo uvedeno do oběhu, tolik jich zůstalo za nehty mezi vysokými pohlaváry SS. Podle pamětí očitých svědků mizelo nepředstavitelné bohatství v těchto bankovkách v hlubokých alpských jezerech. A až v roce 1995 se za pomoci nejmodernější potápěčské techniky podařilo zbytky těchto beden obsahujících miliony falešných bankovek vylovit ze dna Töplitzského jezera.

Podobné osudy jako falešné peníze měly i poklady ve zlatě, mincích a starožitnostech. Třeba Eichmannovo zlato v Blaa Alm. Zlaté cihly byly odlity s prstenů, zubních protéz a jiného nakradeného zlata v Evropě, hlavně od židovských vězňů.


Nezajímavé je, že mnoho dříve chudých civilních obyvatel Horních Rakous, se stalo po válce zámožnými. Někteří z lehce nabytým majetkem, který si na jejich usedlostech uschovávali prchající Němci, neumělo řádně poradit. Začali se honosit bohatstvím, nosit zlaté šperky a proto jim byly poklady zabaveny. Ale jsou známy lidé, kteří se i tak chovali skromně a jejich poklady jim vystačili na dobré živobytí po mnoho let. Jezdili do vzdálených měst ke klenotníkům, kde opatrně po malých částech zlato rozprodávali, aby na sebe neupoutali zbytečnou pozornost.

Další částí pokladů Třetí Říše, po kterých se slehla zem a do dnešní doby se našli jen nepatrné části, jsou osobní věci, korespondence, šatníky Adolfa Hitlera a Evy Braunové. Stopy mizí v posledních dnech války v tzv. Alpské pevnosti u sestry Evy Braunové Gretl Braunové - Fegeleinové. Naposledy se tahle žena objevila v roce 1965 a pak už o ní svět neslyšel.


Závěrem snad jen, že po přečtení knihy a zjištění, co ještě se může ukrývat za poklady, se nedá nic jiného, než vytáhnout detík a jít hledat a snít o bájném bohatství.





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/hledani-ukryteho-zlata-ss-133.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO