DetektoRING

Hledání v Bulharsku
Publikováno: Monday, 10.09. 2007 - 20:42:49
Téma: Detektory a hledání


Dnes jsem se vrátil z dovolené v Bulharsku, kam jsem si vzal detektor. Bohužel jsem byl víceméně hledáním zklamán.

Hledal jsem na pláži v Nesebaru a jeho okolí. Nakonec jsem litoval, že místo, které mi detektor v zavazadle zabral, jsem nevyužil lépe.
Po odpoledním dešti, když se v podvečer vyčasilo, jsem vyrazil hledat na blízkou pláž. Signálů bylo opravdu hodně, většina ale byla šrot - uzávěry z pivních lahví, alobaly z cigaret apod. Přesto jsem asi za půl hodiny nasbíral v drobných mincí (1,2,5 a 10 stotinek) asi 2 leva. Bohužel z cenejších nálezů na pláži to bylo vše. Za celý týden jsem si ale nevšiml, že by někdo z místních prohledával pláže.


V blízkosti pláže jsem také zašel hledat do okolí blízkého bunkru na pobřeží. Ale z této stavby se stala pro místní odpadní jáma a možná i ubytovna pro bezdomovce, takže v tak zaneřáděném prostoru nemělo cenu se více zdržovat.



Jelikož je Nesebar starověké přístavní město, založené již v 6.st.př.n.l, doufal jsem, že by se mohlo dát najít něco vzácného z dávné historie této oblasti. Starý Nesebar je skalnatý poloostrov a na pobřeží vyrostlo rekreační středisko tzv. Nový Nesebar, kde se již hledat nedalo. Pěkné nálezy by mohly být v moři, ale na tohle hledání nejsem vybaven. Jedno ráno jsem vyrazil až za hranice Nového Nesebaru, kde jsem očekával pole. Bohužel jsem dorazil do oblasti písečných dun, z kterých se při výstavbě hotelů a rekreačních zařízeních staly smetiště. Tak jak asi z většiny všech volných prostranstvích v okolí a bohužel i z památek a archeologických vykopávek.


Na závěr jen snad o přepravě detektoru letadlem: Detektor jsem rozložil na základní díly a ty jsem rozložil do kufru. Jen baterie jsem měl v příručním zavazadle. Nikde na letišti jsem při kontrole žádné problémy neměl.





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/hledani-v-bulharsku-114.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO