DetektoRING

Malé testování Fisher 1236x2 a Minelab Advantage
Publikováno: Monday, 10.04. 2006 - 14:39:34
Téma: Testování


Ahoj, pustil jsem se do malého testu těchto dvou detektorů - Fisher 1236x2 a Minelab Advantage. S Advantage jsem chodil :-) nebo spíše používal jsem ho, nebo teda hledal jsem s ním dva roky. S Fisherem 1236x2 začínám a tak jsem je chtěl porovnat. Fisher 1236x2 nemá oproti Advantage manualní ladění země, ale za to je lehčí a skladnější a má ještě dvě další funkce...



Fisher 1236x2 a Minelab Advantage celkový pohled



Fisher 1236x2 a Minelab Advantage detailní pohled



Jako testovací minci jsem použil starou komančskou kačku a později vojenskou lopatku s dřevěnou násadou. V první fázi jsem v lesíčku vykopal dírku zhruba 25cm, vhodil do ní kačku a zkusil Advantage bez manualního odladění země - jasně hlásil barvu. Měl jsem nastavení DISC na 10hod, SENS na 3 hod. Fisher 1236x2 nastavení DISC 4, SENS 10 bez problému taky jasný barevný tón. Podotýkám, že díra nebyla zahrnutá. Tak jsem dírku prohloubil o dalších 5cm a byli jsme na magických 30cm. Advantage mlčel, Fisher 1236x2 zpíval na hranicích svých možností. Tak jsem u Advantage naladil zem a situace se radikálně změnila. Advantage bez problému hlásil barvu a to z rezervou 4cm, podotýkám že díra pořád nebyla zahrnutá. Přidal jsem hlínu, abych se dostal na 25cm a kačku zahrnul. Oba detektory zazpívaly a to zcela jasně a s rezervou 3-4cm.
U Fisher 1236x2 jsem snížil sensitivitu na 8 a opět jsem dostal jasný signál. U Advantage jsem zem nastavil do polohy fix a nic - ticho po pěšině. Kačka v 25cm v zemi bez odezvy.
Dál jsem se pustil do testování na vzduchu.

Fisher 1236x2 a koruna



Minelab Advantage detail dosahu na korunu



Nastavení Fisher 1236x2 DISC 4 SENS 10, Advantage SENS 3-4hod, DISC 10hod, zem manual 3hod.
Advantage kačku hlásil razantně v 37cm a poslední nepatrný signál na 44cm, Fisher 1236x2 34-35cm razantně a ve 40cm se signál ztrácel. Pak jsem jen tak pro srandu králíkům vzal do ruky lopatku. Advantage nehlásil nic při 1m a u Fisher 1236x2 se signál ztratil v 95cm.

Nakonec bych rád napsal, že samozřejmě dosah není všechno a testování v uměle vytvořených podmínkách je taky značně zkreslující. Ale každej si to může vyzkoušet a porovnat. Taky každej detektor i když je to stejnej model není stejnej, může být prostě jinak nastavenej z továrny. No a pak jsou tady věci jako jsou separační schopnosti detektoru, operátorovi zkušenosti a třeba postavení Jupitera neboli štěstí.

Tak hodně štěstí všem. A abych nezapoměl, kdo se do toho bude pouštět hned teď doma někde v místnosti, tak pozor, výsledky v místnosti jsem měl o dost menší hlavně asi díky rušení z toho kvanta železa z kterýho jsou paneláky, takže se deťáky nedají vyšťavit na plnej výkon.

Ahoj Marek a testovací asistent Keny.




Máte podobné zkušenosti nebo děláte podobné testy? Napište o tom pro ostatní článek na DetektoRING!





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/male-testovani-fisher-1236x2-a-minelab-advantage-14.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO