DetektoRING

Muž dvou rakví
Publikováno: Wednesday, 24.10. 2007 - 07:40:50
Téma: Literatura a mapy


Tak se jmenuje kniha, která vyšla v Praze v nakladatelství BMSS-START s r. o. V knize je sedm velice pěkných a zajímavých povídek, které napsal Emil Hruška.

Děj všech povídek se odehrává v bývalých Sudetech. Autor knihy v současné době pracuje jako asistent v Evropském parlamentu a také patří mezi nás hledače. Detektoristé a hledači, kteří byli na XI. a XII. závodech v Tachově si na něj určitě vzpomenou, pomáhal nám v tlumočení do němčiny.

P.S. Na zadní straně obálky této knihy je zajímavé povídání, které se dovolím opsat.

"Minulost neminula a nikdy nemine. Možná, že z dálky vypadá tak trochu jako černá díra, která vše pohltí a blahosklonně zahladí pláštíkem zapomnění, ale dejte pozor vždy, kdy se vám bude chtít přiblížit! Ten pláštík je totiž Májový, tak lehce k roztrhání. A až se přihrne minulost nejen vaše osobní, ale všech vašich pozemských bližních, až popraskají hradbičky iluzemi stavěné, vězte, že teprve pak přijde život, a přijde si pro vás, přijde vás vyzkoušet. Bude nevysvětlitelný, záhadný, náhodný, chcete-li. Chvílemi také beznadějný a nespravedlivý. A někdo padne a někdo postoupí dál. Tam, kde jsou místa lidských dějin v černé díře nejhlubší, čekají stále největší výzvy. Zabalíte-li se dobře před zimou této temnoty, pak vše kolem vás zůstane záhadné, náhodné a nicotné. A budete-li zrovna držet v ruce tuto knihu, čeká vás dobrodružství, o kterém těžko promlouvat, které tak leda prožívat.
K.V."





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/muz-dvou-rakvi-120.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO