DetektoRING

Neznámé spadlé letadlo
Publikováno: Sunday, 21.12. 2008 - 08:59:15
Téma: Války a bitvy


Asi před deseti roky jsem se seznámil s jedním hajným, který mi vyprávěl o místě, kam prý za války spadlo německé letadlo. Mělo za husté mlhy narazit do jednoho vrcholu v Sedmihoří u Horšovského Týna.

Protože v žádné literatuře se o tom nepíše, tak jsem ho poprosil, aby mi to místo ukázal. Detektor v tom místě opravdu zareagoval na kousky hliníkových plechů z letadla. Pod mechem jsme ještě našli obrácenou leštěnou kamennou desku z pomníčku na které byly napsána čtyři jména, datum 5.12.1940 a hákový kříž. Tuto desku jsme očistili a postavili. Vydržela tam asi pět roků a pak ji někdo ukradl.
Nedávno se na mne obrátili dva badatelé, kteří se zajímají o spadlá letadla, abych je zavedl na místo spadlého letadla. Protože už bych to místo v lese nenašel, obrátil jsem se na dřívějšího průvodce, zda by mi mohl ještě jednou ukázat to místo spadlého letadla. Hajný se přestěhoval, ale domluvil mi s jeho nástupcem, že on mi to místo také ukáže. Nový hajný mi to místo také ukázal a navíc odhrnul jehličí a ukázal mi povalený spodek pomníčku, který jsem prvně neviděl. Na něm je vytesán nápis:

"Um zu erwachen dort

sind wir hier eingeschlafen."


Český doslovný překlad:


"Abychom se tam probudili,

zesnuli jsme zde."


Obsahový překlad:

"Abychom se probudili tam (nahoře na nebesích),

museli jsme usnout tady (dole na zemi)."



Nevím, zda by bylo dobré spodek pomníčku postavit, nebo ho nechat zase pod jehličím. Časem rozhodnutí snad uzraje. Jeden z badatelů zjistil, že piloti kteří při havárii letadla zahynuli jsou pohřbeni v Plzni na Ústředním hřbitově.










Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/nezname-spadle-letadlo-185.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO