DetektoRING

Osvětlení detektoru pro noční hledání
Publikováno: Monday, 19.03. 2007 - 19:57:03
Téma: Úpravy a opravy


Zdravím všechny hledače, hlavně ty, kteří mají rádi noční mrcasení, anebo hledání v podzemních prostorách, jeskyních a bunkrech...

Jistě někteří z Vás, stejně jako já, má detektory bez osvětlení. Proto používají jiné metody osvícení displeje (např. ledkové kšiltovky). Dnes při cestě okolo obchůdku čongů padl můj zrak na venku vystavené zboží, kde mě zaujala malá LED lampička s klipsnou. Tato Led lampička (bodovka) je napájena 3 ks knoflíkových článků, takže svítí velice jasně. Pro účely osvětlení displeje stačí jas menší, který se docílí odebráním jednoho článku. Místo něho se vloží např. alobalová vložka pro zajištění doteku baterií s diodou LED. Samozřejmě, vodivé spojení může být provedeno i jiným, než provedeným způsobem.

Použitá svítilna



Nezaváhal jsem a lampičku zakoupil. Způsobů uchyceni na detektor je mnoho, několik jich pro Vaši inspiraci popíšu. Tento postup se vztahuje k detektoru Minelab Quattro, ale osvětlení lze aplikovat samozřejmě na všechny typy detektorů.
Jako nejlepší řešení se jeví umístění osvětlovacího tělesa buď na loketní opěrku, nebo ještě lépe na upínací pásek loketní opěrky tak, jak je to viditelné na následujících obrázcích.

Upevnění svítilny 2



Upevnění svítilny 3



Bude-li zdroj světla takto připevněn k detektoru, bude ve tmě jasně viditelný nejen displej, ale i prostor před hledací cívkou a úzká oblast kolem ní. To znamená, že světlo bude kopírovat pohyb hledací cívky, např. při dohlédávání. Výhodou je, že spínačem umístěným v zadní části reflektoru je možno kdykoli pohodlně reflektor vypnout.
Pokud někdo bude chtít lépe osvětlit hledací oblast cívky, může to provést způsobem, který je viditelný na následujícím obrázku.

Upevnění svítilny 4



Na dalším obrázku je viditelné jiné umístění bodového reflektoru na shaftu, resp. na spojce shaftu. Při tomto umístění reflektor velice dobře osvětluje zkoumaný prostor.

Upevnění svítilny 5



Celkový pohled na osazený detektor z pohledu operátora:

Upevnění svítilny 6



Doufám, že někoho zaujme toto řešení osvětlení detektoru pro noční hledání. Cena Led reflektoru na klipsně je směšných 19 Kč, takže detektor může být osazen i více kusy. Kdo již nemá detektor v záruce, může odstranit spodní díl klipsny a reflektor k detektoru přilepit tak, jak mu to bude nejlépe vyhovovat (po mírné úpravě klipsny). Všem mrcasníkům přeji jasný den i v noci a mnoho super nálezů.
Feri





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/osvetleni-detektoru-pro-nocni-hledani-73.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO