DetektoRING

Podrobnosti k XIII. Mezinárodním sportovním závodům detektoristů Tachov
Publikováno: Wednesday, 29.08. 2007 - 06:20:00
Téma: Setkání a srazy


Protože se blíží závody v Tachově, dávám ještě doplňující článek k akci. 7. Mistrovství ČR v detekci kovů - Touto akcí se snažíme dostat hledání na mezinárodní sportovní úroveň. (Branně – technické sporty). Podle výsledků ze závodu, budou v jednotlivých kategoriích z našich závodníků jmenováni mistři ČR v detekci kovů. Ještě na závodní louce na stupních vítězů obdrží medaile a diplomy.

Těsně před závodem si závodníci vylosují startovní čísla. To je z toho důvodu, aby nebyly připomínky, že jsme někomu dali lepší hledací čtverec.


Soutěžní discipliny

Hledání na čas, disciplina A.
Čtverce 7x7 metrů jsou číslované a závodník do něj nastoupí podle svého čísla. Mosazné čtverečky mají číslo jako čtverec. To je z toho důvodu, aby někdo závodníkovi nevypomohl z jiného čtverce. Aby se nerušili závodníci, tak závodníci jsou rozděleni podle svých čísel na sudé a liché. Těsně před závodem se vylosuje, která skupina začíná, zda sudá nebo lichá. Závodníci nastoupí do čtverců s detektory nad hlavou. Na startovní výstřel začnou hledat. Závodník, který najde všech 10 čtverečků, zvedne detektor a zakřičí svoje číslo. Časoměřiči zaznamenají jeho číslo a čas závodníka. Ten pak jde ke kontrole, zda má všech 10 správných čtverečků. Často se stalo, že závodníci počítali špatně.

Hledání na počet, disciplina B
Asi na 3 ha je zakopáno 2.500 mincí nebo koleček. Na startovní výstřel se závodníci vrhnou na louku hledat. Po 60 minutách výstřel ukončí závod. Závodníci se pak odeberou ke stolku rozhodčích, kde jsou jim mince přepočítány. Když je všechno spočítáno, výpočtové středisko to všechno spočítá a určí vítěze. Po tomto následuje vyhodnocení našich závodníků na mistrovství ČR.
Po tomto vyhodnocení bude zahájena „hledací tombola“. Na závodní louce bude zakopán určitý počet větších mosazných čtverečků s čísly 1 – x, to podle počtu cen, které získáme od sponzorů. Hledací tomboly se mohou zúčastnit jen závodníci a pořadatelé.

Slavnostní vyhodnocení
Večer ve společenském sále kina Mže je slavnostní vyhodnocení. Nejdříve jsou předány účastnické diplomy (to je z toho důvodu, abychom představili všem hledačům jednotlivé závodníky). Pak se předají nejlepším závodníkům poháry a diplomy. Starosta předá velký pohár nejlepšímu družstvu detektoristů. Korunovace krále detektoristů probíhá takto. Nejlepší detektorista dostane šerpu s nápisem „Král detektoristů 2007“, usedne do královského křesla a starosta města Tachov mu nasadí na hlavu královskou korunu.
Po této slavnostní akci přijde losování „hledací tomboly“. Nálezce mosazného čtverečku s číslem 1 začne jako první si losovat cenu. Může se mu i stát, že si vylosuje tu nejméně hodnotnou. A pak to bude pokračovat dál podle čísel na nalezených čtverečcích až do konce. Tento způsob tomboly jsme zvolili z toho důvodu, aby nebyly připomínky, že jsme si nějakou cenu „přihráli“.

V neděli bude probíhat disciplina „C“ tzv. volné hledání.
Již ve dvou minulých ročnících jsme spojili volné hledání s něčím užitečným. Ve spolupráci s policií jsme v lese u jednoho starého letiště hledali mrtvolu jednoho pohřešovaného. Tu jsme nenašli. V těch místech se našlo jeho spálené auto, ale mrtvola se po pěti letech nenašla. Letos možná,když neseženeme zajímavější místo, by jsme se přesunuli do prostoru asi o 300 metrů severněji. (Blízké letiště za války ostřelovala americká letedla a my jsme tam při posledních závodech našli 358 vystřelených leteckých nábojnic.) Po skončení závodu se závodníci pochlubí nálezy a porota vyhodnotí nejzajímavější.

Přihlásit se považujeme za nutné, abychom věděli kolik máme čekat závodníků. Těm, kteří nebudou přihlášeni se může stát, že už pro ně nebude místo na závodišti. Nemusí vyplňovat přesně adresu, ta nám slouží pouze k pozvání na příští závody a nebo když by došlo k nějakým změnám.

BOHATÁ HLEDACÍ TOMBOLA - zde záleží na umění najít a pak mít jako při hledání štěstí na losování

Ceny v hledací tombole na XIII. MSZD které již máme a nebo jsou závazně přislíbené.

1)Detektorweb věnuje detektor XP GMAXX II a 50 triček Bounty Hunter
2)Firma J.W.FISHERS věnuje šek na 500,- dolarů na zakoupení detektoru pod vodu.
3)Firma MINELAB věnuje detektor X – Terra 30
4)Zástupce firmy Garrett věnuje detektor řady ACE
5)Firma FISHER věnuje nový typ detektoru F4
6)Firma Whites věnuje několik reklamních suvenýrů
7)Firma Malán věnuje 5 lahví alkoholu.
8)A na ostatní dárce věcí do tomboly čekáme.













Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/podrobnosti-k-xiii-mezinarodnim-sportovnim-zavodum-detektoristu-tachov-110.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO