DetektoRING

Poklad ve Zlaté
Publikováno: Monday, 04.05. 2009 - 08:45:58
Téma: Příběhy


Tento příběh,který bych Vám chtěl vyprávět se začal odvíjet v polovině léta roku 1969. Tehdy jsem byl na vojně a občas nás zavál vojenský vítr do vojenského prostoru Boletice,kde jsme se nuceně účastnili válečných her typu "Imperialismus porazíme silou" atd.

Mělo to ale kupodivu i klady,občas bylo i osobní volno. Byl v tom určitý druh sarkazmu-máš sice volno, ale není vlastně kam jít, protože jsi někde ve vojenském prostoru mimo jakoukoliv civilizaci. Už tehdy jsem se zajímal o osudy zaniklých vesnic,ještě před vojnou jsem jezdil s partou kamarádů po českém pohraničí a prolézali jsme opuštěné a vybydlené domy,byly to i celé opuštěné vesnice. Dokonce ještě v některých byl i nábytek a nádobí a určitě i spousta jiných věcí,ale byli jsme mladí a zajímat se o ně to přišlo až později.
Ale zpátky k příběhu. Pamatuji si,že kousek od nás byly zbytky vesnice a na sloupku u baráku byla ještě cedule Sádlno. Kolem dokola byla nádherná jihočeská krajina,samé lesy a louky na kterých se pásly"vojenské"krávy. A tam jsem se poprvé setkal s vyprávěním o pokladu ve vesnici Zlatá. Ty krávy pásl starousedlík,který tam nějakým zázrakem zůstal a ten mi vyprávěl příběh o spoustě zlata a jiných cenností,které kdesi za Předním Borem u vesnice Zlatá zakopali Němci na konci války. Samozřejmě jsem začal hledat v mapě,kde ta vesnice je,ale bez úspěchu. Až vloni jsem dostal k vánocům knihu od Aleše Česala Toulky českým tajemnem (doporučuji ji všem hledačům) kde je podrobně popsáno včetně i mapky kde se zaniklá obec Zlatá nachází a i podrobný popis toho,co tam bylo uloženo i o pátrání,které tam v roce 1965 provádělo Ministerstvo vnitra. A tak si teď připravuji všechny podklady a historické mapy a těšim se,že se tam podívám. Nejdřív jen tak bez detíku,jen s košíkem jakoby na houby,protože je to přeci jen ještě vojenský prostor a i když už ta armáda moc nefunguje,člověk nikdy neví....





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/poklad-ve-zlate-197.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO