Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 121 anonymních a 4 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"

Pokusy na měděnkové krustě - dokončení

Přijal: mcmlxxx - Tuesday, 22.03. 2011 - 10:33:28
Téma: Renovace a čištění
Urquell

nám napsal(a): Dokončení předchozího článku , rozděleno kvůli délce...

Den osmý:

  • zatím bez plísně
  • opět oxidace vrchní vrstvy surovin
  • při čištění kartáčkem zpočátku z mince odkapává tmavá nečistota.
  • Den osmý
    Brambor, 1. mince Banán, 1. mince Křen, 1. mince Špenát, 1. mince Avokádo, 1. mince Zázvor, 1. mince Mrkev, 1. mince
    Brambor, 1. mince, 1. strana Banán, 1. mince, 1. strana Křen, 1. mince, 1. strana Špenát, 1. mince, 1. strana Avokádo, 1. mince, 1. strana Zázvor, 1. mince, 1. strana Mrkev, 1. mince, 1. strana
    Brambor, 1. mince, 2. strana Banán, 1. mince, 2. strana Křen, 1. mince, 2. strana Špenát, 1. mince, 2. strana Avokádo, 1. mince, 2. strana Zázvor, 1. mince, 2. strana Mrkev, 1. mince, 2. strana
    Brambor, 2. mince Banán, 2. mince Křen, 2. mince Špenát, 2. mince Avokádo, 2. mince Zázvor, 2. mince Mrkev, 2. mince
    Brambor, 2. mince, 1. strana Banán, 2. mince, 1. strana Křen, 2. mince, 1. strana Špenát, 2. mince, 1. strana Avokádo, 2. mince, 1. strana Zázvor, 2. mince, 1. strana Mrkev, 2. mince, 1. strana
    Brambor, 2. mince, 2. strana Banán, 2. mince, 2. strana Křen, 2. mince, 2. strana Špenát, 2. mince, 2. strana Avokádo, 2. mince, 2. strana Zázvor, 2. mince, 2. strana Mrkev, 2. mince, 2. strana

    Den devátý:

  • znovu se objevila plíseň.
  • tmavě zelené oblasti v surovinách se rozšiřují.
  • při čištění kartáčkem zpočátku z mince odkapává tmavá nečistota.
  • Den devátý
    Brambor, 1. mince Banán, 1. mince Křen, 1. mince Špenát, 1. mince Avokádo, 1. mince Zázvor, 1. mince Mrkev, 1. mince
    Brambor, 1. mince, 1. strana Banán, 1. mince, 1. strana Křen, 1. mince, 1. strana Špenát, 1. mince, 1. strana Avokádo, 1. mince, 1. strana Zázvor, 1. mince, 1. strana Mrkev, 1. mince, 1. strana
    Brambor, 1. mince, 2. strana Banán, 1. mince, 2. strana Křen, 1. mince, 2. strana Špenát, 1. mince, 2. strana Avokádo, 1. mince, 2. strana Zázvor, 1. mince, 2. strana Mrkev, 1. mince, 2. strana
    Brambor, 2. mince Banán, 2. mince Křen, 2. mince Špenát, 2. mince Avokádo, 2. mince Zázvor, 2. mince Mrkev, 2. mince
    Brambor, 2. mince, 1. strana Banán, 2. mince, 1. strana Křen, 2. mince, 1. strana Špenát, 2. mince, 1. strana Avokádo, 2. mince, 1. strana Zázvor, 2. mince, 1. strana Mrkev, 2. mince, 1. strana
    Brambor, 2. mince, 2. strana Banán, 2. mince, 2. strana Křen, 2. mince, 2. strana Špenát, 2. mince, 2. strana Avokádo, 2. mince, 2. strana Zázvor, 2. mince, 2. strana Mrkev, 2. mince, 2. strana

    Den desátý:

  • brambory produkují plyn a plíseň se šíří dál.
  • při čištění kartáčkem zpočátku z mince odkapává tmavá nečistota.
  • zelená sedlina je stále zřetelná i když je jí mnohem méně.
  • Den desátý
    Brambor, 1. mince Banán, 1. mince Křen, 1. mince Špenát, 1. mince Avokádo, 1. mince Zázvor, 1. mince Mrkev, 1. mince
    Brambor, 1. mince, 1. strana Banán, 1. mince, 1. strana Křen, 1. mince, 1. strana Špenát, 1. mince, 1. strana Avokádo, 1. mince, 1. strana Zázvor, 1. mince, 1. strana Mrkev, 1. mince, 1. strana
    Brambor, 1. mince, 2. strana Banán, 1. mince, 2. strana Křen, 1. mince, 2. strana Špenát, 1. mince, 2. strana Avokádo, 1. mince, 2. strana Zázvor, 1. mince, 2. strana Mrkev, 1. mince, 2. strana
    Brambor, 2. mince Banán, 2. mince Křen, 2. mince Špenát, 2. mince Avokádo, 2. mince Zázvor, 2. mince Mrkev, 2. mince
    Brambor, 2. mince, 1. strana Banán, 2. mince, 1. strana Křen, 2. mince, 1. strana Špenát, 2. mince, 1. strana Avokádo, 2. mince, 1. strana Zázvor, 2. mince, 1. strana Mrkev, 2. mince, 1. strana
    Brambor, 2. mince, 2. strana Banán, 2. mince, 2. strana Křen, 2. mince, 2. strana Špenát, 2. mince, 2. strana Avokádo, 2. mince, 2. strana Zázvor, 2. mince, 2. strana Mrkev, 2. mince, 2. strana

    Den jedenáctý:

  • avokádo kupodivu sice zatím neplesniví, ale začíná si vytvářet osobitou vůni.
  • při čištění kartáčkem zpočátku z mince stále odkapává tmavá nečistota.
  • pokus s denní čištěním ukončen. Započal pokus s čistěním několikadenním.
  • Den jedenáctý
    Brambor, 1. mince Banán, 1. mince Křen, 1. mince Špenát, 1. mince Avokádo, 1. mince Zázvor, 1. mince Mrkev, 1. mince
    Brambor, 1. mince, 1. strana Banán, 1. mince, 1. strana Křen, 1. mince, 1. strana Špenát, 1. mince, 1. strana Avokádo, 1. mince, 1. strana Zázvor, 1. mince, 1. strana Mrkev, 1. mince, 1. strana
    Brambor, 1. mince, 2. strana Banán, 1. mince, 2. strana Křen, 1. mince, 2. strana Špenát, 1. mince, 2. strana Avokádo, 1. mince, 2. strana Zázvor, 1. mince, 2. strana Mrkev, 1. mince, 2. strana
    Brambor, 2. mince Banán, 2. mince Křen, 2. mince Špenát, 2. mince Avokádo, 2. mince Zázvor, 2. mince Mrkev, 2. mince
    Brambor, 2. mince, 1. strana Banán, 2. mince, 1. strana Křen, 2. mince, 1. strana Špenát, 2. mince, 1. strana Avokádo, 2. mince, 1. strana Zázvor, 2. mince, 1. strana Mrkev, 2. mince, 1. strana
    Brambor, 2. mince, 2. strana Banán, 2. mince, 2. strana Křen, 2. mince, 2. strana Špenát, 2. mince, 2. strana Avokádo, 2. mince, 2. strana Zázvor, 2. mince, 2. strana Mrkev, 2. mince, 2. strana

    Den patnáctý:

  • plíseň se plně rozšířila na špenátu, částečně na banánu, zázvoru a bramboře. Mrkev a avokádo odolali. Křen protestuje naoranžovělou pěnou.
  • při čištění kartáčkem zpočátku z mince stále odkapává tmavá nečistota.
  • zelenavá sedlina je minimální, přesto znatelná. Spíše takový film.
  • pokus definitivně ukončen
  • Den patnáctý
    Brambor, 1. mince Banán, 1. mince Křen, 1. mince Špenát, 1. mince Avokádo, 1. mince Zázvor, 1. mince Mrkev, 1. mince
    Brambor, 1. mince, 1. strana Banán, 1. mince, 1. strana Křen, 1. mince, 1. strana Špenát, 1. mince, 1. strana Avokádo, 1. mince, 1. strana Zázvor, 1. mince, 1. strana Mrkev, 1. mince, 1. strana
    Brambor, 1. mince, 2. strana Banán, 1. mince, 2. strana Křen, 1. mince, 2. strana Špenát, 1. mince, 2. strana Avokádo, 1. mince, 2. strana Zázvor, 1. mince, 2. strana Mrkev, 1. mince, 2. strana
    Brambor, 2. mince Banán, 2. mince Křen, 2. mince Špenát, 2. mince Avokádo, 2. mince Zázvor, 2. mince Mrkev, 2. mince
    Brambor, 2. mince, 1. strana Banán, 2. mince, 1. strana Křen, 2. mince, 1. strana Špenát, 2. mince, 1. strana Avokádo, 2. mince, 1. strana Zázvor, 2. mince, 1. strana Mrkev, 2. mince, 1. strana
    Brambor, 2. mince, 2. strana Banán, 2. mince, 2. strana Křen, 2. mince, 2. strana Špenát, 2. mince, 2. strana Avokádo, 2. mince, 2. strana Zázvor, 2. mince, 2. strana Mrkev, 2. mince, 2. strana

    Hodnocení pokusu:

    1) Lze se zvolenými snadno dostupnými surovinami dosáhnout odstranění měděnkové krusty?
    - Odpověď zní ano. Ale podmíněně v kombinaci s mechanickým čištěním kartáčkem. Sama od sebe krusta výrazně neopadává. Účinky jednotlivých surovin se ale liší. Protože záleží na mnoha faktorech, lze jen vyslovit doměnky, proč jsou některé suroviny účinnější (špenát) než jiné (avokádo). Složení předmětu, mocnost krusty, podmínky a časový úsek za kterých vznikala, to vše bude mít také svůj vliv. Zřejmě také záleží na obsahu kyselin. Nejsem si ale jistý, jestli brambora obsahuje kyseliny**. Možná rozrušování měděnkové krusty způsobuje chemická reakce, kdy se škrob přeměňuje na další látky a až ty pak působí. Jedna konkrétní surovina proto nebude na dva rozdílné předměty působit naprosto steně. Mechanické čištění je také důležité, ale jak ukázala závěrečná část pokusu, denní kartáčování není pro odstranění měděnkové krusty nezbytně nutné. Je také otázka jestli denní čištění nezpomalí chemické působení surovin, protože se účinné látky zředí vodou.

    **nedalo mi to a sedl jsem k internetu. Podle Wikipedie obsahuje významné množství kyseliny citronové. Tím tedy teorie přeměny škrobu padá. Linky i ostatních surovin uvádím níže.

    2) Nakolik zvolené suroviny barevně ovlivní nebo dokonce poškodí patinu.
    - Všechny zvolené suroviny ovlivňují patinu. A opět některé více (brambor), kde byla patina odstraněna místy uplně, a některé méně (křen), kde došlo jen k barevnému poškození ovlivnění patiny. Nelze ale říct, že tak působí univerzálně, protože patina v bramboře není ovlivněna stejnoměrně na dvou různých mincích. Opět bude rozhodující jak složení mice, tak působící látky surovin. Nicméně na konkrétní minci je poškození patiny stejnoměrné na těch oblastech, které jsou postižené stejným stupněm koroze. Po celkovém vyčištění mince od měděnky proto zůstanou na minci mapy různě zbarvené patiny nebo míst patiny zbavené. Pro mě překvapivé je působení na krejcar a žeton. Vzhledem k výsledkům na ostatních nominálech bych čekal větší poškození patiny, které ale nenastalo. Materiálové složení proto zřejmě bude mít výrazný vliv.

    3) Ovlivní míra vlhkosti vkládaných předmětů účinek surovin?
    - Teorie suchého a mokrého stavu nebyla při tomto pokusu potvrzena. Mince měly rozdílné výsledky bez ohledu na míru jejich vlhkosti.

    Stupně vítězů

    Ve výsledném hodnocení konstatuji, že nejúčennějšími surovinami pro odstranění krusty jsou brambor a špenát. Sestupně následují zázvor, křen, banán a mrkev. Avokádo se pro tento účel ukázalo jako nevhodné. Je lepší ho namazat na chleba a sníst. A když k soustu přidáte špetku tatarky, tak rozhodně nic nezkazíte.

    Když přihlédnu k barevnému ovlivnění patiny, pak vítězem se podle mě stává křen. A opět sestupně následován zázvorem, mrkví, avokádem, banánem, bramborem a nakonec špenátem.

    >
    Animace - Stupně vítězů
    Brambor, 1. mince Banán, 1. mince Křen, 1. mince Špenát, 1. mince Avokádo, 1. mince Zázvor, 1. mince Mrkev, 1. mince
    Brambor, 1. mince, 1. strana Banán, 1. mince, 1. strana Křen, 1. mince, 1. strana Špenát, 1. mince, 1. strana Avokádo, 1. mince, 1. strana Zázvor, 1. mince, 1. strana Mrkev, 1. mince, 1. strana
    Brambor, 1. mince, 2. strana Banán, 1. mince, 2. strana Křen, 1. mince, 2. strana Špenát, 1. mince, 2. strana Avokádo, 1. mince, 2. strana Zázvor, 1. mince, 2. strana Mrkev, 1. mince, 2. strana
    Brambor, 2. mince Banán, 2. mince Křen, 2. mince Špenát, 2. mince Avokádo, 2. mince Zázvor, 2. mince Mrkev, 2. mince
    Brambor, 2. mince, 1. strana Banán, 2. mince, 1. strana Křen, 2. mince, 1. strana Špenát, 2. mince, 1. strana Avokádo, 2. mince, 1. strana Zázvor, 2. mince, 1. strana Mrkev, 2. mince, 1. strana
    Brambor, 2. mince, 2. strana Banán, 2. mince, 2. strana Křen, 2. mince, 2. strana Špenát, 2. mince, 2. strana Avokádo, 2. mince, 2. strana Zázvor, 2. mince, 2. strana Mrkev, 2. mince, 2. strana

    Douška

    Na základě provedeného pokusu uvádím několik postřehů. Při podobných pokusech je na místě především opatrnost. Raději zku ... err ... zkazím RU dvouhaléř, než nominál Marie Theresie. Pokus byl proveden na minimu vzorcích a je proto jen orientační. Opakováním na větším množství předmětů různých složení se výsledky zpřesní a odhalí se nové souvislosti. Být vědátorem na plný úvazek, tak do závěrečné zprávy uvedu, že je zapotřebí dalších pokusů na větším množství vzorků a koukám tak urvat nějaké ty dotace a granty. To by bylo, aby z toho nakonec nevypadlo nějaké to leštidlo na parkety, jako se to podařilo panu Skotovi.
    Jako jeden z nedostatků provedeného pokusu takto na závěr musím konstatovat, že jsem odfláknul vyhledání složení jednotlivých surovin - viz případ s obsahem kyseliny v bramboře. Proto ještě doplňuji odkazy z wikipedie na složení jednotlivých surovin. Uvádím i německé a anglické linky, které jsou podrobnější.
    Zpět k praktičtějším postřehům. Když budete chtít využít suroviny dlouhodoběji - ale víc jak týden to vzhledem k plísni a možnému zápachu asi nebude - nevyhnete se promíchání surovin. To by mohlo zajistit, že čištěný předmět bude ve styku s částí suroviny, na který ještě měděnka nepůsobila. Může se tak zvětšit účinnost surovin než když předmět vkládáte na stále stejné místo, kde jsou krustu žeroucí látky již vyčerpané. Dojde při tom ale nevyhnutelně k zamíchání hroní zoxidované vrstvy, což určitě bude mít vliv na účinnost surovin. Jestli se tím účinnost sníží (což je můj odhad) nebo zvýší je zapotřebí prokázat dalším pokusem :-) Pokud bude mincí menší počet, tak je možné je z úsporných důvodu dávat do surovin naplocho, čímž ale dojde při vyndavání a vkládání zpět k promíchání. Suroviny je potom zřejmě lepší měnit častěji než za týden. Dalším možným postupem je ponechání předmětů delší dobu než jen jeden den. Jak ukázal závěr pokusu dojde k narušení měděnky i bez denního mechanického čištění. Vyzkoušet lze různé kombinace dob působení a výměny surovin a mechanické čištění. Nejdříve nechat působit např. tři dny, poté očistit kartáčkem a vyměnit suroviny. Znovu nechat reagovat tři dny, očistit kartáčkem a vyměnit suroviny. Poté denně surovinu promíchávat a čistit kartáčkem, buďto do doby celkového dočištění nebo naprostého rozplynutí předmětu. A pak že v zimě není co dělat ...

    Linky:

    Křen
    cs.wikipedia.org/wiki/Křen_selský
    de.wikipedia.org/wiki/Meerrettich
    Mrkev
    cs.wikipedia.org/wiki/Mrkev_obecná
    cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_látek_obsažených_v_mrkvi
    Zázvor
    cs.wikipedia.org/wiki/Zázvor
    de.wikipedia.org/wiki/Ingwer
    en.wikipedia.org/wiki/Ginger
    Brambor
    cs.wikipedia.org/wiki/Lilek_brambor
    de.wikipedia.org/wiki/Kartoffel
    Špenát
    cs.wikipedia.org/wiki/Špenát
    de.wikipedia.org/wiki/Spinat
    Avokádo
    cs.wikipedia.org/wiki/Avokádo
    de.wikipedia.org/wiki/Avocado
    en.wikipedia.org/wiki/Avocado
    Banán
    cs.wikipedia.org/wiki/Banán
    de.wikipedia.org/wiki/Dessertbanane

     
    Přihlásit se
    Přezdívka

    Heslo

    Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
    Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

    Vytvořit účet.
    Související odkazy
    · Více o tématu Renovace a čištění
    · Další články které přijal mcmlxxx


    Nejčtenější článek na téma Renovace a čištění:
    Jak čistit železo a jeho slitiny

    Hodnocení článku
    Průměrné hodnocení: 5
    Účastníků: 7

    Výborný

    Zvolte počet hvězdiček:

    Výborný
    Velmi dobré
    Dobré
    Povedený
    Špatné

    Možnosti

     Vytisknout článek Vytisknout článek

    Související témata

    Detektory a hledání

    "Pokusy na měděnkové krustě - dokončení" | Přihlásit/Registrovat | 14 komentářů | Vyhledávání v diskusi
    Komentáře vlastní jejich autoři. Neodpovídáme za jejich obsah.

    Není povoleno posílat komentáře anonymně, prosím zaregistrujte se.

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Feri (fjiros@seznam.cz) - Tuesday, 22.03. 2011 - 13:42:50
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
    Klobouk dolu.
    Několika denní test s popisem reakcí rostlinných látek na kov, fotodokumentace, komentář a odkazy. Absolutně dokonale popsáno a zdokumentováno. A je to o něčem.

    Já už přes rok čistím rostlinými produkty, ale přiznám se, že si výsledky zatím nechávám pro sebe. Na rozdíl od Tebe mě zajímá spíše železo, ale vyzkouším to brzy i na mince.

    Děkuji za obsáhlý a poučný článek.
    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Urquell (stopkac@seznam.cz) - Tuesday, 17.05. 2011 - 22:08:29
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
     
    Tak to přeju hodně úspěchů s pokusy. Taky příště zkusím nějaké železo namísto mědi.

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: seef (seeeef@seznam.cz) - Tuesday, 22.03. 2011 - 17:58:39
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu) http://www.kvest.eu
    Dlouhá zima je svinstvo..:-) Ale články moc pěkný..:-)

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: mcmlxxx (detektory@hantec.cz) - Tuesday, 22.03. 2011 - 18:29:51
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu) http://detektory.hantec.cz
    musím se přiznat, že když jsem dostal podklady k článku, tak sem si myslel že se mi to zdá. Je to prakticky vědecky a pečlivě zpracovaná práce, ve které neschází inteligentní humor a nadsázka. Gratuluju. :)

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Baba (rafina@rafina.cz) - Wednesday, 23.03. 2011 - 22:30:51
    Super zpracované, téma netradiční. Z chemického hlediska jde o to, která surovina k čištění obsahuje kolik účinných látek. V tomto případě látek schopných převádět sloučeniny kovů do roztoku. V samém počátku pohaněný chelaton je v podstatě esence vlastností, které poskytují výše uvedené přírodní suroviny. A následující postupy se více či méně blíží účinkům chelatonu. Ve všech případech došlo k odstranění měděné krusty včetně patiny, tu rychleji, tu pomaleji. Zajímavá věc je působení produktů kvašení jednotlivých činidel. Ve všech případech však došlo k očištění mince až na kov. To umí kromě chelatonu také známý ocet a kyselina citronová. Je možné, že na určité typy slitin působí některý přírodní produkt šetrněji a pak by to bylo opravdu zajímavé. U RU mincí bylo dosaženo víceméně stejného stavu, kdy se na povrchu mincí vylučuje červený povlak mědi. Pro každého, kdo nemá přístup k chelatonu či kyselině citronové a cukru rozhodně přínos.
    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Urquell (stopkac@seznam.cz) - Tuesday, 17.05. 2011 - 22:18:35
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
     
    Však víš Bábo, šemík není můj kobylek. Já to bral spíš podle toho, jak se zbavím zelené krusty. Navíc koukám, že jsem za patinu považoval i ten červený povlak na mincích :-) Mám se ještě hodně co učit.

    Proti Chelatonu rozhodně nic nemám, jen jsem ho uvedl jako ryze chemickou látku jako kontrast proti přírodním produktům. Až na něj v drogerii narazím, tak ho taky vyzkouším.

    A děkuju za uvedení na tu pravou (chemickou) míru.

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: jezero (Bohumir.Herman@seznam.cz) - Thursday, 24.03. 2011 - 00:44:40
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
    Kamaráde jak to zde čtu, tak zjišťuji, že jsi mylně informovaný. Já jsem se nikdy nebránil tomu, že čištění špenátem je moje metoda, jen jsem se neztotožnoval s článkem, který vyšel v DETEKTOR REVUE. Ten co tam článek napsal, mě ani trochu neposlouchal a postup zcela obrácený, si vycucal z prstu. To jen abych se obhájil a uvedl věci na patřičnou míru. Jinak klobouk dolů, před Tvojí trpělivostí, s jakou jsi tyto postupy zkoušel. Vskutku obdivuhodné. Jen by si to mělo přečíst víc lidí.
    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Himbajz (himbajz@email.cz) - Thursday, 24.03. 2011 - 17:43:36
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
     
    Tak pane, tohle je brutálně dobře zpracované. Smekám nad tou precizní "seminární" prací.

    Jdeš na to správně. Je třeba bádat, aby se něco nového našlo.
    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Urquell (stopkac@seznam.cz) - Tuesday, 17.05. 2011 - 22:19:52
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
     
    Tak tedy na věky věkův - Jezerova špenátová metoda!

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Kolecko (kolomaznikradim@seznam.cz) - Friday, 25.03. 2011 - 09:03:51
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
    Klobouk dolů...

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: fífa (fly-ok@seznam.cz) - Saturday, 26.03. 2011 - 19:13:19
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
    Nádherná práce.Nejen zmínění Francouzi, ale i náš Cimrman by před ní jistě smekli. Smekám i tedy já.......

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Zona (zonajosef@seznam.cz) - Friday, 01.04. 2011 - 21:18:28
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
    A co česnek? To je síla. Nebo cibule. To by stálo za zkoušku. Jinak děkuji za krásný článek, každý asi občas experimentuje s čištěním a každá rada dobrá.
    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Urquell (stopkac@seznam.cz) - Tuesday, 17.05. 2011 - 22:28:40
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
     
    Zdar, obojí jsem již dříve vyzkoušel. Přirovnal bych ty dravce v síle čištění v rozmezí brambor a zázvor. Jenže bohužel zůstává ta osobitá vůně. Mám tak jednu česnekovou Marušku a jednoho inflačního cibulového Františka.

    Re: Pokusy na měděnkové krustě - dokončení (Hodnocení: 1)
    Od: Urquell (stopkac@seznam.cz) - Tuesday, 17.05. 2011 - 22:04:49
    (O uživateli | Poslat soukromou zprávu)
    Děkuju za klobouky a jiné gratulace, člověka takové ocenění moc potěší. Ale koukám, že jsem v kódu prohodil avers a revers mincí a žetonu. Pokusím se to napravit, aby to nemátlo.
    Detektory kovů články návody recenze hledání field testy záhady tajemství pozvánky na akce manuály návody galerie detektorů inzerce diskuzní fórum
    Tesoro Compadre Cibola uMax Silver Cortes Eldorado Garrett Teknetics Bounty Hunter Fisher Troy Shadow MD3009 ACE 150 ACE 250 GTP1350 Tejon Vaquero Fieldmaster Compass Rutus Solaris XP GMAXX XP GOLDMAXX GOLDMAXX Power ADX Adventis Zetex JOKR Mikel Minelab Musketeer Advantage Explorer Quatro MP X Terra Whites White's IDX XLT DFX MXT QXT Spectrum Eagle MD3815B AD3018 Explorer SE Fisher F75 Teknetics T2 Fisher F4 Titanium Adonis Fisher F2 Fisher F4 Fisher F70
    Kanál RSS 2.0
    | Obsah: Bronislav MAREK | e-mail: detektory (zavináč) hantec (tečka) cz | Jabber: mcmlxxx (zavináč) hantec (tečka) cz |
    Design layout by Jakub Dubec and Michal Krajcirovic.
    Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
    Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.03 sekund
    Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
    Poznejte další produkty Magic SEO URL
    osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO