DetektoRING

Překvapení na vypuštěném rybníce
Publikováno: Monday, 25.08. 2008 - 07:35:16
Téma: Detektory a hledání


Asi před deseti roky jsem hledal na jednom vypuštěném rybníku nedaleko hranic s Německem ztracený náramek. I když jsem hledal důkladně v místech kde by měl být, nepodařilo se mi ho najít.

Když jsem šel po hrázi rybníka zpět k autu, měl jsem zapnutý detektor. V jednom místě nedaleko stavidla se detektor na větší ploše přímo rozeřval. Nedalo mi to a tak s kamarádem jsme se podívali, co se tam nalézá. Asi 15 cm pod povrchem jsme narazili na železobetonovou desku.
Po jejím zvednutí jsme zírali do hluboké prázdné díry, vyztužené kanalizačními rourami. Desku jsme pak usadili na místo a povrch jsme upravili do původního stavu. U vojáků jsem se potom dozvěděl, že tato "díra" byla připravena na případ války. V době ohrožení se měla naplnit trhavinou a pak ve vhodnou dobu by se vyhodila hráz do vzduchu. Tím by voda z rybníka zaplavila určitou přístupovou cestu do vnitrozemí.
Tento nález jsme nahlásili majiteli rybníka, který o tom nevěděl. Ten po vybagrování rybníka a úpravě stavidla tento náš "nález" odstranil.

Souček









Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/prekvapeni-na-vypustenem-rybnice-166.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO