DetektoRING

První dojmy s detektorem Cscope CS3MX
Publikováno: Sunday, 11.04. 2010 - 20:37:43
Téma: Detektory a hledání


Rád bych se s případnými zájemci o tento detektor podělil o své první dojmy z hledání.

Tento detektor jsem si pořídil do rodiny jako druhý k mé již roky nachozené XP ADX stovce. Od prvopočátku jsem nečekal žádný zázrak. Na Lovcích pokladů shlédnutý separační test mi imponoval, pracovní frekvence také slušná a cena 6850 kč za nový přístroj koupený v UK vyhrály ve výběru přístroje pro přítelkyni.
Konstrukce detektoru,délka i vyvážení je na slušné úrovni,opět tradičně je třeba neustále upravovat hledací cívku do správné polohy,přesně tak,jak jsem se přesvědčil i u CS5.Konektor pro sluchátka je také tradičně umístěm vespod jednotky což je nevýhoda - hned po prvním hledání jsem ukroutil jack od sluchátek.Jinak pro mě velice příjemnou změnou oproti CS5 je možnost sundat jednotku a dát si ji na opasek.
Nastavení je velmi jednoduché,tzn.trešhold na hranici slyšitelnosti a diskriminaci mezi stupněm 2-3,ale lze používat i nastavení těsně po lupnutí nastavovače diskriminace.Pinpoint je unístěn mezi oběma regulátory a krásně se na něj dostanete palcem pravé ruky.
Tato mašinka detekuje jasným tónem různá železa a proto je kopání častější než třeba u mého XP ADX 100,nicméně - žádná hrůza to není,velikost kopaného předmětu snadno změříte funkcí pinpoint. Samozřejmě i tento detektor občasně vydá falešný tón,ale je to v mezích normy.
Jinak se mi nezdá, že by detektor hledal nějaké extra malé kousky - opět srovnám se svým XP a to pracuje na frekvenci 4,6 kHz. Zkoušel jsem si také provést svůj separační test a ve srovnání s videem prodejců - velká bída :-( ! Použil jsem oddiskriminovaný hřeb a fragment pražského groše. Při položení stříbrňáku do těsné blízkosti hřebu, případně na něj/pod něj hlásil detektor občasně jen krátkým seknutím nebo vůbec - a je mi jasné,že takový "skoro žádný" signál bych v reálu vůbec nekopal. S mosazným předmětem to bylo krapet lepší,ale také nic moc. Nejlépe dopadl hliníkový plíšek,ten se hlásil dobře ze všech úhlů. Hloubku nalezených předmětů jsem raději už ani neměřil,abych si nepokazil dojem úplně :-) ,ale žádná sláva to také nebude.
Jinak, pokud jste na poli, kde opravdu něco je,je jedno,jaký máte detektor. Zrovna na takovém políčku jsem včera byl a s tímto detektorem jsem vytáhl již výše zmíňěný fragment pražského groše. Takže suma sumárum - slušný začátečnický analog, slibujicí dle frekvence i zlato či drobné stříbro, nepříliš finančně náročný. Nenáročným doporučuji...









Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/prvni-dojmy-s-detektorem-cscope-cs3mx-217.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO