DetektoRING

Rutus Solaris na pláži
Publikováno: Thursday, 19.10. 2006 - 07:01:46
Téma: Detektory a hledání


Na letošní dovolku v Egyptě jsem si vzal sebou detektor Rutus Solaris, kterým jsem prohledal pláže u hotelu.



Rutus Solaris celkový pohled


První překvapení bylo,že detektor stále silně hlásil mineralizované kameny až jsem byl nervózní jestli si Rutus nevymýšlí, ale druhý den mě ráno při hledání sledoval jakýsi egypťan v kravatě, pak se docela obstojně česky ptal jak to jde a já mu řekl o stálém hlášení mineraliyovaných kamenů na což se usmál a prohlásil, že je zde silně zastoupen uran a ukázal na zídku na straně laguny, která byla sestavena z takřka stejných valounů a při přiblížení detektoru zhruba každý třetí dával jasný signál.
Takže tam něco kovového bylo, jestli uran nevím, on to tvrdil. Druhé překvapení bylo,že celá pláž je vlastně kamenná deska na které je pouze několik cm písku, takže hledání bylo snadné, akorát přímo u vody bylo písku více.
Současná funkce statického a pohybového módu dělá z Rutuse super příjemný přístroj na hledání, kdy jasně zachytává kov při pohybu,pak stačí zastavit a za stálého tónu se lehce najde přesné místo. Určování barvy bylo také dobré, veškeré mince, zlato a stříbro Rutus rozpoznával solidně, zmuchlané alobaly také, akorát hliníkové trhací ouškood plechovek se hlásilo všelijak, je to tvarem vlastně podložka a zřejmě to stopro nepozná žádný detektor.
Egyptské vedro jsem využil na teplotní test detektoru, kdy jsem Rutuse nechal na slunci spolu s digi teploměrem rozpálit, až se číslo zastavilo na hodnotě 60,3 stupňů a pak jsem asi půl hodiny hledal, nic se nezměnilo - Rutus pracoval normálně. Jinak jsem chodil hledat pouze ráno na východ slunce, kdy to byla příjemná zábava před snídaní. Díky každodennímu uhrabování pláže obsluhou jsem nenašel řetízky, které ukořistí kluci s hráběmi, takže příště musím navštívit pláže, kde nebudou tak na pořádek a úlovků bude určitě více.Celkově musím detektor Rutus Solaris jen a jen pochválit, české menu, snadné nastavování, na ovládání dobře udělaný panel s tlačítky a displejem, prostě výborný detektor za rozumné peníze. Vzhledem k hledání na koupalištích a plážích kde jsou kovy kousek pod povrchem nemohu posoudit praktické dosahy v různých zeminách, ale po zakoupení jsem si udělal testy v písku a dokladované dosahy na mince a šperky Rutus s rezervou splnil.

Rutus Solaris


Rutus Solaris


Rutus Solaris








Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/rutus-solaris-na-plazi-64.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO