DetektoRING

Využívejte RSS kanál
Publikováno: Friday, 26.05. 2006 - 21:44:43
Téma: Informace


Tento článek nesouvisí s hledáním ani detektory, je informační a popíšu v něm stručně jak si na tomto webu ušetřit čas pomocí tzv. RSS kanálu.

Určitě jste si všimli že v zápatí stránky je zobrazena následující ikonka:

Kanál RSS 2.0


Tato "ikonka" Vám může velice dobře posloužit. Pokud na ni kliknete myší, objeví se Vám na stránce na první pohled nepřehledný kód, tento kód je tzv. XML. Samotné XML je Vám docela k ničemu, ale tzv. “RSS čtečka” Vám díky tomu může poskytnout informace až pod nos.
Ptáte se jaké informace?
RSS funguje tak, že pokaždé když na stránkách vyjde nový článek, Vaše RSS čtečka to ihned zjístí a dá Vám to najevo Vámi nastaveným způsobem. Je to velice pohodlné především tehdy pokud denně sledujete větší množství různých webů a nemáte moc času je postupně procházet. Stačí si připojit jejich RSS a máte ucelený přehled o vydaných článcích. K připojení k RSS kanálu není nutné být registrovaným uživatelem - může si ho připojit kdokoliv.
Z běžných prohlížečů Internetu se umí k RSS kanálu přopojit Opera a Firefox. Internet explorer 6 pracovat s RSS bohužel neumí - je potřeba si doinstalovat program ( RSS čtečku ), který si můžete stáhnout například na www.stahuj.cz
RSS kanál je v dnešní době již standardní záležitostí na všech portálech které poskytují větší množství informací, tak proč jej nevyužít?





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/vyuzivejte-rss-kanal-39.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO