DetektoRING

Ztracená Rančerova skrýš
Publikováno: Saturday, 10.11. 2007 - 20:21:57
Téma: Příběhy


Uprostřed mnoha ztracených pokladů,příběhů a vyprávěních o nich je v Nevadské tradici jeden, který je legendou a nazývá se "Lost Cattleman's Cache". Je umístěný někde mezi zátočinou Cottonwood na řece Colorado a pevností Mohave v jihovýchodní části okresu Clark.

V roce 1887 Hiram Smith, rančer na pastvinách u řeky Colorado, byl odměněn za uzavřenou smlouvu na dodávku hovězího dobytka v Úřadě pro Indiány v pevnosti Fort Mohave. V červnu tohoto roku Smith odvedl své stádo na jih rezervace a bylo mu vyplaceno 16 000 $ ve 20 dolarových mincí ve zlatě. Vložil peníze do těžkého koženého opasku určeného na peníze a pokračoval do nejbližší krčmy (v USA salónu), aby tuto transakci náležitě oslavil. Poté chtěl pokračovat zpátky na svůj ranč. O dvě hodiny později ho uviděl agent pro spolupráci s Indiány, jak řídí svůj kočár u brány rezervace. Smith nechal uvědomit svoji rodinu, že když se v nejbližší době nevrátí, ať uvědomí sousedy a začnou ho hledat. Třetí den, kdy byl pryč, jej nalezli blízko Boundary Cone v blízkosti Arizonské těžební společnosti Oatman na opačné straně řeky. Vzali jej zpátky na ranč, kde řekl že se ztratil, když byl opilý a že opasek se zlatem skryl v poušti a skrýš označil kotlíkem, indiánskou lahví na vodu a dvěmi podkovami. Nikdyuž se nevzpamatoval z pobytu v poušti a zemřel o dva týdny později.
Příběh Hiram Smitha a jeho schovaného zlata se rozšířil velmi rychle do okolí a vzápětí byla prohledána celá oblast jižní pouště po několik dalších let, ale nic nebylo nalezeno. Mnoho lidí, co přišli hledat Smithovo zlato, věří, že Smith prohrál peníze při pokru v Oatman a že směřoval do Mexika, když ztratil cestu.
Zájem o poklad však znovu vzbudila jiná okolnost a to po smrti jistého rančera P.W.Saylese, který nalezl v poušti již zmíněné značky, které prý u pokladu zanechal Smith - kotlík a dvě podkovy a to na Arizonské straně řeky Colorado v srpnu 1910. Sayles znal příběh o Smithově zlatu a snažil se kopat všude po okolní krajině, zlaté mince však nenalezl.Saylesovi přátelé, kteří nebyli o nic úspěšnější než on a byli na mizině, uveřejnili nakonec příběh o nalezných artefaktech v časopise Searchlight Bulletin v prosinci roku 1910. Fred Bullard, vydavatel časopisu poznamenal, že být úspěšný v těchto končinách je jako prohledat Rhode Island. Po zveřejnění v časopise započalo další intenzívní pátrání čtenářů tohoto časopisu, ale všichni se stejným výsledkem - nic. Nebo alespoň, tak to bylo presentováno.
Dneska ztracené Smithovo zlato představuje hodnotu několika set tisích dolarů. Vzhledem k hodnotě pokladu by mohla stále být aktuální hledačská horečka, avšak budoucí hledači mohou míti zásadní problém. Oblast, kde by se měl poklad nalézati, je dnes zatopena Mohavským jezerem.

Převzato z internetu





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/ztracena-rancerova-skrys-123.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO