Zdravím všechny,
jelikož jsem nedávno začal s hledáním pokladů a dostal se mi do ruky VK40, hledal jsem na tomto webu nějaké užitečné informace. Vše bylo bohužel velmi starého data, tak pokud by někdo potřeboval s tímto detíkem poradit, nebo se něco zeptat, klidně může.
Nejsem zatím žádný přeborník, ale za ty 4 měsíce jsem měl v ruce F5, VK40 a ACE150. Nálezy jsou určitě hodně o štěstí, ale můžu říci, že za tu dobu jsem se s VK40 docela sžil. Chodíme ve dvou, kolega s F5 má sice dost nálezů, ale buď se s ní za tu dobu nenaučil pracovat, nebo se jí prostě VK40 minimálně vyrovná, ne-li ji převýší. Kdykoliv jdeme spolu, tak mám nálezů více a mnohem zajímavější. VK40 je perfektní na rozlišení a diskriminaci. Železo v pohodě a větší kusy zkorodované taky docela snadno rozeznám. Stejně tak velmi často před vykopnutím poznám folii, nástrahu na lišku, měděnou minci i nábojnici. Celkem se mi i daří poznat minci na kraji dosahu, nebo když je nastojato. Hlásí se totiž spíš jako zkorodované větší železo, ale přece jen je v tom rozdíl. Je to jednoton, takže vše dle ID čísla. Ale to většinou nezklame. Skoro vždy dokážu před kopem říci co mám pod cívkou (který kov, často poznám i minci).Velmi se mi s ní daří nacházet i různé jiné zajímavé předměty a ne jen mincičky, bronzové spony, přezky a různé i drobnější předměty(náušnice prstýnky)... Takže všestranný přístroj. Dosah sice není nic moc (18-20cm na mince, takže ty hloub než 15cm nekopnu), ACE 150 mi na vzduchu bral některé mince o nějakej cenťák dál, ale když jsem s ním vyběhl do terénu, tak to byla docela síla. Spousta šrotu ale pod mincovním tonem ani jedna mince. Když jsem to pak přeběhl VKčkem, tak 4 mince(na pole s ACE už nikdy nepůjdu, ale v lese je s ním lepší práce). Také mi dělalo u ACE problém křížným dohledání přesně určit místo s mincí, nebo jiným detekovaným předmětem, to se mi u VK nestává(sice má pinpoint, ale nepoužívám ho). Takže VK za ty prachy určitě dobrá volba pro začátek. Jen mám trochu problém, možná ho má více uživatelů, ale během 4 měsíců se mi 2x ulomila spojka mezi prostředním dílem a horním dílem s mechanikou. Nová stojí kolem 100, ale překvapuje mě, že toho moc nevydrží. Buď chyba v uživateli(ale po první nehodě jsem si dával velký pozor na nárazy a prudší škubance) nebo v materiálu popřípadě v technologii. Musel jsem si jednu spojku(plastová trubka) vyztužit, aby se mi tato nepříjemnost již nestala. Člověk je uprostřed políčka a najednou detík na dva kusy... Pokud by měl někdo zájem o bližší info o VK40 a popřípadě o některých fintách, které jsem se s detíkem naučil, tak rád poradím. S pozdravem LIKE3R _________________ VK40/AT PRO/GM4/DEUS
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.