Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 564 anonymních a 1 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
Diskuze a Inzerce

DetektoRING
Diskuzní fórum na http://detektory.hantec.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

IDX Tunig Jak na to.
Přejít na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> White's IDX Tuning
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: pátek 21. srpen, 2009 11:31    Předmět: IDX Tunig Jak na to. Citovat

Zdar
Nahodou - nemate nekdo zmapovane obvody u IDX PRO TUNIG, narazil jsem na jeden kus co ma smaznute ozn. prvniho operaku, coz zase az tak hrozne neni. Mam tu vic schemat a pouziva se tam OP 177 a u poslednich typu tehle rady jsem nasel 5534 operacni zesilovac. No nakonec hodnotu na kterou to zesilujou muzu zmerit, jen me zajima proc to ty joudove smaznou, ve zpetne vazbe u obvodu U1 davaj 750ohm - odpor natvrdo a operak na patici. Ja jsem tam dal potak , ale ten odpor je lepsi - mene hejbatek a lepe se to nastavuje. U classic 3 se dava 330 - 450 ohm.
Podobnou ptakovinu maji udelanou na obvodu znacenem na desce U4. Opet smaznutej napis ale bezne se pouziva 393AN komparator. Dale je tam pridano a vymeneno par kondiku, prozkoumam v tom mam jeste hokej, musim to porovnat s papirem, odpory vetsinou sedej, i kdyz nektere puvodni jsou vyndane a misto nich osazene smd coz mi neni jasne, protoze podle schematu to sedi. lisi se jen par kusu.
No to asi zatim vse o tajemstvi IDX Tunig. Zase tak velka veda to neni. Staci si koupit Classic 5 ID za 330 dolaru a dat se do prace, nez za to dvat nekde 28tis. Jeste lepsi a min narocne je upravit classic 5 ID, tak jak jsem popsal tady na webu v jinem prispevku. Ohledne IDX PRO Tunig jeste upresnim. Jo a predem dik za kazdou radu a prispevek k tematu. Zdar.


Naposledy upravil vrcinak dne neděle 23. srpen, 2009 23:10, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.3. 2008
Příspěvky: 5204
Bydliště: Gyönyörű Völgyben

PříspěvekZaslal: pátek 21. srpen, 2009 11:45    Předmět: Citovat

Zkus Feriho, opravoval Benymu Tuninga a k lecčemus se dopracoval, právě ty kondíky myslím měnil. Wink
_________________
člověk s FBS technologií
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
scorpion
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.5. 2008
Příspěvky: 3147
Bydliště: Alt Starzitz r.v.1960

PříspěvekZaslal: pátek 21. srpen, 2009 12:28    Předmět: Citovat

Nabídka na ebay:
whites classic idx za 86.$
http://shop.ebay.com/i.html?_trkparms=65%253A1%257C66%253A2%257C39%253A1&_nkw=whites%20metal%20detector&_dmpt=US_Nonfiction_Book&_trksid=p3286.c0.m14&_pgn=1
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: pondělí 24. srpen, 2009 0:30    Předmět: Citovat

Zdar vsem.
Tak jsem zase pomalu celej den stravil nad detikem a dosel jsem k dalsim upravam. Jak uz jsem psal prvni vetsi uprava je na prvnim operaku ve zpetne vazbe zmenou R1. Dalsi stejna uprava je na dalsich dvou operakach LM358 a to jak na U5 tak na U6 a jeste zmenou asi dvou odporu u druheho komparatoru v miste kde je zapojen potenciometr senz. Tim se stane detik dost nasponovanej a je potreba dat pozor pri nastavovani - neprehnat to. Cele jsem to probiral s Ferim a zjistilo se, ze tunigari casto zapominaj zablokovat napajeci stab. kapacitou M1 a diodou, coz muze u starsich masin casem delat zle, k cemuz prispeje i stari elektrolytu, ktere to chce take vymenit nekde dat i vetsi kap. - diky Feri ty M1 na stab. pomohly. Take napajeni operacnich zesilovacu je blokovane kap, kterou letujou primo na vyvody obvodu.
Jo u nekterych IDX tunig je pouzit k vyladeni zeme bezny potenciometr 100K, coz neni nic moc. Pak se stava, ze k vyladeni dojde tesne na zacatku drahy potenciometru. Ja jsem k vyladeni zeme daval desetiotackovy potenciometr hodnoty 50K Linear a doraz jsem daval 2K2. Puvodni zapojeni GB jsem zrusil. puvodne jsem ho nechal a volil prepinacem, ale to je celkem zbytecne - moc dratu. Take odpor R1 jsem dal napevno, asi okolo 450ohm. Puvodne jsem testoval potenciometr s dorazem, ale to nedela dobrotu pri ladeni detektoru a zaroven muze vadit delka vodicu k potenciometru a dojit k zakmitum. Zatim vse. VRC.


Naposledy upravil vrcinak dne pondělí 24. srpen, 2009 20:39, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
irwing
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 11.4. 2006
Příspěvky: 256
Bydliště: AUSSIG

PříspěvekZaslal: pondělí 24. srpen, 2009 13:58    Předmět: IDX Citovat

Ahoj!
Nedá mi to a ještě připojím moudro, které jsem vyčetl u p. Ing. Jarchovského, který říkal, že součástí tunningu je i donastavení offsetu cívky, pak teprve má smysl zvyšovat zisk na následujících stupních. Tuším že na stránkách www. detektory.wz.cz je toho víc. Čus IRWING
_________________
Nevěřim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: pondělí 24. srpen, 2009 17:37    Předmět: Citovat

Tak tohle je asi pekna piplacka a ducharina. Kde jsi to donastavoval do origo civky nepolezu, ale pokud to jde udelat nahore porad jak na to. Jinak me osobne zasah v operacnich zesilovacich o dost zvednul dosah, tot ma praxe na polygonu a urcite ne jen moje, vsechno mam s papiru co uz nekdo vymyslel. Jeste jsem si u tuniga IDX vsimnul ze je civka RX natvrdo pripojena k operaku bez jakekoliv blokace a filtrace C1 vyndavaj. Udelat civku je nad moje schopnosti, radej origo. Take by jsem se bal pri nastovovani vnejsich vlivu. Ale jasne je, ze pokud je civka super tak urcite reaguje i na spendlikovou hlavicku. VRC.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
irwing
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 11.4. 2006
Příspěvky: 256
Bydliště: AUSSIG

PříspěvekZaslal: pondělí 24. srpen, 2009 20:12    Předmět: IDX Citovat

Ahoj!
Jde o to, že pokud je cívka malinko rozvážená, s vyšším ziskem zesílíš i šum. To se může projevit a nemusí. Určitě mají nějaké standardy u whitese, jak má cívka při opuštění továrny vypadat. Stejně tak i nastavení detíku s těmito odchylkami počítá. Vše co je origo a továrně nastavené funguje jak má, ale pokud se sejdou dva kousky na hraně(cívka nebo obvody) může se laděním jen zvednout nestabilita. Proto bylo ve zmiňovaném textu(snad to někde dohledám) zdůrazněno, že je také dobré cívku zkontrolovat. Nevím jak kompatibilní jsou různé IDX tunningy, kdyby se měnily cívky možná by jsme zírali co by to s detíkem dělalo. Doladění cívky, jestli si to dobře pamatuju, spočívalo v tom, že ve vhodném prostoru sondy se vyvrtala díra,(její umístění bylo zjištěno experimentálně) a do díry se vkládal kousek feritu(tyčinky) v jistém okamžiku došlo k poklesu napětí na přijímacím vinutí, to byl okamžik kdy se dále pokračovalo s kouskem tuším měděného plíšku, který se posouval po povrchu sondy a bylo-li vše v pořádku došlo k poklesu offsetu až o řád. Výsledek byl takový že tyčinka se zafixovala a zalepila a plíšek se přilepil na sondu. Po takovéto úpravě na sondě po zásahu nebylo ani vidu ale parametry se radikálně zlepšily. Tímto snížením rušivého signálu byl získán prostor ke zvětšení zisku zesilovačů detíku. Snad to najdu origo a pošlu na SZ. Zatím Čus a přeju hodně úspěchů!!! IRWING
_________________
Nevěřim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: pondělí 24. srpen, 2009 21:58    Předmět: Citovat

Diky za prispevek. Ja na svem Classicu jsem se na oscilo vesel tusim do 16 mV. Ale presne nevim mrknu se. Budu merit primo na RX civce pred operakem a uvidim jak to bude velke - je to sprave ze ???
Ale myslim, ze pokud nedelam zadnou upravu na oscilatoru a civce TX nemelo by se nic rozhodit a zmenit ani na vystupu RX civky a vse by melo zustat tak jak ji udelali v tovarne. Ja to pouze vic zesiluju ( pridavam knofliky GB SALT VOLUME ..) samozrejme i stim bordelem a vysledek to ma.
No, ale ta uprava by stala za to jenomze vrtej diru do zdi, kdyz nevis kudy to vede. Jedine jestli by ten ferit fungoval bez zavrtani chtelo by to nekde okouknout, jinak bych mel civku jako emental. Dalsi faktor bude asi teplota nekde jsem uz videl v CIVCE zapojenej termistor. vrc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: pondělí 24. srpen, 2009 22:08    Předmět: Citovat

Jen k tomu trochu přispěju.

Ferit je ok - a nemusí se hned vrtat Smile
Ten plíšek - používá se alobal.

A je to dost piplačka - ale fakt jde "zbytkové" indukované napětí na přijímací cívce řádově zmenšit. Ovšem hýbe to i fází signálu, takše potom pozor na diskriminaci.
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Feri
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 19.2. 2007
Příspěvky: 2368
Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 60-ka již minula

PříspěvekZaslal: úterý 25. srpen, 2009 14:02    Předmět: Citovat

vrcinak napsal:
Zdar vsem.
Tak jsem zase pomalu celej den stravil nad detikem a dosel jsem k dalsim upravam. Jak uz jsem psal prvni vetsi uprava je na prvnim operaku ve zpetne vazbe zmenou R1. Dalsi stejna uprava je na dalsich dvou operakach LM358 a to jak na U5 tak na U6 a jeste zmenou asi dvou odporu u druheho komparatoru v miste kde je zapojen potenciometr senz. Tim se stane detik dost nasponovanej a je potreba dat pozor pri nastavovani - neprehnat to. Cele jsem to probiral s Ferim a zjistilo se, ze tunigari casto zapominaj zablokovat napajeci stab. kapacitou M1 a diodou, coz muze u starsich masin casem delat zle, k cemuz prispeje i stari elektrolytu, ktere to chce take vymenit nekde dat i vetsi kap. - diky Feri ty M1 na stab. pomohly. Take napajeni operacnich zesilovacu je blokovane kap, kterou letujou primo na vyvody obvodu.
Jo u nekterych IDX tunig je pouzit k vyladeni zeme bezny potenciometr 100K, coz neni nic moc. Pak se stava, ze k vyladeni dojde tesne na zacatku drahy potenciometru. Ja jsem k vyladeni zeme daval desetiotackovy potenciometr hodnoty 50K Linear a doraz jsem daval 2K2. Puvodni zapojeni GB jsem zrusil. puvodne jsem ho nechal a volil prepinacem, ale to je celkem zbytecne - moc dratu. Take odpor R1 jsem dal napevno, asi okolo 450ohm. Puvodne jsem testoval potenciometr s dorazem, ale to nedela dobrotu pri ladeni detektoru a zaroven muze vadit delka vodicu k potenciometru a dojit k zakmitum. Zatim vse. VRC.


Super Exclamation Takhle nějak si představuji spolupráci mezi kolegy Very Happy

Ještě k tomu nastavení zbytkového signálu. Já bych viděl raději měděné piliny, než Humpolce a ferita. Zbytkový signál na výstupu z přijímací cívky bez detekce a rušení by měl být nižší, než 20mV, něco mezi 10 až 15 mV. Níže, resp. pod 10 mV jsem se nedostal.
Já, když elaboroval s nastavením DD cívek, tak jsem dosahoval opravdu velice zajímavých výsledků při prakticky nulovém (10mV) zbytkovém signálu. Ale upřímně, byl to masochismus Very Happy Shocked
No, když si přimyslím u takhle upraveného detektoru na výstupu multitón, tak asi vím, co začnu brzy stavět Very Happy BENY, střez se Exclamation Very Happy A svého detíka ještě do důchodu nedávej Exclamation Třeba se na něco ještě přijde. Fakt o té stavbě začínám vážně přemýšlet Rolling Eyes
Čus, Feri
_________________
Feri
Garrett ACE Apex, Garrett PP.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Feri
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 19.2. 2007
Příspěvky: 2368
Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 60-ka již minula

PříspěvekZaslal: úterý 25. srpen, 2009 14:12    Předmět: Citovat

vrcinak napsal:
Tak tohle je asi pekna piplacka a ducharina. Kde jsi to donastavoval do origo civky nepolezu, ale pokud to jde udelat nahore porad jak na to. Jinak me osobne zasah v operacnich zesilovacich o dost zvednul dosah, tot ma praxe na polygonu a urcite ne jen moje, vsechno mam s papiru co uz nekdo vymyslel. Jeste jsem si u tuniga IDX vsimnul ze je civka RX natvrdo pripojena k operaku bez jakekoliv blokace a filtrace C1 vyndavaj. Udelat civku je nad moje schopnosti, radej origo. Take by jsem se bal pri nastovovani vnejsich vlivu. Ale jasne je, ze pokud je civka super tak urcite reaguje i na spendlikovou hlavicku. VRC.


Ale jasne je, ze pokud je civka super tak urcite reaguje i na spendlikovou hlavicku...

- reaguje na keříček ryzího stříbra, můj nejdelší dosah byl cca 4 cm - přes to stříbro bylo vidět. Kdybych to vlastnoručně nezkoušel, tak bych nevěřil.
Jinak, co se cívek týče, jdou udělat i naladit. Ale, pokud jsi perfekcionalista, jako já, tak chceš v reálu to, co šlo v laborce a ejhle Shocked , ono to jaksi není možné Mad Takže po zkušenostech doporučuji origoš cívku, abys při výrobě té své nezestárl Very Happy Very Happy
Čus.
_________________
Feri
Garrett ACE Apex, Garrett PP.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: úterý 25. srpen, 2009 16:05    Předmět: Citovat

Feri napsal:
... doporučuji origoš cívku, abys při výrobě té své nezestárl Very Happy Very Happy
Čus.


Naprostý souhlas. Dělal jsem 5 nebo 6 cívek. Na stole bomba, po zalití a vytvrzení parametry v háji.
Doladit se pak dalo, ale teplotní stabilita nic moc.
Nakonec jsem použil Tesoro cívku a hned to byl "slušný" detík.

Tedy cívku "home made" nee.
Ovšem doladit nějakou origo - proč ne Smile
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Feri
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 19.2. 2007
Příspěvky: 2368
Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 60-ka již minula

PříspěvekZaslal: úterý 25. srpen, 2009 16:16    Předmět: Citovat

nomi napsal:
Feri napsal:
... doporučuji origoš cívku, abys při výrobě té své nezestárl Very Happy Very Happy
Čus.


Naprostý souhlas. Dělal jsem 5 nebo 6 cívek. Na stole bomba, po zalití a vytvrzení parametry v háji.
Doladit se pak dalo, ale teplotní stabilita nic moc.
Nakonec jsem použil Tesoro cívku a hned to byl "slušný" detík.

Tedy cívku "home made" nee.
Ovšem doladit nějakou origo - proč ne Smile


Ahoj nomi,
tak to usazení a vytvrzení cívek, to byla hrůza. Vše jsem sledoval na přístrojích, jak to začlo utíkat a ujíždět a konečný výsledek - sinusovka jako z bondovky Very Happy

Ale na druhou stranu, plno věcí ses naučil a viděl na živo, jak detík reaguje na jakoukoli změnu na cívce. Beru to jako školu a jak známo, chybama se člověk učí.
A tedy, vyučilo mě to dokonale chyba
_________________
Feri
Garrett ACE Apex, Garrett PP.


Naposledy upravil Feri dne úterý 25. srpen, 2009 16:40, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: úterý 25. srpen, 2009 16:28    Předmět: Citovat

Ahoj Feri.

A o tom to je Very Happy

Hodně mi to dalo a díky tomu taky člověk ví co lze od dané věci očekávat.

A navíc mne to baví Wink
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Feri
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 19.2. 2007
Příspěvky: 2368
Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 60-ka již minula

PříspěvekZaslal: úterý 25. srpen, 2009 16:38    Předmět: Citovat

To mě taky Very Happy

Ale co lze očekávat od detíku - musím přiznat, že mě to občas překvapí.
Hlavně některé dosahy, které uvádějí fundovaní prodejci elektro Very Happy Very Happy Shocked

Někdy normálně až Shocked , co takový detík dokáže Exclamation

A někdy v dílně, doma v laborce nebo tady na servisu dokáže některý detík pěkně zamotat hlavu, hlavně tehdy, když začne umět to, co nemá.

To pak většinou lehce začoudí, kvíkne a zdechne Very Happy A to je ta správná mela Rolling Eyes Hlavně po zásahu uživatele. Jednou na mě dokonce vyskočily i součástky vztek Však to znáš.....

Ale, jak správně díš - baví mě to Exclamation

Měj se.
Feri
_________________
Feri
Garrett ACE Apex, Garrett PP.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: čtvrtek 10. prosinec, 2009 20:35    Předmět: Citovat

Zdar chlapaci.
Nasel jsem dalsi zajimavou upravu, tedy spise jsem ji pred tim spatne pochopil ze schematu, jelikoz me znalosti s 555 se omezujou na nejakej ten casak a generator. Prectete si nasledujici vetu:

Zapojeni 555 jako invertující budič s velkou vstupní impedancí (cca 1MOhm). Obvodu tedy stačí nízký vstupní proud (řádu uA) a přitom může na výstupu budit zátěž proudem až 200mA.

Tak tohle schema tu mam domalovane do Whitse.
Blbec jsem se tomu nevenoval pozornos a myslel jsem ze 555 je zapojen jako VCO - sem blb, uz vim ze neni. Taky me hned bylo divne, ze by to mnoukani pri hledani nekdo mohl neustale poslouchat. Tak ze, cela frajerina je v tom, ze u detiku useknou kocovej zesilovac NF signalu, kterej je ze dvou tranzistoru, hned za operakem U6 ale az za R 40. Za nej se zapoji 4N35 optoclen za par korun. Znej leze signalek do 555 kterej je v tomto zapojeni super citlivej na signalky ktere zrejme puvodni zapojeni NF zesilovace ze dvou tranzistoru nedokazaly aktivovat - otevriti, i kdyz tranzistor Q3 mel neco takoveho zajistit. No a pak jste nic neslyseli jelikoz vam to v repraku nepiplo a pritom signalek na vstupu NF zesilovace byl. Za ovodem 555 je jeste zapojenej nf zesilovac v podobe obvodu LM386 jako u lepsich detektoru. Cele se to hodi na desticku a voperuje do plechovky co je pod loktem. Jo jeste jedna vec, pro napajeni obvodu LM386 pridavaji extra stablik 7808 zapojenej rovnou k baterkam. Skoda ze nevim jak sem dat obr. schematu, je to pak krasne prehledne. Jo Feri jestli to ctes, mrkni se mozna jsem ti to schema prekopanyho Classicu s tou 555 posilal. To zapojeni ty 555 v detiku je stejne jako jsem nasel nekde na netu pod nazvem - invertující budič s velkou vstupní impedancí, tak to radej zkontroluj jestli nekecam blbosti, ale u zapojeni VCO jde napeti na nohu c.5 a c.1 - zem. Jak rikam 555 moc neznam, delal jsem sni naposled el. ohradnik kamosovi na psa - FUJ chudak! Pokusim se to o svatcich splacat a prubnout. Ve spojeni s predchozima upravama by to nemuselo bejt tak spatny, ( pridelal jsem GB, a zvednul napeti za prvnim operakem - disk se nehla) I kdyz ze soucasnou upravou jsem spokojen, ale ... zdar vsem VRC
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: pátek 11. prosinec, 2009 21:04    Předmět: Citovat

nomi napsal:
Feri napsal:
... doporučuji origoš cívku, abys při výrobě té své nezestárl Very Happy Very Happy
Čus.


Naprostý souhlas. Dělal jsem 5 nebo 6 cívek. Na stole bomba, po zalití a vytvrzení parametry v háji.
Doladit se pak dalo, ale teplotní stabilita nic moc.
Nakonec jsem použil Tesoro cívku a hned to byl "slušný" detík.

Tedy cívku "home made" nee.
Ovšem doladit nějakou origo - proč ne Smile

TAK TAKHLE NA NI :http://phazitron.narod.ru/coloop.htm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: pátek 11. prosinec, 2009 21:14    Předmět: Citovat

vrcinak napsal:
TAK TAKHLE NA NI :http://phazitron.narod.ru/
coloop.htm


Jistě, jedna z variant. Ale hlavně jde o to že při zalití "amatersky" dostupnýma hmotama to při tuhnutí pracuje a rozlaďuje se to.

A navíc např. klasický epoxy "pracuje" i několik měsíců Sad
Kdo zkusil cívky vyrábět ví o čem mluvím. Smile
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: pátek 11. prosinec, 2009 21:54    Předmět: Citovat

nomi napsal:
vrcinak napsal:
TAK TAKHLE NA NI :http://phazitron.narod.ru/
coloop.htm


Jistě, jedna z variant. Ale hlavně jde o to že při zalití "amatersky" dostupnýma hmotama to při tuhnutí pracuje a rozlaďuje se to.

A navíc např. klasický epoxy "pracuje" i několik měsíců Sad
Kdo zkusil cívky vyrábět ví o čem mluvím. Smile


Jasne, nedelal by sem to ani nahodou. Ale proc to neupecou v troube ? Lak a upect to jako motor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: pátek 11. prosinec, 2009 22:09    Předmět: Citovat

Jenže i přitom pečení se to rozhodí...

Zkoušel jsem snad vše a nikdy to nebylo ono.
Elektronika není problém ale ta cívka Sad
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> White's IDX Tuning Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Detektory kovů články návody recenze hledání field testy záhady tajemství pozvánky na akce manuály návody galerie detektorů inzerce diskuzní fórum
Tesoro Compadre Cibola uMax Silver Cortes Eldorado Garrett Teknetics Bounty Hunter Fisher Troy Shadow MD3009 ACE 150 ACE 250 GTP1350 Tejon Vaquero Fieldmaster Compass Rutus Solaris XP GMAXX XP GOLDMAXX GOLDMAXX Power ADX Adventis Zetex JOKR Mikel Minelab Musketeer Advantage Explorer Quatro MP X Terra Whites White's IDX XLT DFX MXT QXT Spectrum Eagle MD3815B AD3018 Explorer SE Fisher F75 Teknetics T2 Fisher F4 Titanium Adonis Fisher F2 Fisher F4 Fisher F70
Kanál RSS 2.0
| Obsah: Bronislav MAREK | e-mail: detektory (zavináč) hantec (tečka) cz | Jabber: mcmlxxx (zavináč) hantec (tečka) cz |
Design layout by Jakub Dubec and Michal Krajcirovic.
Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.05 sekund
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO