Registrace: 20.2. 2009 Příspěvky: 137 Bydliště: vychod SR
Zaslal: pondělí 26. říjen, 2009 14:05 Předmět: citlivost na male mince u ace
rad by som si vypocul vase skusenosti z nalezmi malych napr ag minci garrettom ako aj to ako vam v danej situacii fungovala identifikacia materialu mince (ID) pri ich hrubke. moja skusenost je ta ze tenke ag mince mi udava od zeleza az po farbu a nema staly ton. pre porovnanie 10 halier prva repbublika mi dava vysoky stabilny ton aj pri hlbke 15cm ale ag napr 10 krajcar FJ je nestaly rovnako ako leopold ci karol a to pri mensej hlbke. _________________ garrett ace 250
Registrace: 19.2. 2007 Příspěvky: 2367 Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 56 let .
Zaslal: pondělí 23. listopad, 2009 10:01 Předmět: Re: citlivost na male mince u ace
ssgti napsal:
rad by som si vypocul vase skusenosti z nalezmi malych napr ag minci garrettom ako aj to ako vam v danej situacii fungovala identifikacia materialu mince (ID) pri ich hrubke. moja skusenost je ta ze tenke ag mince mi udava od zeleza az po farbu a nema staly ton. pre porovnanie 10 halier prva repbublika mi dava vysoky stabilny ton aj pri hlbke 15cm ale ag napr 10 krajcar FJ je nestaly rovnako ako leopold ci karol a to pri mensej hlbke.
Ahoj, o této problematice se letmo zmíním na novém webu strýčka "G", až bude vycházet článek na pokračování o ACE 250.
V rychlosti: mince AG + podíl Cu, hloubka+uložení+složení půdy+vlhkost, to vše ovlivní pozici ID kurzoru.
Z vlastní zkušenosti:malé Ag mince se pohybují ve tředu vodivostní řady. K jejímu konci dosahují Cu mince, AL a velké Ag mince s výraznou převahou stříbra nad mědí.... Ale vše je ovlivněno tím, co již jsem napsal. Pokud budeš provádět Bench testy, nediv se, že ne vždy se trefíš i v zemi _________________ Feri
Garrett AT Pro, AT Gold, AT Max, PP, Z-lynk
Registrace: 20.2. 2009 Příspěvky: 137 Bydliště: vychod SR
Zaslal: úterý 24. listopad, 2009 13:02 Předmět: Re: citlivost na male mince u ace
Feri napsal:
.... Ale vše je ovlivněno tím, co již jsem napsal. Pokud budeš provádět Bench testy, nediv se, že ne vždy se trefíš i v zemi
na vzduchu radsej neskusam le v zemi napr 10krajcar je rozhadzany ako folia, viacmenej ak je hlbka viac ako 5cm je to skakavy ton, len ma zaujimal dosah relativny prave na male mince a ton kedze som si vsimol ze niekedy pri rovnakom umiestneny mince a rovnakej lokalite ma ace problem zo zachytenim a hlavne zameranim pinpointom. (u folie len ak je zmackana do placky alebo gulky tak ma podobny inac je stala) v zavislosti ako si pisal na podnych podmienkach tak zneju aj ine mince napr 2fillere. na ten clanocek sa tesim. (ved preto som otvaral aj to vlakno 5halier taham dobre ze nie z 20cm a 10k 1870 ma problem na 10cm) _________________ garrett ace 250
Zaslal: středa 25. listopad, 2009 10:45 Předmět:
-Sakkara- napsal:
Na článek se už teď těším. Ten "nový web strýčka G." už funguje, nebo je teprve v přípravě?
Je v přípravě, měl by být spuštěn do konce roku.
Pominu-li komerční stránku, bude tam nově i vlákno otázek a odpovědí, i zkušeností s produkty, takže se mám na co těšit.
Pokud má někdo problémy s detektorem, lze i dnes zasílat dotazy na servis, ovšem zatím jen neveřejně. _________________ Feri
Zaslal: středa 25. listopad, 2009 10:59 Předmět: Re: citlivost na male mince u ace
ssgti napsal:
Feri napsal:
.... Ale vše je ovlivněno tím, co již jsem napsal. Pokud budeš provádět Bench testy, nediv se, že ne vždy se trefíš i v zemi
na vzduchu radsej neskusam le v zemi napr 10krajcar je rozhadzany ako folia, viacmenej ak je hlbka viac ako 5cm je to skakavy ton, len ma zaujimal dosah relativny prave na male mince a ton kedze som si vsimol ze niekedy pri rovnakom umiestneny mince a rovnakej lokalite ma ace problem zo zachytenim a hlavne zameranim pinpointom. (u folie len ak je zmackana do placky alebo gulky tak ma podobny inac je stala) v zavislosti ako si pisal na podnych podmienkach tak zneju aj ine mince napr 2fillere. na ten clanocek sa tesim. (ved preto som otvaral aj to vlakno 5halier taham dobre ze nie z 20cm a 10k 1870 ma problem na 10cm)
Problém se zachycením předmětu (i stejného) může být nejspíše ovlivněn i polohou cíle pod zemí. Jedná se o směr siločár a o sílu mag. toku.
Česky: je to o poloze S a J, tvaru a úrovně vybuzení, tedy o tom, jakou velikost bude mít indukované napětí do přijímací cívky a jaký bude fázový rozdíl přijímaného signálu od signálu normálového.
Mince o stejném tvaru a velikosti můžou produkovat rozdílný signál.
Rozdílný signál může produkovat i malá a velká mince, neboť menší mince může mět větší vodivost, než ta větší!
Pokud si chceš testnout detíka, vyzkoušej to na stejných mincích ( 1KČS), v různých hloubkách a polohách. A vyzkoušej i různá místa s rozdílnou kyselostí půdy. Budeš asi překvapen, jak se mění parametry jednoho cíle... _________________ Feri
Zaslal: pátek 27. listopad, 2009 20:02 Předmět: Re: citlivost na male mince u ace
Feri napsal:
ssgti napsal:
rad by som si vypocul vase skusenosti z nalezmi malych napr ag minci garrettom ako aj to ako vam v danej situacii fungovala identifikacia materialu mince (ID) pri ich hrubke. moja skusenost je ta ze tenke ag mince mi udava od zeleza az po farbu a nema staly ton. pre porovnanie 10 halier prva repbublika mi dava vysoky stabilny ton aj pri hlbke 15cm ale ag napr 10 krajcar FJ je nestaly rovnako ako leopold ci karol a to pri mensej hlbke.
Ahoj, o této problematice se letmo zmíním na novém webu strýčka "G", až bude vycházet článek na pokračování o ACE 250.
V rychlosti: mince AG + podíl Cu, hloubka+uložení+složení půdy+vlhkost, to vše ovlivní pozici ID kurzoru.
Z vlastní zkušenosti:malé Ag mince se pohybují ve tředu vodivostní řady. K jejímu konci dosahují Cu mince, AL a velké Ag mince s výraznou převahou stříbra nad mědí.... Ale vše je ovlivněno tím, co již jsem napsal. Pokud budeš provádět Bench testy, nediv se, že ne vždy se trefíš i v zemi
tak tohle můžu potvrdit, koukal jsem jak vyoraná myš... Ag 20krejcar ve středu stupnice a Ag prstýnek jeden dílek od konce, tak jsem si říkal, že to Franta Pepa Jednička asi pěkně šulil _________________ Fisher, Garrett, Jolana
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.