Registrace: 17.8. 2008 Příspěvky: 126 Bydliště: České Budějovice
Zaslal: sobota 30. duben, 2011 20:43 Předmět:
Zdravím kolegové, rád bych založil tohle vlákno pro zkušenosti s cívkami S.E.F.
Já chodím s Tesoro Eurosabre 2, cívka S.E.F. 38X30 CM, napájení GP ultra alcalika. Baterie vydrží s touto cívkou - chodím pouze se sluchátky - cca 10 - 12 hodin. Baterii měním, pokud se v testu baterie ozve jen 3x pípnutí. Nastavení detektoru - citlivost 10, někdy i mírně do červeného. Prahový ton po odladění země vytočím na maximum, země odladěna na odezvu při pumpování směrem nahoru. Při dotyku cívky s tvrdším předmětem - trs trávy, malé stromky ozývají se prozvuky. Cívka je podle mého názoru těžší, než výrobce detektoru zamýšlel, proto se stává, že cívka při pohybu z prava do leva, nebo naopak vydává na konci pohybu prozvuk. Zkoušel jsem snížit citlivost na 7 - 8, zemi odladit na neutrální odpověď a prahový ton na normální slyšitelnost a prozvuky se ozývají méně, ale stále jsou znatlené. S cívkou 30 cm, s kterou jsem detektor kupoval tyto problémy nejsou. Děkuji za Vaše postřehy a rady. Zdraví Sana.
Ahoj,
chodím s Tejonem, jev který popisuješ se mi stával u HOTky. Myslím, že to nemá nic společného s váhou cívky. Předpokládám, že se Ti nepodařila správně zformulovat věta . Zpátky k problému, pozoroval jsem to třeba, když jsem šel úvozovou cestu. Jakmile se cívka přiblížila ke svahu ozývaly se prozvuky. Vysvětluji si to tak, že ve chvíli kdy jsem přiblížil cívku ke svahu nebyla zem jen pod cívkou, ale i částečně nad ní. Došlo ke špatnému odladění země a ozval se prozvuk. Občas se to stávalo i na běžné rovině (pravděpodobně dle konkrétní mineralizace). Pak nepomohlo nic jiného než posunout GB do plusu.
Další možné vysvětlení je, že tou mega cívkou chytáš na krajích něco ze své výstroje. Používám nyní SEFku 30x25, a když Jezevce pořádně vyšťavim tak mi bere motyčku nad boxem elektroniky, nebo si při chůzi chytám cvočky od bot .
Poslední co mě napadá, je způsob jak pohybuješ s cívkou. Mohlo by to způsobovat i nadměrné přizvednutí cívky na koncích pohybu. _________________ Tesoro Tejón
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.