Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 478 anonymních a 3 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
Diskuze a Inzerce

DetektoRING
Diskuzní fórum na http://detektory.hantec.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

falešné signály u exploreru XS a 2
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Minelab Explorer II, S/XS, SE, E-Trac
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Radek



Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: středa 18. červenec, 2007 7:31    Předmět: falešné signály u exploreru XS a 2 Citovat

Zdravím všechny hledače.Již delší dobu se snažím dojít na problém u exploreru ,kterým jsou falešné signály podobné hlubokým barevným cílům (pravý horní roh).Zkoušel jsem odstínit elektronickou jednotku propojit spodní tyč ke stínění¨o laboraval jsem s cívkami ,ale výsledek nebyl extra povzbudivý.V místech bez vegetace jsou prozvuky unosné ,ale stačí trochu trávy a falešné signály jsou hodně výrazné .Snižoval jsem citlivost až na 21 při nois 1 ,ale nějak markantní výsledek to nepřineslo.Při použití automatické citlivosti již bylo znát změnu ,ale to už jsou zase hodně průměrné dosahové výsledky,které odpovídají detektorům mnohem nižších cenových skupin.Jestliže by prozvuky byly od špatné filtrace země ,která může být mnohdy až středním feromagnetikem byla odezva do železa tak by to bylo pochopitelné,ale prozvuk ,který je podobný vysoko konduktivnímu cíly je pro mne záhadou.Zajímavostí je že podle dotázaných majitelů je toto hodně častý problém ,ale je také hodně přístrojů který tento problém nemají ani při max. citlivosti a nois 11 což je dost zvláštní .Informativně jsem zjištoval u majitelů ex. jak řeší tyto problémy a ve stručnosti používají snížené gain až na 5 použití automat. citlivosti popř. man. citlivost kolem 20 v kombinaci s nízkým noisem.Při testování tohoto nastavení došlo k redukci falešných signálů ,ale hloubkovostní výsledky takto nastavených detektorů bylo dost průměrné.Jestliže máte jiné zkušenosti s eliminací falešných signálu napište .
Ahoj Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
mcmlxxx
Administrátor


Registrace: 23.3. 2006
Příspěvky: 2574
Bydliště: Letovice, 47 let

PříspěvekZaslal: středa 18. červenec, 2007 17:07    Předmět: Citovat

Ahoj Radku, prozvuky Exploreru - to je podle mě věčné téma, však sme o tom už mnohokrát osobně diskutovali. Popíšu svou osobní zkušenost s SE. Explorer SE v mokré trávě ( třeba po přeháňce) se chová přesně tak jak popisuješ. Buď musím zapnout automat na citlivost, nebo stáhnout citlivost ručně asi na hodnotu 25. Jinak se opravdu hledat nedá. Další co má vliv na prozvuky je hodnota GAIN. Podle manuálu odpovídá nastavení GAIN na 1 původní síle signálu ( tzn. bez zesílení). Jako kritická pro výskyt prozvuků už se mi jeví hodnota 5 a víc. Další co kupodivu má vliv na prozvuky je nastavení typu RESPONSE - když jsem používal LONG, skoro se nedalo hledat, takže teď většinou ponechávám NORMAL.
Nastavení kanálu (NOISE) podle mě vůbec nemá vliv na dosaženou hloubku, je to jen jiný název pro klasický Frequecy Shift - tzn. najít si pro kokrétní lokalitu a konkrétní podmínky při hledání ten nejméně rušený kanál. U mě nejčastěji vyhovuje 1,2,3,4, kanály okolo 7-11 jsou v mých podmínkách dost často zarušeny kdovíčím. Velký vliv na prozvuky má i počasí - třeby tyhle horké suché dny - prozvuků je víc - dělal mi to už i gmaxx. Horký vzduch je zřejmě málo vodivý a má snahu se třením nabíjet na určitý potenciál který potom dost výrazně ovlivňuje chování detektoru.
Mimochodem, to vyčištění nepomohlo?
_________________
A bovi maiore discit arare minor. GMAXX, XTERRA70
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Radek



Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: čtvrtek 19. červenec, 2007 7:45    Předmět: Citovat

Ahoj Broňku ,doplnil jsem vnitřní stínění detektoru ,prošel všechny patice desek zda nejsou uvolněné ,vymezil jsem pohyb kabelu od cívky a propojil spodní tyč s obvodem stínění.Docela zajímavě je řešeno propojení spodní tyčky se stíněním přes konektor cívky ,který je opravdu připojen na stínění a při uzavření kliku pro upevnění horní tyče se opře konektor o vnitřní stranu tyče a propojí ji k obvodu stínění.Stínění vnitřního krytu detektoru měli minelabáci vyřešeno ,protože krajové plochy desek u upevnovacích otvorů mají prokovy ,které měli sloužit k propoji na stínění ,kdy na vnitřní straně ,krytu detektoru měl být podle mě vodivý nástřik ,ale nějak od toho upustili a zůstaly jen propojovací plošky.Včera jsem celé odpoledne testoval ex. 2 snad ve všech režimech nastavení a zkoušel eliminovat možné prozvuky ,ale výsledek byl pro mne docela neuspokojivý .Porovnával jsem ex 2 a SE a jednoznačně stabilnější při identickém nastavení obou detektorů je SE . Nastavil jsem na něm max. citlivost nois na 11 a gain na 8 a ani při testu ve vyšší trávě se neprojevily skoro žádné prozvuky a když tak železitého charakteru ,které mě zase tak netočí.Zkoušel jsem na SE dávat cívky z ex. 2 a obráceně a výsledek byl stále stejný ,stabilita SE byl vyšší než EX 2 .
Je zajímavé že minelab x-terry jsou nižší třída oproti Explorer ,ale stabilitou jsou zcela perfektní můžeš jet skoro na max.citlivost a žádná vegetace ani kořeny dokonce i mokrá tráva ,která je docela prevít na stabilitu detektorů jim nečiní žádný problém.Fakt je ten že znám případy majitelů ex. 2 kteří mají přístroje stabilní stejně tak jako testované SE.Opravdu asi každý kus je originál a když máš smůlu tak máš přístroj ,který zrovna nespňuje tvé očekávání.
Asi jsou různé veze software pro stejné modely přístojů např. můj ex. 2 má verzi softu 2.03 (udaj je v dolním políčku hned po zapnutí detektoru) ,jestliže někdo máte ex. 2 zkuste se podívat jaké označení software máte ,možná průběžně vychytávají soft a pak stejné detektory obsahují rozdílné verze software.To by vysvětlovalo možné rozdíly mezi detektory.
Tak zatím ahoj Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
mcmlxxx
Administrátor


Registrace: 23.3. 2006
Příspěvky: 2574
Bydliště: Letovice, 47 let

PříspěvekZaslal: čtvrtek 19. červenec, 2007 9:38    Předmět: Citovat

Ahoj, no vypadá to že jsi pro to opravdu udělal maximum. Bohužel mám jen SEčko takže se SW u Exp2 ti nepomůžu. Určitě ale bylo několik revizí. U SE už se revize SW nezobrazuje. Možná jde zobrazit nejakým "opičím hmatem" ale neznám ho.
Držím ti palce při hledání příčin problému. b.
_________________
A bovi maiore discit arare minor. GMAXX, XTERRA70
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Bába
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 6493
Bydliště: Hic Sunt Leones

PříspěvekZaslal: čtvrtek 19. červenec, 2007 16:19    Předmět: Citovat

Zkoušel jsi i jiné lokality, nebo chodíš na stejné ? To co popisuješ mi dělal SE například na Buchlově nebo na čedičových lokalitách, jinde je to bez problémů. Ale dělá mi to na nízkých tónech. U vysokých se mi to ještě nestalo. Možná bys měl detektor reklamovat.
_________________
Co má pípnout, pípne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Radek



Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: pátek 20. červenec, 2007 8:24    Předmět: Citovat

Dělá to většinou všude ,ale mám takový dojem že to byl problém ,který jsem dříve zase tak neřešil až teď při porovnání z SE to markantně vyšlo najevo že stabilita 2 není zas tak ideální .Exploreru 2 mám již přes 2 roky takže nějak záručně to už asi nepůjde ,zkusím se na to zaměřit a porovnám více ex. 2 a uvidím co z toho vzejde.Jestliže nám vyjde čas v září zkusime udělat menší testování a tam se na to zaměřím.Každopádně v Kdyni si na to udělám samostatný testik na stabilitu nejenom explorerů.
Ahoj Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 6.1. 2007
Příspěvky: 253

PříspěvekZaslal: úterý 24. červenec, 2007 20:18    Předmět: Citovat

Čau Radku,budu se opakovat už jsem to tady taky psal.Mám EX II a ty problémy s trávou co popisuješ nemám.Software je také V 2.03 Před každým hledáním držím detík asi 10cm nad zemí,zmáčknu NOISE a počkám až si detík oskenuje půdu,pak jdu hledat.GAIN mám na 6 a citlivost na 27. Falešné signály se neobjevují,jen vyjímečně a to většinou,když detektor položím na zem.Samozřejmě ta citlivost je individuální,ale na poslední lokalitě,kde se pohybuju poslední dobou je citlivost 27 v pohodě.Už byly i lokality,kde to v pohodě hledalo i na citlivost 30.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Radek



Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: pondělí 30. červenec, 2007 13:21    Předmět: Citovat

Ahoooj ,gain 6 používám v hodně železitých lokalitách ,jinak se snažím jet na 7 až 8 .docela by mě zajímalo jestli bude tvůj ex. stabilní i při tomto nastavení .Jinak citlivost mám taky něco kolem 28 víc to nějak nehrotím.
Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Radek



Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: pondělí 30. červenec, 2007 13:28    Předmět: Citovat

Ahoooj Bábo ,buchlovské kopce jsem párkrát zkoušel a nijak extra jsem nezaznamenal změnu ve stabilitě detektoru ,spíše mírné zlepšení .Jen tak orientačně gain máš v běžném prostředí jak nastaven?
Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 6.1. 2007
Příspěvky: 253

PříspěvekZaslal: pondělí 30. červenec, 2007 21:15    Předmět: Citovat

Čau Radku,jestli počasí dovolí teď o víkendu,tak ten GAIN zvednu na 7-8 a potom ti napíšu jak se detík choval.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bába
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 6493
Bydliště: Hic Sunt Leones

PříspěvekZaslal: pondělí 30. červenec, 2007 21:42    Předmět: Citovat

Radek napsal:
Ahoooj Bábo ,buchlovské kopce jsem párkrát zkoušel a nijak extra jsem nezaznamenal změnu ve stabilitě detektoru ,spíše mírné zlepšení .Jen tak orientačně gain máš v běžném prostředí jak nastaven?
Radek


Ahoj, gain mám skoro vždy na továrním 8. Chodím teď na Fast, senzitivity na 24-25 s posunutím iron mask o jedno (nebo i dvě) čísla do železa - někdy si to zkus, signálů je víc ale dají se odlišit rezavá železa podle chraplavého tónu a zjistíš, co ti utíkalo při továrním nastavení zajímavých věcí Shocked. Allmetal už používám jen na dohledávky zajímavých míst nebo na čistý terén.
_________________
Co má pípnout, pípne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Radek



Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: úterý 31. červenec, 2007 9:05    Předmět: Citovat

Ahoj Pan 33 ,zkus nastavení Fast ,citlivost 28 ,gain 8 ,nois 5 ,ferrous , th. tone ,variability ,limit - (5,9,10) a normál .Ono je vždy lepší mít stejně nastavené přístroje pro test ,aby výsledek byl co nejvěrnější i když místní podmínky hold nejdou nastavit.
Docela mě zajímá odezva na takovou tu vyšší vegetaci v lese buď tráva nebo ty trochu vyšší rostliny cca 35 cm ,které jsou pro explorer2 přímo chutovka falešných signálů .Když by to děla problém zkus dát citlivost na 27 a gain na 7 zda to bude lepší.Při porovnání ex2 a ex. SE byl tady zcela jednoznačný rozdíl kvalitního zpracování SE . I když teď jsem testoval Ex. XS .kterého jsem měl cca. před třemi roky a docela jsem byl spokojem a teď jsem ho nepoznával dal jsem tam novou cívku a přístroj byl hodně nestabilnější než když jsem ho vlastnil já.Je možné že by ta elektronika mohla ujíždět (tolerance použitých součástek, nevhodně zvolená kompenzace)?
Je fakt že to testovaní beru moc sofistikovaně ,ale to už je asi postižení z těch mojich testovaní Kdyně ,Bohuńov atd.
Tak zatím dík ahoj jo a když vám to vyjde zkuste dojet do Kdyně tam to proberem v reálu.
Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Radek



Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: úterý 31. červenec, 2007 9:31    Předmět: Citovat

Ahoj Bábo ,to nastavení v iron mask je dobré v tom že EX. 2 -14 což jsou dvě pole do mínusu dobře rozlišuješ větší železa a použitím iron masky hodně ubude signálů od drobných želez ,ale ne kompaktních ,ale folíí .Poslední dobou se snažím rozlousknou patenty Minelabu hlavně v rámci způsobu řešení diskriminačního řešení a dvoj dimenzního řešení zobrazení tedy poměr Fe v předmětu versus konduktivita předmětu i když nevím proč je používán všobecně tento výraz když určující vlastnost při rozlišování předmětů fázovým posunem je magnetická susceptibilita a permeabilita.Faktem je že Minelab používá zcela unikátní řešení ,které není použito u žádného jiného detektoru.Základním a velmi podstatným rozdílem u ex. je právě určující poměr Fe v předmětu ,který je jedinečný v železem zamořených lokalitách kde vysokou koncentrací Fe nebo hodně železitou půdou jsou s předměty s barevného kovu maskovány ,ale přesto jsou stále jasně identifikovatelné posuvem do záporné Fe části ,tak že to jěště není zcela jednoznačně železo ,ale něco na hraně co do Fe jěště nepatří a to považuji za fakt zcela jedinečnou funkci.Velmi zajímavé je i zobrazení folií jako takových nemluvím teď o Al. foliích ,ale o Fe foliích ,které jsou taky jednoznačne zjistitelné posuvem směrem dolů v Fe zobrazení.Dobrou ukázkou je vyzkoušet identifikovat hodně orezlou jehlu ,která je jednoznačně řazena v dolní části na obrazovce .Jestliže detektor dokáže mezi středním železem určit Fe folii je to můj přístroj ,protože právě tam mají tendeci všechny barevné předměty zalézat a maskovat se a tudíž je tam můžu identifikovat i když je kolem pěkné železářství.
Doufám že tak dorazíš do Kdyně a pokecáme.
Ahoj Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 6.1. 2007
Příspěvky: 253

PříspěvekZaslal: úterý 31. červenec, 2007 21:14    Předmět: Citovat

Čus Radku,už jsem si to napsal a vyzkouším to.Teď je v lesích,alespoň kde chodím vegetace do aleluja.Jen by mě zajímalo jaký vliv na to má NOISE,poněvadž já před každým novým hledáním dám detík asi 10 cm nad zem,zmáčknu NOISE a nechám ho ať si sám vybere ten nejméně rušený kanál. Bába psal že EX SE má gain v továrním nastavení 8. EX II má tovární nastavení 5. Každopádně tvé hodnoty nastavím a vyzkouším a po víkendu napíšu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bába
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 6493
Bydliště: Hic Sunt Leones

PříspěvekZaslal: úterý 31. červenec, 2007 21:55    Předmět: Citovat

Zkoumali jsme na frekvenčním analyzéru mimo vyzařované spektrum SE také co to dělá, když se zmáčkne NOISE. V podstatě se celý frekvenční rozsah posouvá do strany a to je všechno. Není to tedy tak, že by zpracovával nejméně rušenou frekvenci ale posune všechny vyzařované vrekvence o pár hercíků bokem.
_________________
Co má pípnout, pípne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 6.1. 2007
Příspěvky: 253

PříspěvekZaslal: úterý 31. červenec, 2007 22:27    Předmět: Citovat

Čau Bábo,mám to teda chápat že použití NOISU je dobré jen na to,když třeba vedle sebe jedou dva nebo více detíků,aby se neovlivňovali a nerušili???? Proč se ale vždy na jiných lokalitách nastaví jiná cifra?? Když třeba chodím na stejnou lokalitu,téměř vždy se zvolí číslo které jsem měl i při posledním hledání.nebo je plus,mínus o jedno výše,nebo níže.Taky se zvolí jiné číslo třeba,když je po dešti a to na stejném terénu.Mám na mysli,že třeba jdeš na jeden a ten samí terén třikrát,třikrát se po zmáčknutí NOISU naladí cifra 2. Potom na tu samou lokalitu jdeš po dešti po čtvrté zmáčkneš NOIS a on ti naladí cifru 5.V manuálu dokonce doporučují právě před každým dalším hledání tento úkon provádět,protože když ho vypneš tak se ti po nastartování objeví cifra,kterou jsi tam uložil manuelně. Někdo dokonce někde zveřejňoval tabulku hloubky v závislosti na NOISU,ale tím se nechci nějak pitvat,protože nevím jestli to je pravda a taky si myslím že NOIS nemá na hloubku vliv jen na rušení detíku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bába
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 6493
Bydliště: Hic Sunt Leones

PříspěvekZaslal: úterý 31. červenec, 2007 22:33    Předmět: Citovat

Velikost posunu při noisu záleží samozřejmě na aktuální situaci a posun je větší, nebo menší.
_________________
Co má pípnout, pípne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Radek



Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: středa 01. srpen, 2007 7:02    Předmět: Citovat

Ahoj s tím noisem máš pravdu ,dělal jsem taky měření na exploreru a zajímavým výsledkem je měření celkové frekvenční obálky vysílací cívky.Příklad pro nois 1 je frekvence 12,1khz pro nois 2 je frekvence 12,25 a tak to jde více méně pravidelně až po kanál 11 ,takže posuv je cca.150hz. Pravidelnost odstupu trochu připomíná běžnou funkci možnosti mírného přeladění frekvence při použítí více stejných přístrojů pro případ vzájemného rušení detektorů.Fakt je ten že přístroj asi zpracovává dále vyšší harmonické a porovnává více bodů v celkovém spektru frekvenční obálky .Osobně jsen napočítal 5 peroidicky se opakujích frekvencí .V tomto případě je možné že nois mění ne jenom mírný posun frekvence ,ale taky body měření pro vyhodnocení.To je však jen můj názor a skutečnost může být jiná,každopádně někteří majitelé ex. tvrdí, že při kanálu 11 je sice přístroj výce náchylný na rušení ale má větší dosah než při nois 1 kde je přístroj stabilnější ,ale na úkor menšího dosahu .Na 1Kčs v zemi to má být až 5cm.Osobně jsem nic takového nezaznamenal.
Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Bába
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 22.3. 2006
Příspěvky: 6493
Bydliště: Hic Sunt Leones

PříspěvekZaslal: středa 01. srpen, 2007 7:15    Předmět: Citovat

Radek napsal:
Fakt je ten že přístroj asi zpracovává dále vyšší harmonické a porovnává více bodů v celkovém spektru frekvenční obálky .Osobně jsen napočítal 5 peroidicky se opakujích frekvencí Radek


Ještě to zopakuji - už jsem to tady psal v jiné sekci. Signál Quattro, XS, Ex2 a SE (jsou všechny totožné) je tvořen frekvenčním balíkem složeným z hlavních frekvencí cca 3,7 kHz, 28 kHz, 72 kHz, 150 kHz, mezi kterými je řada frekvencí o cca třetinové intenzitě.
Při zapnutí NOISE se ten balík frekvencí na obrazovce osciloskopu přesune celý doprava nebo doleva.
_________________
Co má pípnout, pípne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
mcmlxxx
Administrátor


Registrace: 23.3. 2006
Příspěvky: 2574
Bydliště: Letovice, 47 let

PříspěvekZaslal: středa 01. srpen, 2007 8:44    Předmět: Citovat

Baba napsal:
Zkoumali jsme na frekvenčním analyzéru mimo vyzařované spektrum SE také co to dělá, když se zmáčkne NOISE. V podstatě se celý frekvenční rozsah posouvá do strany a to je všechno. Není to tedy tak, že by zpracovával nejméně rušenou frekvenci ale posune všechny vyzařované vrekvence o pár hercíků bokem.


Však Noise Cancel je jen jiný název pro frequency shift který známe z jiných detektorů. Detektor postupně zkouší přeladit o nějakou desetinku a přitom poslouchá jestli je nebo není rušení. Nakonec se nastaví na kanál kde bylo rušení minimální, nebo žádné.
K tomu není třeba ani spektrák, stačí dát sondu k běžnému CRT monitoru od počítače a sledovat pruhy na obrazovce Smile
_________________
A bovi maiore discit arare minor. GMAXX, XTERRA70
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Minelab Explorer II, S/XS, SE, E-Trac Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Detektory kovů články návody recenze hledání field testy záhady tajemství pozvánky na akce manuály návody galerie detektorů inzerce diskuzní fórum
Tesoro Compadre Cibola uMax Silver Cortes Eldorado Garrett Teknetics Bounty Hunter Fisher Troy Shadow MD3009 ACE 150 ACE 250 GTP1350 Tejon Vaquero Fieldmaster Compass Rutus Solaris XP GMAXX XP GOLDMAXX GOLDMAXX Power ADX Adventis Zetex JOKR Mikel Minelab Musketeer Advantage Explorer Quatro MP X Terra Whites White's IDX XLT DFX MXT QXT Spectrum Eagle MD3815B AD3018 Explorer SE Fisher F75 Teknetics T2 Fisher F4 Titanium Adonis Fisher F2 Fisher F4 Fisher F70
Kanál RSS 2.0
| Obsah: Bronislav MAREK | e-mail: detektory (zavináč) hantec (tečka) cz | Jabber: mcmlxxx (zavináč) hantec (tečka) cz |
Design layout by Jakub Dubec and Michal Krajcirovic.
Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.04 sekund
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO