Registrace: 19.2. 2007 Příspěvky: 2367 Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 56 let .
Zaslal: sobota 03. leden, 2009 21:34 Předmět:
Standardní zapojení, klasika - ale co ta hrotová pájka
Přeci jen, některé součástky jsou náchylné na el. mag. pole A ne vždy takovou masáž vydrží....
Zatím asi nejlepší analogové a prostorové provedení
Ale, až po záruce, prosím.
Feri _________________ Feri
Garrett AT Pro, AT Gold, AT Max, PP, Z-lynk
bolo to tu uz myslim Ferinom pisane ze pri poskodeni niektoreho vodica v privodnom kabli moze blbnut detik, v nedelu sa mi stala podobna vec, doma vsetko ok ziadne blbnutie, nabite baterie, ziadny vivaldi, po prichode do pekneho lesika po zapnuti sa zblaznil proste piskal na vsetko na pohyb proste blbol, nastastie som mal druhu cievku (velku) po jej nahodeni vsetko ok ale neprijemne zistenie ze na vzduchu bral mincu s nou ledva na 15-20cm, maximalna citlivost ale dosah o nicom, ledva chytalo 30 krajcar v zemi na cca 7cm, po tomto zisteni som zase skusil nahodit standartnu cievku a zistil som ze blbne ale menej, potom cca po hodine hladania s nou sa nejak ukludnil ale nejak som mal z neho zly pocit. (kryty su na oboch cievkach a hned prve co som pozeral bolo ci medzi cievkou a krytom neni zapadnuty nejaky sajrajt kovovy.) _________________ garrett ace 250
Zaslal: čtvrtek 06. únor, 2014 20:44 Předmět:
Dle mého oprava koncového zesilovače detektoru. Ekvivalent za originální SMD zesilovač 1W.
Hrozivě zbastleno! _________________ Feri
Garrett ACE 250 jsem si pořídil nedávno, samozřejmě z aukce a tedy s již prošlou zárukou. K detektoru byla i cívka NEL 31x22cm. Všechno bylo v pořádku, velká spokojenost a až do dneška jsem se těšil z pěkných nálezů a slušných signálů. Dneska byl ale můj detektor až podezřele tichý, signály hlásil jen zřídka a když jsem přejížděl nad lopatkou, tak se projevoval se značným zpožděním. Nepoznal pak už ani minci na povrchu či klíče. Doma jsem proto vyměnil hloubkovou cívku za základní a detektor opět fungoval spolehlivě.
Chci se zeptat, je nějaká možnost servisu cívky, i když na to už nemám záruku či se můžu s NEL cívkou rovnou rozloučit a shánět novou? Kabel se zdá být neporušený, kontakt taky v pořádku, na cívce je už od začátku kryt no opravdu z toho nejsem moudrý :/
Registrace: 16.4. 2008 Příspěvky: 4205 Bydliště: ČR
Zaslal: čtvrtek 06. březen, 2014 12:46 Předmět:
Kotrmelec napsal:
Zdravím kolegové,
Garrett ACE 250 jsem si pořídil nedávno, samozřejmě z aukce a tedy s již prošlou zárukou. K detektoru byla i cívka NEL 31x22cm. Všechno bylo v pořádku, velká spokojenost a až do dneška jsem se těšil z pěkných nálezů a slušných signálů. Dneska byl ale můj detektor až podezřele tichý, signály hlásil jen zřídka a když jsem přejížděl nad lopatkou, tak se projevoval se značným zpožděním. Nepoznal pak už ani minci na povrchu či klíče. Doma jsem proto vyměnil hloubkovou cívku za základní a detektor opět fungoval spolehlivě.
Chci se zeptat, je nějaká možnost servisu cívky, i když na to už nemám záruku či se můžu s NEL cívkou rovnou rozloučit a shánět novou? Kabel se zdá být neporušený, kontakt taky v pořádku, na cívce je už od začátku kryt no opravdu z toho nejsem moudrý :/
Jediný frajer na opravu všeho co má logo Garrett je Feri
Těch signálů zřídka, to nebude detektorem ale dobou kdy v zemi je lautr ho..o zpoždění je normální i to že málokdy zachytí předmět volně ležící na povrchu a okem zřetelně viditelný. Tu lopatu by to ale mělo vzít, to je fakt, asi je něco špatně. Když tak mně František opraví, jen jsem chtěl pomoct
Taky jsem si myslel, že je tam čisto a v zemi nic není, ale po příjezdu domů jsem si vyskládal na zahradě na zem pár mincí a kovových předmětů. NEL cívka to ještě předevčírem brala spolehlivě ale teď to jen přejela a nic, ale základní cívka mi to ukázala všechno.
Registrace: 16.4. 2008 Příspěvky: 4205 Bydliště: ČR
Zaslal: čtvrtek 06. březen, 2014 13:28 Předmět:
Kotrmelec napsal:
Taky jsem si myslel, že je tam čisto a v zemi nic není, ale po příjezdu domů jsem si vyskládal na zahradě na zem pár mincí a kovových předmětů. NEL cívka to ještě předevčírem brala spolehlivě ale teď to jen přejela a nic, ale základní cívka mi to ukázala všechno.
Možná to bude jen konektorem do jednotky, mi to dělá strašné prozvuky když není pořádně dotažený. počkej na Feriho, ten je chytrý jak delfín, opraví a poradí se vším co má hnusnou žlutou barvu
Zaslal: sobota 08. březen, 2014 14:25 Předmět:
Ahoj, já bych asi nejdříve okoukl kontakty v konektoru v cívce.
Více asi, až to uvidím.
Pěťo 67, klobouk dolů - poklona _________________ Feri
Tak problém zřejmě vyřešen. Opakovaně jsem očistil cívku i kryt, vyfoukal konektor, dal nové baterky, řádně obmotal kabel a cívka zas zázračně ožila. Tak asi nějaký bordel jen a to se o detík starám jak o dítě Díky všem za pomoc a ať to pípá!!
AT-éčku by asi slušel lépe :wink:http://en.marsmd.com/wp-content/uploads/2015/07/%D0%98%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-20150630_140118.jpg
Zaslal: pondělí 29. únor, 2016 21:42 Předmět:
Hm, takže kabel k cívce už lze vést vnitřkem. Shaft působí robusně - jako u Minelabů. Zajímala by mě cena. _________________ Feri
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 4 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.