DetektoRING

Kterak proběhlo setkání hledačů Kdyně 2006
Publikováno: Thursday, 07.09. 2006 - 23:04:29
Téma: Setkání a srazy


Akce Kdyně 2006 započala v pátek zhruba v odpoledních hodinách...

Po cestě z Klatov, kde jsme vyřizovali ještě pár drobností týkajících se srazu, jsme potkali na odpočívadle jednoho z prvních návštěvníků - Kokra, kterak spokojeně konzumuje guláš nafasovaný z domova. Po radostném přivítání jsme společně vyrazili do kempu na Hájovně, kde již bylo vše přichystáno na příjezd zahraničních delegací. A skutečně, během několika málo hodin se kemp zaplnil účastníky našeho srazu, kteří hned od začátku začali (včetně nás) nekompromisně okupovat stánek s občerstvením. V té době již první odvážlivci začali ladit a zkoušet své stroje na hloubkovém polygonu a Radek pilně pracoval na výstavbě polygonu separačního, který byl do provozu uveden o chvilku déle. Oproti ročníku minulému jsme se nevěnovali jen konzumaci nápojů alkoholických, jak by si každý mohl myslet, ale též záznamu výsledků dosažených na hloubkovém polygonu. Když se setmělo s úlevou jsme se přesunuli ke stánku a starali jsme se o to, aby se pan vrchní ani na chvilku nazastavil. Ve veselých hloučcích debatující návštevníci byli obdarováni drobným upomínkovým předmětem ve tvaru německé ID známky s nápisem KDYNĚ 2006. Páteční večer skončil v sobotu nad ránem v neurčenou hodinu ( jelikož už nikdo reálně nevnímal čas), díky tomu, že pan vrchní se samou radostí ožral a nebyl schopen dalšího výdeje tekutin potřebných pro pohon našich těl.
V sobotu ráno jsme s povděkem umístili do žaludků slepičí polévku a odebrali jsme se opět do lesa zaznamenávat další výsledky. Ještě i během soboty se objevily mezi námi nové tváře, které se s vervou zapojovaly do testování svých přístrojů a na které bylo rovněž pamatováno s upomínkovým předmětem. Část návštěvníků se rozprchla po blízkém či vzdálenějším okolí zkoušet svoje štěstí a v odpoledních hodinách se postupně navraceli zpět s více či méně obtěžkanými kapsami. V tu dobu jsme na nástěnku, za patřičného zájmu, vyvěsili výsledky dosažené na polygonu jednotlivými hledači a jejich přístroji. To už se ale pomalu začínalo stmívat a zúčastnivší se hledači propukali opět v bujaré veselí posilněni lahodnými nápoji prýštícími z přilehlého stánku a za zvuku kytar a pění roztodivných písní se zdržovali u ohně do časných ranních hodin. Hitem srazu se stal nápoj zvaný Žabí mrd sestávající se z panáku zelené do něhož byla vlita smetana do kávy. Vypily se ho litry!!! – kdyby se po požití tohoto zázračného nápoje měl člověk zbarvit jeho odstínem, vypadalo by to vždy následující den ráno v kempu jako na setkání hastrmanů.
Nedělní ráno nás přivítalo zataženou oblohou a silným větrem. Zúčastnivší se začínali s námi pomalu loučit a dříve či později jak z nich vyprchával požitý alkohol (sakra doufáme, že jsme se teď nikoho nedotkli!!!) opuštět kemp Na Hájovně. A tak skončilo setkání hledačů Kdyně 2006.

Nyní pár slov k polygonům:

Polygon separční - vymyslel a zhotovil Radek Salanci a jednalo se o to, jak je který detektor schopen zachytit cíl mezi železným odpadem. Mezi dva hřebíky délky 6cm byla uprostřed umístěna hliníková fólie o průměru 14mm a síle 0,2 mm simulující minci. Pro každý cíl byla vzdálenost mezi hřebíky jiná viz. tabulka výsledků. Dále pak následovalo vyhledání neznámého počtu (ve skutečnosti dvou označených v tabulce jako A a B) barevných kousků mezi patnácti kousky železa. To vše ve čtverci 0,5x0,5m a v hloubce 5cm. A posledním úkolem bylo vyhledání komunistické 1Kčs a imitace stříbrné mince (ve skutečnosti z Al) v různých hloubkách viz. tabulka.

Separační polygon



Polygon hloubkový - v různých hloubkách byly zakopány různé předměty a testován byl dosah detektorů. Hlavním požadavkem nastavení detektoru bylo - odrušení železa disc. zbytek byl ponechán na operátorovi. Jak už je našim dobrým zvykem jeden cíl byl falešný (cíl číslo 13 - prasklý snubák v 18cm) aby se ukázalo zda-li testující hledač nepodvádí a nedetekuje neexistující cíl.

Hloubkový polygon



Polygon tipovací - po prozkoumání třech míst detektorem si měl dotyčný tipnout co ve skutečnosti leží v zemi - železo, barva, popřípadě nic. Odvážnější mohli přímo tipnout o jaký předmět se jedná. viz. tabulka

Tipovací polygon



Skutečný obsah děr:

Cíl číslo 1 - čedičový kámen.
Cíl číslo 2 - slitek Cu-Sn (50x50x20mm) pod čedičovým kamenem v hloubce 18cm.
Cíl číslo 3 - komunistická 1Kčs přikrytá drobnými čedičovými kameny v hloubce 10cm.


Dosažené výsledky závisí na mnoha faktorech, ale zejména na nastavení detektoru a zkušenostech operátora. Naše testy tudíž nemohou úplně vypovídat o výkonech daných detektorů. Nicméně jistou představu si utvořit lze. Na toto pamatujte, až budete prohlížet výsledky našich testů.
Bude-li přesto někdo pochybovat, rádi jej přivítáme na dalším ročníku našeho srazu, kde bude mít možnost si vše sám osobně vyzkoušet a předvést výkony lepší.

Na závěr bych velice rád poděkoval adminům všech webových stránek ochotných zveřejnit naši pozvánku a tento článek.
Velký dík patří i Radkovi Salancimu za vymyšlení, vybudování a zpracování výsledků separačního polygonu, kde díky přípravám a především zaznamenávání výsledků strávil téměř veškerý svůj čas. Ale hlavně hlavně všem, kteří vážili cestu na náš sraz do Kdyně.

Děkujeme, a příští rok na srazu Kdyně 2007 na shledanou!!!


Spolek hledačů
Vladivoj

Hloubkový polygon
Hloubkový polygon


Co to tam máme zakopáno?
Co to tam máme zakopáno?


Cedulka
Cedulka


Separační polygon
Separační polygon


Příprava děr
Příprava děr


Příprava separačního polygonu
Příprava separačního polygonu


Vše probíhalo pod přísným dohledem ostatních
Vše probíhalo pod přísným dohledem ostatních


Fronty u polygonu
Fronty u polygonu


Je to tam, nebo ne?
Je to tam, nebo ne?


Testující a zapisující
Testující a zapisující


Při testování bylo rušno
Při testování bylo rušno


Jasnej signál
Jasnej signál


Selanka u stánku
Selanka u stánku


Stánek a šapitó
Stánek a šapitó


Slavnostní vyvěšení výsledků
Slavnostní vyvěšení výsledků


Suvenýrek pro návštěvníky
Suvenýrek pro návštěvníky


Jeden z cílů separačního polygonu
Jeden z cílů separačního polygonu


Upomínkový předmět ještě jednou
Upomínkový předmět ještě jednou







Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/kterak-probehlo-setkani-hledacu-kdyne-2006-61.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO