DetektoRING

Poutní klášter Koráb
Publikováno: Tuesday, 09.09. 2008 - 08:14:14
Téma: Setkání a srazy


Tento víkend proběhl bohoslovecký seminář v poutním klášteře Koráb u Kdyně. Teologických rozprav a nočních mší se účastnilo dalších více než osmdesát bratří a sester. Bylo přítomno i několik vysoce uznávaných bratří v čele s bratrem Lacusem.

V pátek se konaly před pozornou a přísnou komisí složené z nejpříkladnějších bratří učené disputace, kdy se se soutěžilo o cenu patrona tohoto poutního kláštera.
Mnozí bratři a sestry se na tento večer dlouho a pilně připravovali po dlouhou řadů týdnů a měsíců ( někteří dokonce pilněji než slavný soudce Ti na každoroční soutěže ve veršování). Po vyhodnocení soutěže pokračovaly učené rozpravy až do ranních hodin. Mnoho bratří bylo tak zmoženo disputacemi, že ke své velké lítosti muselo vynechat ranní rozpravy a modlitbu, dokonce i otec Cervus, který se staral o duchovní stravu byl tak vysílen, že ranní modlitby zahajoval až hluboko po východu slunce.
Na druhý den mnozí opustili bezpečí klášterních zdí a vydali se hledat božské úkazy do blízkého i vzdálenějšího kraje. Ještě před setměním se většina vrátila zpět do kláštera, kde se zapojila do učených rozprav, které trvaly až do východu slunce.
Při nočních rozpravách vynikal především bratr Cocker, ale úspěšně si vedl i bratr Cumulonimbus. Po nedělní mši, posíleni a obohaceni o nové myšlenky společné víry a po hromadném slibu, že se do roka o do dne opět setkají na stejném místě,vyrazili všichni na svých ořích do celého světa šířit víru a vyhledávat další božské úkazy.

Ještě teď cítím, že seminář byl na velmi vysoké úrovni. :D





Tento článek si můžete přečíst na webu DetektoRING
http://detektory.hantec.cz

Tento článek najdete na adrese:
http://detektory.hantec.cz/clanky/poutni-klaster-korab-168.html
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO