Zkouším teď nějakou dobu co tento stroj umí a příšel jsem na takovou drobnost ,která docela zlepšila dosahové a identifikační vlastnosti detektoru.Vždycky jsem měl oddískriminovanou hodnotu -8 ,která je zjednodušeně řečeno ground. Je běžné že ground vykompenzujete ať už manuálně nebo automatem a -8 oddiskriminujete ,ale nějak mě napadlo nechat bez diskriminace i -8 spolu s tonovým rozlišením 99 tonů.Jestliže má přístroj dobře vykompenzovanou zem občas se ozve a zobrazí ID -8 což vcelku nevadí ,ale co je podstatné že přístroj má jednoznačnější odezvu na hluboké cíle a celková odezva je méně filtrovaná a mnohem přesvědčivější.Možná píšu něco co už znáte ,ale třeba někdo bude mít zájem to vyzkoušet.
Radek
Ahoj.Dík za tip Radku, tohle jsem ještě nezkoušel ale určitě vyzkouším. Mám X-Terru 70 teprve asi týden a myslím že je to dost povedený stroj.Zatím teda docela spokojenost s parametry váhou atd. Prostě Terra šlape jak Švícary. Dosah na 1Kčs v zemi senz. 27 v disk režimu se základní koncentrikou 9" 7,5 Khz mám zatím 23 cm. Ještě čekám až mi přijde 10,5 DD 7,5 Khz a počítám že se dostanu ještě o pár čísel hloub. A tedˇ taková pitomost... Při hledání s Terrou se mi během toho týdne několikrát stalo že po mě začaly jít včely. Teda neútočily ani tak na mě jako spíš na Terru To se mi s jinými detektory nikdy nestalo. Možná to byla náhoda ale napadlo mě jestli nereagují na bzučení tresholdu nebo na jiné zvuky vydávané detektorem které jsou u Terry dost specifické. Nestalo se to taky už někomu?? No stejně to bude asi nesmysl,nakonec ani nevím jestli se včely orientují taky sluchem. .
Ahoj s koncentrikou 7,5 khz ,je 23 cm na 1 Kčs hraniční hodnota v dynamickém pohybu ,(test nejbližší reálnému hledání). S cívkou DD 7,5 Khz je hraniční hodnota v dynamickém režimu 27 cm a ve statickém 29 cm.
Přístroj je fakt velmi pohodový a co mě nejvíc zaujalo je stabilita detektoru ,většinou chodím na max. citlivost zcela bez prozvuků.Přístroji nečiní problém mokrá tráva ,je dost stabilní i při nárazu cívkou a dobře snáší i vyšší mineralizaci .Ze všech těch detektorů ,které jsem vlastnil a taky testoval je na předních místech v TOP detektorech.Ovšem i u tohoto přístroje nastal čas se s ním rozloučit a pustím se do testů F 75.
Jěště k tomu že by přístroj přitahoval včely to slyším prvně ,ale možné je všechno .Fakt je ten že s X-terou 70 jsem naběhal hodně a nic takového jsem nezaznamenal.
Ahoj Radek
Registrace: 23.3. 2006 Příspěvky: 2580 Bydliště: Letovice, 50 let
Zaslal: pondělí 28. leden, 2008 18:54 Předmět:
quad napsal:
A tedˇ taková pitomost... Při hledání s Terrou se mi během toho týdne několikrát stalo že po mě začaly jít včely. Teda neútočily ani tak na mě jako spíš na Terru To se mi s jinými detektory nikdy nestalo. Možná to byla náhoda ale napadlo mě jestli nereagují na bzučení tresholdu nebo na jiné zvuky vydávané detektorem které jsou u Terry dost specifické. Nestalo se to taky už někomu??
Včely? 28 ledna? Hledals v jižní americe? _________________ A bovi maiore discit arare minor. GMAXX, XTERRA70
A tedˇ taková pitomost... Při hledání s Terrou se mi během toho týdne několikrát stalo že po mě začaly jít včely. Teda neútočily ani tak na mě jako spíš na Terru To se mi s jinými detektory nikdy nestalo. Možná to byla náhoda ale napadlo mě jestli nereagují na bzučení tresholdu nebo na jiné zvuky vydávané detektorem které jsou u Terry dost specifické. Nestalo se to taky už někomu??
Zaslal: pondělí 28. leden, 2008 21:12 Předmět:
Kolecko napsal:
mcmlxxx. ale quad to psal už v srpnu!
heh, díky já dnes spěchal a vůbec si nevšiml že je to starý příspěvek. Nicméně, dnes jsem cestou práce potkal rozkvetlé kočičky takže možná budou i v lednu : _________________ A bovi maiore discit arare minor. GMAXX, XTERRA70
mcmlxxx, to s těma včelama vypadá jako fantasmagorie, ale je to pravda Bylo to na kraji lesa asi 150 m od velkého včelína. A protože mě vůbec nelákala vidina napuchlého ksichtu, začal jsem vyklízet pozice. Když jsem ustupoval s Terrou v ruce šli po mě dál, když jsem Terru položil na zem vybodli se na mě a kroužili kolem Terry. Zajímavý bylo že je to po chvíli přestalo bavit a odletěli. No a to se mi na tom místě stalo několikrát. Ještě k tomu nastavování.... vůbec není špatné omrknout to DVD co se dodává s Terrou. Většina těch věcí je sice notoricky známá ale je tam taky pár dobrých tipů. Sám jsem si třeba při prvním čtení manuálu vůbec nevšiml že se dá hledat i v multitonu, až ti maníci na DVD mi to řekli
Zaslal: úterý 29. leden, 2008 8:57 Předmět:
asi máš sladkou xterru uvidíme na jaře
Přiznám se ti, že používám nastavení 2 tóny. Buď barva nebo železo. Barvu kopu a při železe podle zvuku. _________________ A bovi maiore discit arare minor. GMAXX, XTERRA70
Já používám většinou čtyřton. Pokud se týká rozdělení VDI čísel na -8 až +48, myslím že výhodnější je širší škála čísel jakou používají třeba Whitesy, tj -95 až +95. Ale to je otázka zvyku. Já jsem si na to zatím moc nezvykl
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.