Mám obutú základnú cievku a chcem dokúpit ešte jednu.
Ktorú by si bral cortes i :
10" 18,75 kHz vodotesná DD cievka (27 cm
alebo:10 x 5" 18,75 kHz vodotesná DD eliptická cievka (25 cm x 13 cm)
Registrace: 1.6. 2006 Příspěvky: 4423 Bydliště: Přechodně Praha,45 jar
Zaslal: pátek 16. leden, 2009 20:13 Předmět:
KUTAC napsal:
Mám obutú základnú cievku a chcem dokúpit ešte jednu.
Ktorú by si bral cortes i :
10" 18,75 kHz vodotesná DD cievka (27 cm
alebo:10 x 5" 18,75 kHz vodotesná DD eliptická cievka (25 cm x 13 cm)
zameriavam sa na drobotinu, pole,lúka,les
těžko řéct,když jsem ani jednu nezkusil.
Já su dost zatížený na koncentrické cívky,zdajů sa mě na humus polu lepší.
Do orby na drobotinku bych si vzal 18.75 kHz 6" (15cm) DD.je sice menší než základní,ale do velké orby a na dohledávání (v bordelu) malučkého,třeba zlata,kde jiné detektory už toto neberů by byla dobrá.
Aspoň podle mě--))
Z větší frekvencí možeš oproti základní cívce přijít trošku o dosah.
Ta základní mě přijde hodně dobrá.Testoval jsem i zlato,ty nejmenší mince..a v pohodě.
Já bych bral tu malou 18.75 kHz.
Tak ti neporadím Musíš sa rozhodnůt sám.Ale možná bych zkusil i tu žehličku.
Někde sem četl,že ta malá 6"DD (18,75kHz) bere ty nejmenší kolečka ze slušnejch hloubek! Nevím co je na tom pravdy,ale já sem zkoušel tu 10,5" (18,75kHz) a mě osobně nesedla! Do pola je moc velká a v lese,kde je míň bordela zapípá i základní 9" (7,5kHz) na malou věc!
Jinak ta 10,5" (18,75) má daleko menší hloubkovej dosah na větší Ag kolečka než základní koncentrika!!!
Zkoušeli sme to a já měl se základní cívkou o cca 7-10cm navrch,samozdřejmě na luftu!!!
Jak píše CORTES do pola,který je votočený pluhem a na dohledávku bych bral tu malou 6"!
Dost by mě zajímal rozdíl 6" (18,75)DD a 6" (7,5) koncentriky!!!
Zaslal: úterý 20. leden, 2009 15:47 Předmět:
MĚ ANI TAK NEJDE O HLOUBKU JAK POBRAT V BORDELU VŠE ZAJÍMAVÉ..TAKY BY MĚ ZAJÍMAL ROZDÍL TĚCH DVOU MALÍCH.ASI BUDE V DOSAHU A URČITĚ BY MĚL BYT ASPOŇ TROŠKU ROZDÍL VE VELIKOSTI CÍLŮ.VIZ TO VIDEO KDE PÍPÁ 0,02g ZLATO.
MĚ ANI TAK NEJDE O HLOUBKU JAK POBRAT V BORDELU VŠE ZAJÍMAVÉ..TAKY BY MĚ ZAJÍMAL ROZDÍL TĚCH DVOU MALÍCH.ASI BUDE V DOSAHU A URČITĚ BY MĚL BYT ASPOŇ TROŠKU ROZDÍL VE VELIKOSTI CÍLŮ.VIZ TO VIDEO KDE PÍPÁ 0,02g ZLATO.
Jaja to video je zajímavý! Tu malou špulku 6" 18,75kHz budu mít taky,tak su zvědavej co je to za zázrak! Místečko na otestování mám,ale musí zmizet sníh!
Zaslal: úterý 20. leden, 2009 16:02 Předmět:
kokerss napsal:
cortes napsal:
Jaja to video je zajímavý! Tu malou špulku 6" 18,75kHz budu mít taky,tak su zvědavej co je to za zázrak! Místečko na otestování mám,ale musí zmizet sníh!
No pokud ti ta malá 18,75kHz nesedne,tak ti ju v případě zájmu vyměním za 6... 7.5 kHz,kterou budu brzo testovat zase já.
Tak sem trošku testoval tu malou 6" DD (18,75kHz)! Bylo to sice doma a detektor byl lehce utaženej skrz rušení!!!
První dojem? Zlato a malý kolečka bere perfektně a s jistotou!!!
Malá naušnice dětská ID 4,teňoučkej řetízek bez přívěšku ID 2,Snubák ID 18,větší naušnice ID 16,přívěšek křížek ID 8
Malé Ag kolečka bere s přehledem a jistotou ID chodí v rozmezí 12-38 ,ale záleží na velikosti mince! Vždy bylo ID stabilní!
Chtěl jsem to prubnout venku,ale do rána u nás napadlo 5cm snihu tak počkám až to asi v květnu roztaje!
Venku budou výsledky ještě o něco lepší,tam to budu moct vyšťavit na max.
Na zajímavý fleky,rybníky,břehy,pooraný pola bude výborná!!!
Mne včera prišla 18,75khz 2D 10,5" ,e to riadný volant oproti tej základnej.
Cez víkend ju testnem a napíšem vám dojem
Tak otestuj a dej vědět! Já ju chvílu měl a na mě má malej dosah,bude to skoro stejný s tou malou 6" což mi nejde do hlavy!
Ještě bych uživil 10,5" DD (7,5kHz),ale za novou se mi nechce dát tolik peněz!
V nedelu som vybehol prvý krát s 18,75khz 2d 10,5" do pola.Ked som prvý krát hladal s X terrou 70 bol som mierne znechutený,ale terz by som nemenil
K cievke:Je ťažšia,ale je zvládnutelná po 3 hodinách som nemusel striedť ruky.
Je citlivejšia,odpovede na signál sú jasnejšie.
K dosahu sa zatial nemožem vyjadriť,je to skoro
svojou velkosťou je vhodná na rovné pole
Viac napíšem po čase.A ten pinpoint sa mi zdá byt v pohode
KUTAč
Registrace: 29.12. 2008 Příspěvky: 603 Bydliště: 15km west od Č.B.- L.P.1971
Zaslal: úterý 03. únor, 2009 15:50 Předmět:
KUTAC napsal:
V nedelu som vybehol prvý krát s 18,75khz 2d 10,5" do pola.Ked som prvý krát hladal s X terrou 70 bol som mierne znechutený,ale terz by som nemenil
K cievke:Je ťažšia,ale je zvládnutelná po 3 hodinách som nemusel striedť ruky.
Je citlivejšia,odpovede na signál sú jasnejšie.
K dosahu sa zatial nemožem vyjadriť,je to skoro
svojou velkosťou je vhodná na rovné pole
Viac napíšem po čase.A ten pinpoint sa mi zdá byt v pohode
KUTAč
Tak dlouho si mě tady ladil,až jsem nevydržel a dnes ji objednal.Kamarád má 7.5 kHz,tak jsem byl přesvědčen jít do nižší frekvence,ale 18.75 kHz vude lepší volba na drobot.Hlavně jsem čekal na tvůj první dojem,nebo někoho,kdo se jako novic cívky rozepíše.Někdo píše,že je méně stabilní,někdo zase,že odezvy jsou přesvědčivější,tak se nechám překvapit.Nejvíc mně štve ten malej záběr standartní cívkou,nemám žádnej extra flek,kam bych se chodil denně na 100 metrech čtverečních nazobat.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6Další
Strana 1 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.