Registrace: 11.1. 2008 Příspěvky: 1261 Bydliště: Kolínsko už 55 let
Zaslal: neděle 30. listopad, 2008 17:47 Předmět:
Jak koukám na popis vlastností - tak nemá možnost ladění země, pouze přednastavené, jenom 8-mi palcová cívka, koncentrika s docela velkým vnitřním průměrem, 7,8 frekvence, to asi žádná bomba nebude, slušný univerzální detík střední třídy
Připadá mi, že všechny ty novinky jsou jen odvary dřívějších modelů ale nic převratného, možná kromě rychlejších procesorů, nepřínáší, VLF technologie je asi zatím na hranici svých možností a tyhle nové kabátky jsou marketingovým tahem _________________ u zážitku nezáleží na +/- ale na absolutní hodnotě
Pár postřehů k T-Delta...
Po konstrukční stránce se jeví celkem dobře - shaft se zámky je stejný jako u Fishera, tyče perfektně sedí, bez vůlí - ok. Problémem je stejně jako u F70 papírové plexi na displeji - nechápu... Ovšem nepříjemné překvapení představuje konektor cívky. Je to klasický pětikolík jaký se dříve používal u tuzemské elektroniky tzn. nemá převlečnou matici - nedá se nijak zajistit. Už při mírném bočním tlaku ztrácí kontakt a detektor krásně zpívá... Že na detík není žádné příslušenství - kryt cívky, displeje mě už ani nepřekvapuje A teď to příjemnější - pokud konektor sedí a detík je bez prozvuků, má celkem slušné parametry.
Air na 1 Kčs v mísnosti s cívkou v luftě:
Disc mod, senz 8 - 27cm
All metal, senz 8 - 30cm
Citlivost se nastavuje v rozsahu 4-12, v místnosti se dalo nastavit max 8 tzn. že venku bude dosah ještě lepší. Ještě poznámka k reklamě k tomuto detíku kde se píše že má jemnou diskriminaci. Ve skutečnosti se dá nastavovat pouze ve skocích 10-40-55-60-75-80
Závěr - slušnej digitál, lehoučký( 1kg ) perfektně vyvážený a po výměně konektoru cívky bude dobře sloužit až do smrti... Připomíná mi to něco na způsob dodělej doma...
Môžeš napísať nejaké dojmy z hľadania. Stabilita, dosahy, dosah na drobotinu, celkový dojem....
ď.
Dojmy z hledání nemám ještě žádný, venku jsem s ním nebyl asi se ještě dlouho nedostanu. Vlastně jsem ho kupoval pro ženskou místo Terry, nebyla schopna se v těch zvucích co s ní lezly orientovat Tahle ta Delta má mnohem jasnější a ostřejší audio. Jede ve třítonu, a reakce má docela rychlé. Orientační dosahy na socku jsou nahoře, zkoušel jsem i malý Ag, a bez problémů bere. Je to všechno ale jen v místnosti, takže ber s rezervou. Pro sebe bych si ho nekoupil, ale pokud ho máš pro kluka, myslím že je to dobrá volba. Ještě je zajímavý, že tahle řada Téček se poprve objevila už před rokem jako Bounty Hunter a to jako BH Gold - dnes T-Gamma, BH Platinum - dnes T-Omega. Delta v nabídce tenkrát nebyla. Asi dospěli k závěru že se detíky budou líp prodávat pod značkou Teknetics...
http://www.fisherf75.com/pb/wp_c0710e68/wp_c0710e68.html?0.8854137530828242
Vďaka
No pre seba nie, ale pokiaľ viem odhadnúť treba čísielka. Nuž skúsim si vyrobiť s potomkom rovnakú záľubu. Ak nie aspoň testnem niečo iné ako SE-čko. A kamarát má Rutusa a daľší Fíšu, takže porovnám kde sa T delta dostane. Už sa otepľuje, takže treba riešiť.
Tak "hračka" prišla. Poskladali sme bez strednej tyče, a máme detský detík Vyzerá to dobre, ale nechce naskočiť . Asi iba zlé baterky. Je to neuveriteľne ľahké pre mňa skutočne nič v ruke. Ak ho zajtra rozchodíme (asi baterky), tak asi cez víkend skúsime ostrý test.
Tak "hračka" prišla. Poskladali sme bez strednej tyče, a máme detský detík Vyzerá to dobre, ale nechce naskočiť . Asi iba zlé baterky. Je to neuveriteľne ľahké pre mňa skutočne nič v ruke. Ak ho zajtra rozchodíme (asi baterky), tak asi cez víkend skúsime ostrý test.
Medvěde, Medvěde, už se Ti Deltu podařilo nastartovat??
Medvěde, Medvěde, už se Ti Deltu podařilo nastartovat??
Jo bola to len baterka. Lenže sme sa celá rodina premenovali na "sopľošovcov" Takže testy asi musia počkať Pokiaľ by sme išli mám pripravený ostrý test medzi klincami, a plieškami od piva -proste flek s bordelom, kde už SE- čko bez koncenriky prestalo zobať kolečka. Mali by byť v dosahu delty.
Tak som ho trochu vyskúšal.
Nachodené asi 3 x 2 hod. Nie som dosť objektívný, vzhľadom k tomu, že je to len druhý detík s ktorým sa zoznamujem hlbšie.
+ sy:
hmotnosť, prevedenie, stabilita , jednoduché ovládanie, dosť dobré rozpoznávanie Fe, zatiaľ sa zdá celkom dobre identifikuje fólie.
- sy:
malý hĺbový dosah, cievka , je dosť pomalý - Fe často identifikuje až na 2-3 prejdenie, malé pokrytie plochy, z AM som sa zatiaľ vôbec neskamarátil, nastavenie diskriminácie by malo byť jemnejšie.
Zatiaľ asi toľko. Uvídim keď porovnám s SE-čkom a čo zvládne dorast.
Boli sme "vyvenčiť" Deltu na už slušne prehľadanom mieste.
Fleky prejdené s SE-čkom s rôzmnymi cievkami ( klasika, 11", 4,5x7", koncetrika 8" detech ) ešte stále dali pri pomalom hľadaníi 6 minci a 3 Cu šmuky.
Pred tým som to prešiel dosť poctivo na sluchátka, a aj Se-čko s koncetrikou ešte stále niečo dalo.
Môj názor je, že je to dané malým priemerom vnútornej cievky na Delte čo umožňuje, ešte tesnejšie nájdenie farby pri Fe. Nálezy do 20 cm. Stabilita detíka a celkové správanie veľmi dobré na tú zimu.
Takže celkom dobrý praktický test a celkovo spokojnosť.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.