Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 91 anonymních a 3 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
Diskuze a Inzerce

DetektoRING
Diskuzní fórum na http://detektory.hantec.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

E-Track - prvé postrehy
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Minelab Explorer II, S/XS, SE, E-Trac
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xanopus
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 25.3. 2006
Příspěvky: 330

PříspěvekZaslal: úterý 08. květen, 2012 17:45    Předmět: Citovat

TO: Karlos:

Ak sa jedná len o túto „závadu“, a detektor reaguje inak normálne, detektor aj cievku máš pravdepodobne v poriadku. Very Happy

„Štebotanie“, ak je cievka z časti zdvihnutá nad zemou alebo sklopená tak, že sa celou plochou nedotýka zeme, je spôsobené elektronikou u týchto mašiniek, stále hľadajú zem, aby sa mohli naladiť, a ak ju nemajú, začína byť elektronika „nervózna“... Smile

Pre istotu ešte skontroluj, či je v poradu tienenie:
Postav zapnutý detektor na zem, aby sa cievka dotýkala celou plochou pôdy v mieste kde nie je v zemi nič kovové.

Dotkni sa rukou alebo chyť do ruky cievku na viacerých miestach, detektor by mal byť aj po dotyku na ľubovoľnom mieste ticho, teda nesmie vydať žiaden tón!
Môžeš aj zľahka pomykať kábel v okolí miesta kde sa napája na cievku.
Ak sa ozve tón, je pravdepodobne chyba v tienení cievky, alebo nalomený kábel.

Samozrejme, nesmieš mať pri tom na rukách ani na oblečení nič kovové, inak bude cievka reagovať na to. Smile

Ďalší test, dotkni sa holou rukou kovového konektora na strane kde sa zapája do detektora, ak je detektor zapnutý a cievka pripojená.
Tiež by detektor na tento dotyk nemal reagovať.
V opačnom prípade je asi problém v kábliku od konektora k detektoru.
Pomerne častá závada, ak sa detektor často a opakovane skladá a rozkladá...

Ešte by som skúsil vymeniť inú cievku, a porovnal by som, ako sa správa s ňou...
_________________
Lepšie je zažať svetlo než nádávať na tmu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
kojot
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 26.11. 2007
Příspěvky: 252
Bydliště: Modra 1968

PříspěvekZaslal: úterý 08. květen, 2012 18:22    Předmět: Citovat

Mne sa podobne choval E-Track keď som mal zlú cievku. Naspodu na ploche cievky som potom našiel dierku s asi 0,5mm priemerom. Bolo to pod krytom. Neviem ako to mohlo vznikknúť,ale kúpil som novú cievku a detektor fakčí OK.
_________________
E-track,GM4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: úterý 08. květen, 2012 19:48    Předmět: Citovat

TX RX
Explorer 10" 581uH - 0.88ohm ..... 472uH - 5.9 ohm
Mel by jsi tam namerit zhruba tyhle hodnoty.
Jinak civky jsou stejne - pasujou uz od Quattra.
Cisla pinu ti uz nereknu mam v tom bordel ale to nasahnes merakem.


Naposledy upravil vrcinak dne čtvrtek 10. květen, 2012 19:26, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Karlos



Registrace: 8.8. 2011
Příspěvky: 57
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: úterý 08. květen, 2012 21:37    Předmět: Citovat

Díky všem za rady a zájem.

Když jsem ho pořídil, byl to vopruz, než jsem zjistil, že na dohledávání musím cívku otočit k zemi a mávat rukou nad cívkou.
Ale teď se nedá ani to, leda by mě někdo druhej držel detik ve vzpřímené poloze. Smile

Zítra provedu testy a měření. Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
krokodill
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.6. 2006
Příspěvky: 5327
Bydliště: Podhůří Kérkonoš Věk: furtum stejně

PříspěvekZaslal: úterý 08. květen, 2012 21:42    Předmět: Citovat

Kup si dohledávačku...
_________________
E-Trac
Ďaur (bezvěrec, jinověrec)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Karlos



Registrace: 8.8. 2011
Příspěvky: 57
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: úterý 08. květen, 2012 23:01    Předmět: Citovat

Nad tím jsem přemýšlel.
Není to s etrakem nutnost?

Před odložením trakaře ho ale budu muset vypnout, nebo sebou nosit stojánek, jinak budu moc kouřit. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 0:16    Předmět: Citovat

Karlos napsal:
Díky všem za rady a zájem.

Když jsem ho pořídil, byl to vopruz, než jsem zjistil, že na dohledávání musím cívku otočit k zemi a mávat rukou nad cívkou.
Ale teď se nedá ani to, leda by mě někdo druhej držel detik ve vzpřímené poloze. Smile

Zítra provedu testy a měření. Cool


Jo jeste jedna rada - muze se stat i presto ze nameris uvedene hodnoty, ze ti bude civka blbnout dal. Momentalne jsem tu trenoval jednu starsi civku na F-1270 a i kdyz jsem nameril spravne hodnoty civek TX a RX (vysilaci a prijmaci) civka dela bordel dal.
Nakonec jsem dosel k tomu, ze uvnitr civky neni kontak vodiveho stiniciho nastriku po kabelu s elektronikou - prijmacem. Nekdy se to projevi tim, ze pri doteku rukou civka dava signal. Nekdy zahraje na dotek i konektor civky. Nektere civky jsou vyrobene s vodivou primesi - asi uhlik ci co. Poznas to ostrejsima mericima hrotema - me to ukazovalo po pritlaceni hrotu na povrch odpor asi 0.5k Toho jsem vyuzil a propojil povrch civky ze stinenim prijmace primo na desce a bylo po problemu a jasno.
Propojeni je vetsinou vedene po opredeni - stinicim vodici do prijmace a nebo tahnou hlavnim kabelem k elektronice extra drat. U svoji stare Advantage to mam po opredeni. Take dej pozor na opredeni. Vetsinou se nesmi opredeni TX a RX mezi sebou dotykat.
Jednoduche a rychle budes mit, kdyz prohodis civku. Jak uz jsem psal, jde tam nasadit uz od Quattra to je take FBS. Tak hodne stesti. Vrc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Karlos



Registrace: 8.8. 2011
Příspěvky: 57
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 7:16    Předmět: Citovat

Díky, díky.

Hele, máte někdo na trakaři sefku?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Karlos



Registrace: 8.8. 2011
Příspěvky: 57
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 8:13    Předmět: Citovat

Takhle dopadl první test.
Snad ten odkaz bude fungovat, zkouším novou google službu. Razz

https://plus.google.com/photos/117585883219293974546/albums/5740411803179147473?authkey=CJ2xrefugOX5Aw
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Boban
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 20.2. 2010
Příspěvky: 138
Bydliště: Český ráj

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 8:27    Předmět: Citovat

Karlos napsal:
Takhle dopadl první test.
Snad ten odkaz bude fungovat, zkouším novou google službu. Razz

https://plus.google.com/photos/117585883219293974546/albums/5740411803179147473?authkey=CJ2xrefugOX5Aw



Funguje to Very Happy

když zahejbu takhle brutálně kabelem tak mě to bude pípat asi taky zkus možná zapojit jen cíku s jednotkou bez trubek.
_________________
Minelab E-Trac
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
krokodill
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.6. 2006
Příspěvky: 5327
Bydliště: Podhůří Kérkonoš Věk: furtum stejně

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 9:47    Předmět: Citovat

Jak píše Boban - pokud budeš takto brutálně kejvat kabelem, tak to zahlásí každej detík. Dle mého máš nejspíš špatně nastavený kanál, na kterém holt máš rušení. A nebo máš přešponovanou citlivost. Ale osobně bych tipoval spíš to rušení, protože jakmile detík nevyhodnocuje zem, začne brát všechno z okolí a pokud máš ten kanál špatně, tak to bude při zvednuté cívce štěbetat jak blázen. Zkus si o dva dílky stáhnou citlivost, naladit na lokalitě Noise Cancel a pak se huvidí Laughing
_________________
E-Trac
Ďaur (bezvěrec, jinověrec)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Karlos



Registrace: 8.8. 2011
Příspěvky: 57
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 11:33    Předmět: Citovat

Všechno vyzkoušený, když naladím noise a citlivost dám na doporučenou je to lepší (každý chodíte s doporučenou??), ale musel bych na jednom políčku noisovat opakovaně.
Taky to tak děláte?
A jak s tím E-verkem dohledáváte? ...........myslím bez dalšího geretu bez dohledávačky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
krokodill
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.6. 2006
Příspěvky: 5327
Bydliště: Podhůří Kérkonoš Věk: furtum stejně

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 11:45    Předmět: Citovat

V tom případě tam, kde musíš ladit Noise opakovaně, je asi velký rušení a tam s citlivostí musíš na automat... Jinde by ti to s tou citlivostí mělo jít na manuál. Na tu doporučenou téměř nechodím, ale naštěstí nemám moc míst, kde by mě to moc rušilo. Pokud ale chodíš na čediči, nebo jiných feromagnetických horninách, asi ti nic jiného nezbyde, než chodit na staženou citlivost. Ale tam blbne většina detíků... Ale pokud ti detík nesednul a nazýváš ho verkem, tak si raději kup nějakou F-pětasedmu, nebo GoldMaxxe a nebudeš se trápit. Jakmile ti totiž detík nesedne, přestává tě hledání s takovýmto detíkem bavit a jen se trápíš Wink
_________________
E-Trac
Ďaur (bezvěrec, jinověrec)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Karlos



Registrace: 8.8. 2011
Příspěvky: 57
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 12:03    Předmět: Citovat

tak tak, máš pravdu, nesed.
Ale za rozumnej peníz ho neprodám, nezbývá než se trápit dál. Evil or Very Mad

Jinak tu kakofonii to spouští i hlubokém lese stopro bez rušení.

jak s tím dohledáváte?
Mě to nejde ani s cívkou nabok, na placato vzhuru nohama....

Jinak s tím kabelem jsem zas až tak necloumal.
Pevně doufám, že to bude cívkou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
krokodill
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.6. 2006
Příspěvky: 5327
Bydliště: Podhůří Kérkonoš Věk: furtum stejně

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 12:31    Předmět: Citovat

Já s ním dohledávám úplně normálně. Dole u cívky mám matku dotaženou tak akorát, takže když pokládám detík na zem, tak cívka je stále celou plocou na zemi... A když detík vezmu zpět do ruky, cívku opět o zem narovnám do správné polohy...
_________________
E-Trac
Ďaur (bezvěrec, jinověrec)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
kojot
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 26.11. 2007
Příspěvky: 252
Bydliště: Modra 1968

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 12:53    Předmět: Citovat

V pohode sa dá kopať s malou Black Adou,žiadny problém ani s dohladávaním. Väčšinou kopnem ciel na prvýkrát. Niečo bude u teba zle,mne sa s ním hladá v pohode (nehladiac ale na váhu)...
_________________
E-track,GM4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Boban
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 20.2. 2010
Příspěvky: 138
Bydliště: Český ráj

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 12:55    Předmět: Citovat

Karlos napsal:
tak tak, máš pravdu, nesed.
Ale za rozumnej peníz ho neprodám, nezbývá než se trápit dál. Evil or Very Mad

Jinak tu kakofonii to spouští i hlubokém lese stopro bez rušení.

jak s tím dohledáváte?
Mě to nejde ani s cívkou nabok, na placato vzhuru nohama....

Jinak s tím kabelem jsem zas až tak necloumal.
Pevně doufám, že to bude cívkou.


Teď jsem zkoušel hejbat kabelem a nic to nehlásilo.Dohledávám taky jako Krokodill mám matku dotaženou jen zlehka a mávám hroudou nad cívkou a pak už jen garettem Wink

Tak nemudruj a sežeň někoho kdo ti cívku pučí a zase tě to začne bavit Laughing

Já bych normálně objednal funglofku a zkusil to sní když to bude OK tak si ji necháš a když ne tak ji pošleš spátky,že sis to rozmyslel máš nato právo do 14 dnů.Je to taková poloprasárna,ale taky řešení když uvás nidkdo není kdo ti ji půjčí Cool
_________________
Minelab E-Trac
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Karlos



Registrace: 8.8. 2011
Příspěvky: 57
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 19:12    Předmět: Citovat

Jj, tak jsem to taky dělal, cívka furt naplocho k zemi, ale ted jak to sklopím, ve většině případů začne ječet a já vypínám a kouřím. Smile

Mám ho necelej rok, takže pujdu opruzovat k prodejci.

Máte na tom někdo sefku? Prý je to s ní lepší..... ??

Zahejbejte pls ještě někdo tím kabelem, měl jsem odladěno a dvě čárky nad doporučenou ctlivost, all metal. Cívka naplocho k zemi bez kovu.


Škoda že tu někdo v okolí není na vyzkoušení cívky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
krokodill
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.6. 2006
Příspěvky: 5327
Bydliště: Podhůří Kérkonoš Věk: furtum stejně

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 19:22    Předmět: Citovat

SEFka není lepší, nejlepší je origo cívka. Když ho máš necelej rok, tak to reklamuj a nic nevymejšlej. Hejbat kabelem my nemusíme, nám to neblbne Laughing
_________________
E-Trac
Ďaur (bezvěrec, jinověrec)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Boban
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 20.2. 2010
Příspěvky: 138
Bydliště: Český ráj

PříspěvekZaslal: středa 09. květen, 2012 19:34    Předmět: Citovat

http://detektory.hantec.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1733

Mě se ta seefka zamlouvá mám 30x38 do lesa a základ na pole,ale na poli jsem jí zkoušel jednou a nějak jsem se v těch signálech motal bylo jich moc ani long nějak nepomáhal Laughing
_________________
Minelab E-Trac
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Minelab Explorer II, S/XS, SE, E-Trac Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17  Další
Strana 14 z 17

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Detektory kovů články návody recenze hledání field testy záhady tajemství pozvánky na akce manuály návody galerie detektorů inzerce diskuzní fórum
Tesoro Compadre Cibola uMax Silver Cortes Eldorado Garrett Teknetics Bounty Hunter Fisher Troy Shadow MD3009 ACE 150 ACE 250 GTP1350 Tejon Vaquero Fieldmaster Compass Rutus Solaris XP GMAXX XP GOLDMAXX GOLDMAXX Power ADX Adventis Zetex JOKR Mikel Minelab Musketeer Advantage Explorer Quatro MP X Terra Whites White's IDX XLT DFX MXT QXT Spectrum Eagle MD3815B AD3018 Explorer SE Fisher F75 Teknetics T2 Fisher F4 Titanium Adonis Fisher F2 Fisher F4 Fisher F70
Kanál RSS 2.0
| Obsah: Bronislav MAREK | e-mail: detektory (zavináč) hantec (tečka) cz | Jabber: mcmlxxx (zavináč) hantec (tečka) cz |
Design layout by Jakub Dubec and Michal Krajcirovic.
Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.04 sekund
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO