Myslím, že lepší investice je do Jokra. V ČR to nikdo neopraví a podle těch informací co jdou kolem, tak se zdá, že Jokr bude i lepší, v poměru cena výkon určitě.
Troy je vodotěsný-komplet..jokr má záruku..Já mám nízké v.č. 24x nebo podobně..a no problém..kamoš má taky troy a no problém..a tak můžu pokračovat..
Cena dobrá,ale nesmí se nic vysrat! Je rozdíl koupit detektor sice bez záruky,ale zakoupený u nás nebo třeba na slovensku! Já bych za něj nedal ani polovinu,zařekl sem se,že detektor z venku a bez záruky už nikdy!!!
Je to zajíc v pytlu
Ale jo..Záleží kde byl detektor zakoupen.Oprava značky Troy funguje pořád..Jen je nutno zaslat do zahraničí..Ale tam se zasílají i jiné detíky
S části máš pravdu,teť záleží z jakou bude vyřízena!!!
Není přes domluvu s prodejcem,taky sem měl detektor na opravě a vše proběhlo na profesiální úrovni,detektor byl totiž zakoupen u něj!
Troy je výbornej detektor,ale servis je problémem už nějakou dobu nejen u nás ale i v zahraničí!!! Stačí si přečíst zahraniční fóra!!!
Kámošovi se stala podobná věc,měl detektor z USA a posílal ho tam na reklamaci! Detektor mu přišel za 5 týdnů a vše šlapalo na 1*, po měsíci se závada oběvila nanovo a opět problémy a hlavně dálší víc jak měsíc bez strojku!!!
Víš jak se zachoval? Urychleně ho prodal a šel si koupit detektor fungl novej tady u nás!!!
Člověk se většinou poučí až se spálí!!!
Registrace: 1.6. 2006 Příspěvky: 4423 Bydliště: Přechodně Praha,45 jar
Zaslal: pondělí 07. prosinec, 2009 21:09 Předmět:
Jasan..každý kdo kupuje použitý stroj musí počítat se vším.Já pokud ho budu prodávat..tak samozřejmě bez záruky.
Ještě že jsou tyto detektory poctivá práce..a v podstatě bezporuchové.
Ale pokud by ho někdo vyzkoušet chtěl ,,tak doporučuju.
Na zlato a frcky je fakt bomba ,taky byl na to dělaný.Pro kolečkáře na pole opravdu doporučuji.
Na louky a pod..kde se chodí ,, už se moc nehodí..na hloubku jsou zase jiné(ale ty zase špatně berou ty frcky co hledám já).
Kdo hledá stříbrné pléšky kolem a pod gram ..a podobné zlatíčka..Perfektní volba..záruka ,nezáruka..
Ten natažený tenký řetízek jsem i natočil Sem čučel jak puk.
Vlastně mě ani nevadí že je to analog,ale že je to 1 ton..to mě teda vadí...
Pokud ho budu prodávat..Tak jen z tohoto důvodu.Je to i proto že jsem i válkař a tam mě moc nesedí...
Ale zatím mě překvapuje a bere hezké věci..A vo tom to je.
Jasan..každý kdo kupuje použitý stroj musí počítat se vším.Já pokud ho budu prodávat..tak samozřejmě bez záruky.
Ještě že jsou tyto detektory poctivá práce..a v podstatě bezporuchové.
Ale pokud by ho někdo vyzkoušet chtěl ,,tak doporučuju.
Na zlato a frcky je fakt bomba ,taky byl na to dělaný.Pro kolečkáře na pole opravdu doporučuji.
Na louky a pod..kde se chodí ,, už se moc nehodí..na hloubku jsou zase jiné(ale ty zase špatně berou ty frcky co hledám já).
Kdo hledá stříbrné pléšky kolem a pod gram ..a podobné zlatíčka..Perfektní volba..záruka ,nezáruka..
Ten natažený tenký řetízek jsem i natočil Sem čučel jak puk.
Vlastně mě ani nevadí že je to analog,ale že je to 1 ton..to mě teda vadí...
Pokud ho budu prodávat..Tak jen z tohoto důvodu.Je to i proto že jsem i válkař a tam mě moc nesedí...
Ale zatím mě překvapuje a bere hezké věci..A vo tom to je.
Šak já taky říkám,že je to dobrej detektor! Škoda že se už nedělá,pořád čekám jestli třeba náhodou.........
Opravdu je nejlepší,když si každý detektor odskouší,ať je detektor novej nebo použitej,předejde se tak hromadě problémů!!!
Já už bych do jednotónu taky nešel,su rozmlsanej!
S tým servisom to nevidím tak zle, po pár mailoch s Troyom je vec nasledovná: ak je vadný mechanický kus, treba popísať závadu, pošlú bez problémov, cena závisí od toho, čo je zlomené, alebo mechanicky poškodené. Čo sa týka elektroniky - výmena a nastavenie, cena je fixná 135,-USD. Poštovné z USA je podľa Troya 35,-USD, od nás to bude tiež okolo 35-40,-Eur. Keď som to počítal tak by ma oprava vyšla okolo 200,-Eur a do 6-8 týždňov. Problém je, že ich nemám.
S tým servisom to nevidím tak zle, po pár mailoch s Troyom je vec nasledovná: ak je vadný mechanický kus, treba popísať závadu, pošlú bez problémov, cena závisí od toho, čo je zlomené, alebo mechanicky poškodené. Čo sa týka elektroniky - výmena a nastavenie, cena je fixná 135,-USD. Poštovné z USA je podľa Troya 35,-USD, od nás to bude tiež okolo 35-40,-Eur. Keď som to počítal tak by ma oprava vyšla okolo 200,-Eur a do 6-8 týždňov. Problém je, že ich nemám.
To je přes 5000kč ,docela mě to pobavilo!!!
Kámoša to stálo dohromady něco kolem 2000kč a to platil jenom poštovný!!! Oprava byla uznaná od výrobce
Myslím, že lepší investice je do Jokra. V ČR to nikdo neopraví a podle těch informací co jdou kolem, tak se zdá, že Jokr bude i lepší, v poměru cena výkon určitě.
Troy je vodotěsný-komplet..jokr má záruku..Já mám nízké v.č. 24x nebo podobně..a no problém..kamoš má taky troy a no problém..a tak můžu pokračovat..
Hmm... záruka, zajímalo by mě kdo by tyhle Jokry nebo Mikely opravil kdyby se s pány výrobci něco stalo. Samozřejmě jim nic zlého nepřeju, ale co kdyby? Nebo tyto strojky kromě výrobců opravuje ještě někdo jinej??
Zaslal: úterý 08. prosinec, 2009 10:44 Předmět:
Už bych se v tom onééé
Jen dodám..Pokud se ten nebo onen detektor posere a je po záruce..stejně se v případě,že musí za moře musí zaplatit z vlastní kapse a nezáleží kde si ho kdo koupil....tak v tom prostě není rozdíl.
Držel bych se už vlákna..Troy..
Už bych se v tom onééé
Jen dodám..Pokud se ten nebo onen detektor posere a je po záruce..stejně se v případě,že musí za moře musí zaplatit z vlastní kapse a nezáleží kde si ho kdo koupil....tak v tom prostě není rozdíl.
Držel bych se už vlákna..Troy..
Máš recht,už ani slovo o opravách! Fujjjj a pryč od nich!!!
Zaslal: středa 09. prosinec, 2009 12:41 Předmět:
Venku je škaredě..tak jsem natočil další testík.Někde na cizím webu jsem narazil na zajímavej testík,i když v reálu to může být jinak..tak jsem neodolal a udělal ho.A to hlavně proto,že na tom zahraničním webu to Troy podle nich moc neuměl..Převládala tam jiná značka.
Jedná se o to,že jsem vzal 30 hřebíků vel. od asi 3 cm do 4-4,5 cm a udělal kruh větší než sonda detektoru a pak ještě další dva u vnitř kruhů
A do středu jsem vložil postupně tenký zlatý snubák 1 republ.,stříbrný 3 krejcárek a skoro nic nevážící teňounký slov. denárek.
Diskriminace byla nastavena opravdu nízko..na 2,5..citlivost na doporučených 8,i když chodím na 9.
S cívkou jsem máchal--)) jakéo v reálu,,žádné pomálé zkoušení zda to je barva nebo železo..prostě docela jasná odezva.
Jen se tak hraju a je jasné že v terénu to může být jinak.I když to podle mě určitě (aspoň pro mě) k něčemu je.
Tenhle test je zajímavej...ještě jsem viděl test a tam nasypal ma minci železnej šrot...všechno možný...taky to bylo zajímavé...ale to už by asi byl extrém...to je u Vás tak hnusně,že nejsi v terénu???tady u nás to jde
Kto poradí, ako je to s výrobným číslom Troy X5? Niekde som to čítal, ale neviem to nájsť......o čo ide - vraj do určitého čísla boli vyrobené v origo fabrike, a potom sa výroba premiestnila voľakde inde, ale tie "inde" nie sú tak dobré, ako z origo fabriky.....
Viem za dobrú cenu X5, a pozeral som NEL, ktorý robí na Troya 9 cievok rôznej veľkosti.....vzhľadom k nostalgii a skutočnému výkonu Troya, veľmi uvažujem o jeho nákupe a poprípade niektorej NEL cievky - možno viac cievok od NEL.....
Mám doplnkové cievky k f75 od marsu aj nel a už mi je jasné že orginál od fišera sú najlepšie.Je to mimo témy nemal som troya ale ak ide o cievky tak moja skusenosť je že len orginál. _________________ Neexistujú bezcenné mince.
Pokud srovnáváš firmy, musíš srovnávat srovnatelné (hlavně stejný tvar, velikost, hmotnost). Na druhé straně, pokud jsou rozdíly v indukčnostech skoro 20 %, tak, jako v některých případech u cívek od Detechu, tak se nelze divit, že to jaksi není kompatibilní.
Ináč len ako perlička, kúpil som na Berkuta 20 kHz cievku - neznačkovú, čiže nie priamo od AKA.....detektor pri testovaní frekvencie vyhodil 21 300 Hz......takže rozptyl cievok je asi značný.....ešte že ho Berkut zoberie aj s tou frekvenciou a prispôsobí sa, ale čo ostatné detektory, ktoré tlačia do cievky vopred nastavenú frekvenciu a chudák cievka je navinutá na inú frekvenciu......
To je přesně ono. U nějakých pastiček, jako jsou třeba Garretty ACE, to příliš nevadí. Pokud to však má být u některých detektorů naladěno do rezonance, může být problém. Nějak to nechápu, jako kdyby neměli aspoň nějaký jednoduchý měřák indukčnosti - stačí pak o pár závitů víc nebo míň.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.