Zaslal: sobota 11. srpen, 2018 13:33 Předmět: XP Deus V5
Tak už nové update V.5 pro Deus je konečně na světě..Jsem zvědavý na nové cívky k této verzi.
Nevíte někdo kdo ji už instaloval nebo kupoval s novým Deusem,zda bude potřeba s novou verzí také znova nastavovat dohledávačku MI-6 z V4.1? _________________ Argemann
Registrace: 22.3. 2011 Příspěvky: 312 Bydliště: Praha
Zaslal: úterý 06. duben, 2021 16:59 Předmět:
Já jsem takhle rozmlácenou cívku k XP neviděl a rozhodně do něčeho, co stojí 9 390 Kč kvůli tomu mlátit nebudu!
Ale kdyby snad Ferda... To je náš bernský salašnický, teprve roční štěňátko, zatím cca 50 kg, tak bych to nafotil a vložil sem.
V každém případě je zvláštní, že k XP nikdo nedělá druhovýrobní cívky, zatímco k Minelabu ano. Nevím, jestli je to tou elektronikou v cívce, protože k detektorům X-Terra druhovýrobní cívky jsou, tuším Coiltek. Stejně bych to nekupoval, mám k ORX separační botičku HF, standardní HF a černou velkou.
Nicméně video to je nádherné.
Kromě toho doporučuji shlédnout videa na Youtube - Gary Blackwell alias gardansolyn, ten má videa naprosto úžasná, sice v angličtině, ale občas i s textem, tak se to dá líp odchytit.
vox _________________ vox
K XP samozřejmě dělají cívky i jiné firmy, ale ne pro Deuse atp. Taktéž si nikdo netroufne např. na cívky C-scope, poněvadž minimálně čtvrtina elektroniky je vestavěna do nich. Pokud by tak někdo učinil, smrdělo by to už autorskými právy ... U těch starších XP je v cívce jen tranďák coby emitor. sledovač a kondík na naladění do pásma. U takové Terry toho tam bude podstatně více, ale asi to ti druhovýrobci mají v podobných případech nějak dohodnuto s mateřskými firmami.
Zaslal: úterý 06. duben, 2021 21:19 Předmět:
Asi máš pravdu, tuším Coiltek s Minelabem spolupracuje, takže má asi přístup k dokumentaci. Co se týče C-Scope netuším, XP má podle mě vlastních cívek na výběr dost. Ale dík za info!
Jinak C-Scope MX3 byl můj vůbec první, dokonce jsem mu půlil spodní tyč a přidělával zámek z nějaké Viledy nebo Lifeheitu, nebo jak se ty domácí mučidla na vytírání podlahy jmenují. Fungovalo to a když jsem ho prodal a pak byl v bývalém vojenském pásmu u Mimoně (vojenská obora Židlov), jel na kole okolo mě maník, který ho koupil, poznal jsem to právě podle toho zámku půlené tyče.
Déus jsem si chtěl pořídit do důchodu, ale pro každé nastavení abych si teď bral brýle, je tam toho na čtení moc. Škoda...
Ale ORX považuji za nejlepší volbu pro mě - jednoduchý a umí to, co potřebuji - hledat, meditovat při tom, hledat duševní rovnováhu ve vlastní ulitě "nothing box". _________________ vox
Zaslal: pátek 28. květen, 2021 21:06 Předmět:
Takže asi ještě v Minelabu vrchovaně lžou! Napudrovaný PR. Tedy, od těch si už nekoupím nic, už jsem se spálil dost, za to by byla cesta na Havaj, nebo okolo Evropy celý léto. _________________ vox
Né asi ale určitě. Na teře mi ty civky odešly snad třikrát a po první jsem přestal na všech cívkách používat ty jejich slavný kryty. Je to úplně k hovnu to se dřív přeláme kabel. Konkrétně cívka tery je vinutí zalitý nákou hmotou strčený v plastu, ten po stranách omotanej takovejma pružnejma izolačkama a to celý zas zalepený ve vrchnim plastu. Toť celej zázrak.
Zaslal: neděle 30. květen, 2021 20:41 Předmět:
Že jim to lhaní (všem) stojí za to.
https://www.minelab.com/eur/knowledge-base/key-technologies
VFLEX provides increased detecting performance with perfect sine wave transmission, an in-coil signal booster and coil selectable transmit frequencies.
Takže kámo, buď jsi tu cívku neroztřískal úplně, třeba jsi nějakýho vetřelce v podobě čipu přehlídnul, nebo fakt lžou.
Dokonce tuším museli na základě žaloby od konkurence stáhnout, že je Explorer (a následně E-Trac) multfrekvenční, protože do cívky nepouší sekvence sinusoid, ale signál z nějakýho pojebanýno multivibrátoru, a pak to na straně příjmu rozkládají a dopočítávají Forurierrovou transfirmací. Na druhou stranu, i tohle je ale hodně technicky náročný. Já už si asi navěky vystačím s ORX.
Takže multifrekvenční je snad všechno ostatní, kde se to dá aspoň přepínat ručně -
Kdybych se já jako IT novinář takhle choval, tak bych do roka chcípnul hlady, všechno to žije z inzerce. Ksicht mám jen jeden a na celej život. _________________ vox
No nevim jak je ten jejich mikrokontrolér mikro a jestli je někde uprostřed vinutí nebo konektoru. Vyloženě to zalitý vinutí jsem neroztloukal ,ale když už se mi ty cívky rozbily (vždy přelomenej drátek kdesi přechod cívka -kabel tak
aby to nešlo opravit) tak jsem to rozkuchal a žádnýho elektronickýho švába tam neviděl.
Jo Orx byl teď žhavej adept, ale sehnal jsem levnýho Vana a je to to poslední co jsem si od Minelabu koupil. Plnou cenu bych za to rozhodně nedal. Když pominu tu úchylnou barvu plastů tak zpracování je troufám si říci takj o polovinu horší jak tera.Měkota počitám že časem nebude držet kryt baterek a loketka to je kapitola sama o sobě. Je to z bláta a ještě na takový předloktí , že by tam měl kravskou vůli snad i Pepek námořník a že ten měl předloktí nějak vymakaný. Kabel od cívky místo co by ho konečně dali na 6 hodinu aby byl co nejvíc chráněnej před zlomem tak vypíčenej snad ještě víc do strany než u Tery. Holt potřebujou prodávat náhradní cívky. Jinak to hledá pěkně a bezdráty paráda akorát ta velikost to se s Deusákem nedá srovnávat.
Tímto se omlouvám adminovi že plevelím vlákno.
Zaslal: neděle 30. květen, 2021 21:21 Předmět: Díky za vyčerpávající popis :-)
Vrbodole,
díky za vyčerpávající popis Vana!
Ono to nebude tak hrozný, a kdyby byl ten vývod na 6. hodině, zase by se cívka nedala tak dobře skládat do batohu. Mně se zase zlámal dole kabel u XP GoldMaxx, 2x jsem u něj opravoval horní konektor sobě a jednou kámošovi.
Kolik jsi za toho Vana dal? Je pomalej, nebo rychlej? EQX byl o dost pomalejší než všechno od XP co jsem měl, ale proti Exploreru SE nebo Safari to byl blesk.
Frantíci sice uměj, ale za tenhle konektor bych jim taky natlouk.
Jestli máš ještě zbytky té cívky z X-Terry, zkus ji rozflákat pořádně, třeba tam ještě někde čip najdeš. _________________ vox
Dobře tak na 7 Já bych bejval radši hůř skládal než co 3 roky novou cívku. Starý cívky už jsou dávno ve šmelci. Dal jsem za něj 10200kč je to ten s bezdrátama, dobíjecíma baterkama a malou cívkou, tu jsem ještě nepoužil. Přišlo mi že s tim ten chlapík ani nehledal. Proti Teře -je rychlík ta byla fakt zabržděná, akorát mi u toho příjde nepoužitelnej pinpoint, to než zaměří tak je jednodušší to vykřížkovat,bere menší drobky, vydržej míň baterky. Akorát ho ještě nemám ozkoušenej na čediči bo na čechosas zatím nemám čas. Jak píšu co se týče elektriky proti Teře paráda nelituju, ale to zpracování hrůza, ty moje držkopády co přežila terka to nedá. Jo na Teře jsem měl 18 cívku ta 7 hrozně zlobila v čediči.
Zaslal: pondělí 31. květen, 2021 0:11 Předmět:
Tahle diskuze je spíš do Tachárničky, ale ten červený Van mi pošle tvého popisu připadá jako kdysi moje stará oranžová Schade 105 MB. Jelo to, ale... _________________ vox
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.