Zaslal: pátek 24. duben, 2015 23:23 Předmět: Pinpointer MARS MD
Tak pánové je doma.Nevídané.Koukněte na you tube,srovnání s G a M.Je to taková "kovařina" ale dosah betelnej.Konečně jsem se dozvěděl proč ten můj G furt brble.
Tak pánové je doma.Nevídané.Koukněte na you tube,srovnání s G a M.Je to taková "kovařina" ale dosah betelnej.Konečně jsem se dozvěděl proč ten můj G furt brble.
Ještě doplním:Detekuje v rozsahu 360 stupňů bezpohybově
Registrace: 19.2. 2007 Příspěvky: 2371 Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 60-ka již minula
Zaslal: pátek 15. duben, 2016 17:42 Předmět:
Super testík. Perfektní parametry a nerozbitnost.
Co ale ta výdrž 10 hodin provozu?
Pokud ho někdo máte, prosím o zkušenosti.
Dík. Feri _________________ Feri
Garrett ACE Apex, Garrett PP.
Registrace: 19.2. 2007 Příspěvky: 2371 Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 60-ka již minula
Zaslal: středa 04. květen, 2016 1:41 Předmět:
Takže, přátelé, provedl jsem srovnávací test dohledávaček: Garrett Pro-Pointer AT - žlutá varianta a Mars MD Pin-Pointeru.
Zajímal mě dosah detektroů na špici a ještě více dosah na boku.
To Petr: Máš u mě oba přístroje na provedení Tvého nezávislého testu.
K prozvukům Garrett Pro- Pointerů AT: Nová generace přístrojů již nemá zalitý ferit, ale je pouze nasunutý na prstýnky, takže již "nedisponuje" rozličnými prozvuky při tlaku na tubus.
Při testu jsem použil 4 etalony: psí známku, 1 hal RU, 1 Ag grešli a 1 Ag 6 Kr. Leopold.
Při testování měl jednoznačně navíc, a to u všech cílů, AT PP Garrett. Na špici i na boku.
Test byl prováděn venku.
Jsem moc zvědav, jak dopadne Petrovo srovnání. Přeci jen, já jsem jen na ty Garretty. Předpokládám, že uvedeme i dosahy na jednotlivé cíle u obou přístrojů.
Zatím zdravím všechny.
Feri _________________ Feri
Tak jsem to teď tak letmo otestoval a musím říct, že pro-pointer je lepší(a taky dražší)
Takže mars má o cca 1cm menší dosah na cíl. Testoval jsem na PG/krejcárek leopolda/a penízek zhořelce. Asi nejvíc rozdíl byl na PG kde byl mars o 1,5cm kratší/ leopold už byl rozdíl jen 1cm/ a zhořelec skoro na stejno.
Určitě i z boku to funguje lépe cca opět ten 1cm.
Schválně jsem ještě testnul Noktu RS a dala by se srovnat s Marsem až na Leopolda kde byla nokta o 0,5cm lepší. Ale zase na bok mi přijde nokta horší(místama neukázala vůbec zhořelec)
Takže z mého pohledu Mars nevyšel tak špatně. Když si vezmete, že porovnáváte s dohledávačkou, který je o cca 1400korun dražší(což je skoro půlka Marsu), tak máte dosah o cca 1cm menší což pro mě není tak strašné(většinou vykopnu cíl na poprvé ).
Plus u Marsu je z mého pohledu rychlé zapnutí/vypnutí/připomenutí se/uchování nastavení(nechám ho ve vibraci a on tak zůstane i po vypnutí)/snad možnost hrubšího zacházení- teď to porovnávám s předešlou dohledávačkou což byla nokta, kde mě dost štvalo, že jsem musel dlouho držet pro zapnutí a dlouho pro vypnutí a neudržela(nebo nevím jak) nastavení.
Jinak uvedené plusy má i pro-pointer plus má vodotěstnost(ale já to do vany nemám, jen na pole )
Toť můj názor. Podle mě je to o hledači co má rád atd já chtěl testnout něco "nového" tak uvidíme jaký bude v plném provozu.
Díky za srovnání. U Marse by mě spíš zajímala odolnost těla. Garretta mám snad 7 let nebo jak dlouho a stále funguje a plní funkci na výbornou, i když už je na něm ten věk zatraceně vidět a bojím se kolapsu každým dalším hledáním. Ovšem od začátku dostává hrozný bomby, rejpátko, kladívečko, motyčka, dloubátko šutrů....aj. Divím se, že mě ještě nevyfackoval nebo nepraskl feri......, tedy ferit jsem chtěl napsat. Taky nemá chujvěci navíc. Nějaký čudlíky na plus mínus bambus, odlaď si mě na míru, šprcičkovej převlek na anténku atp. Jen zapni mě vole a jeď a nešetři mě. Takže v tomto směru pokusy dělat nebudu, žádný z nově oběvivších se konkurentů nevypadá na první pohled nijak víc endurověji, spíš naopak, takže po osvědčeném Garrettu generace I, prostě přijde znovu Garrett, tentokrát generace II. _________________ člověk s FBS technologií
Zaslal: úterý 10. květen, 2016 23:51 Předmět:
Ahoj grimmi,
počkej, až Tě uvidím - za toho garrettka se Ti setsakramensky odměním
Ale nekupuj si II, ale raději Garrett Pro Pointer PRO!
Uložení feritu u nového pro-pointeru je na stejné bázi, jaku u security detektorů, takže odolnost proti poškození feritu se více, než značně zlepšila.
A pozor, nedělám reklamu - už to nemám za potřebí - jen popisuji zařízení, které jsem blížeji prozkoumal na stole ve své soukromé laboratoři.
Mimochodem, co to hledání poblíž mého revíru?
Měj se.
Feri _________________ Feri
Já jsem ani tak nechtěl ukazovat na značný hloubkový dosah žlutého PP Garrett Pro, ale reagoval jsem na ono video, kde koncepčně o mnoho starší PP Garrett dostává na frak.
Pro-pointer je dohledávací zařízení pro detekci malého cíle ve vykopané zemině, popř. po stranách vykopané díry, nebo pod hladinou na dně, ale není s ním počítáno, jako s hlavním detekčním přístrojem.
Takže za mě: každý funkční dohledávací přístroj je neocenitelným pomocníkem při hledání a je jedno, že má o 1 cm kratší nebo delší dosah, než mají ti ostatní.
Vše další je záležitostí detektoru a umu toho, kdo ho drží.
Já si totiž docela dobře vzpomínám na doby, kdy nikdo z nás neměl ani ponětí o nějakém vrnícím robertku pro rychlou dohledávku, natož, aby jej dokázal porovnávat.... _________________ Feri
Mimochodem, co to hledání poblíž mého revíru?
Měj se.
Feri
Neboj, je to v plánu. Minule to nevyšlo, blbě jsme se s Radkem domluvili (spíš můj Hosip se s ním nedohodl) a já už měl víkend plný. _________________ člověk s FBS technologií
Já jsem ani tak nechtěl ukazovat na značný hloubkový dosah žlutého PP Garrett Pro, ale reagoval jsem na ono video, kde koncepčně o mnoho starší PP Garrett dostává na frak.
Pro-pointer je dohledávací zařízení pro detekci malého cíle ve vykopané zemině, popř. po stranách vykopané díry, nebo pod hladinou na dně, ale není s ním počítáno, jako s hlavním detekčním přístrojem.
Takže za mě: každý funkční dohledávací přístroj je neocenitelným pomocníkem při hledání a je jedno, že má o 1 cm kratší nebo delší dosah, než mají ti ostatní.
Vše další je záležitostí detektoru a umu toho, kdo ho drží.
Já si totiž docela dobře vzpomínám na doby, kdy nikdo z nás neměl ani ponětí o nějakém vrnícím robertku pro rychlou dohledávku, natož, aby jej dokázal porovnávat....
Mars je odolnější na otěr-tvrdší plast než Garrett,nevím jak by však dopadl pádem Lze však předpokládat,že v bývalém ruském prostoru se zatím daří věcem odolným i když se zdá že technologie,zejména dizajn trošku pokulhává.Věřím ,že je to jen otázka času a peněz kdy kurz pádem dolaru určí priority v dohledávacích detektorech
Zaslal: čtvrtek 19. květen, 2016 6:02 Předmět:
Ale musíš uznat, že pěkně jetý PP od Garrettu měl své kouzlo
U žluté varianty jsou už použity jiné materiály. A poškození cívky hrozí jen v případě zlomení těla PP, nebo neodborným zásahem.
Třeba se dočkáme, že zase jednou zlevní benzín i dohledávačky od Garretta.
_________________ Feri
Ahoj všem. Tak po deseti letech odešly vibrace.Zvuk funguje dál.Jinak celou dobu bez poruchy.Baterie vydržela rok i déle podle intenzity hledání. Musím ale říct,že byla vyrobena jako jedna z prvních.Otěr tubusu již znatelný ale v rozumné míře.Nyní přecházím na XP-MI,tak uvidím Mějte se. _________________ non nobis domine,non nobis!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.