Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 173 anonymních a 0 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
Diskuze a Inzerce

DetektoRING
Diskuzní fórum na http://detektory.hantec.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

X-terra 70
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Minelab X-TERRA 30, 50, 70 (305,505,705)
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MarekFox1
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.10. 2007
Příspěvky: 237
Bydliště: Českobudějovicko

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 7:58    Předmět: Citovat

Zdarec všichni,
měl bych jeden problém na který jsem poslední dobou narazil. Občas se mi stává, že se mi X-70 jakoby zblázní Confused . Prostě při hledání najednou začnou přeskakovat ID na displeji a detík hlásí nesmyslné informace. Chová se jako když je citlivost nastavená na max., je nestabilní a dělá prozvuky. ID čísla začnou náhodně samy přeskakovat např. 10, 20, 5 atd. Původně jsem si myslel, že to dělá vedení vysokého napětí, pod kterým jsem občas hledal, ale projevilo se to i jinde. Nevíte v čem by mohl být problém? Můžou to dělat baterie (když nějaká z nich je třeba špatná), nebo cívka a nebo se něco pokazilo v detíku? Díky za každou radu Fox.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pajik
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.9. 2007
Příspěvky: 680
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 8:03    Předmět: Citovat

Tohle mně dělá Terra při slabých baterkách nebo při málo nabitých článcích. Asi tam teče malý proud a ona to neumí strávit. Nejen, že lítají čísla, ale se přitom i občas vypíná.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
MarekFox1
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.10. 2007
Příspěvky: 237
Bydliště: Českobudějovicko

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 11:59    Předmět: Citovat

pajik napsal:
Tohle mně dělá Terra při slabých baterkách nebo při málo nabitých článcích. Asi tam teče malý proud a ona to neumí strávit. Nejen, že lítají čísla, ale se přitom i občas vypíná.


Baterie mám dobíjecí GP 2600 a jsou starý cca 3/4 roku. Zkusím dát jiný a uvidím co to udělá. Někde jsem četl, že může být třeba jen jedna špatná a když se nabíjí všechny 4 najednou tak se to nepozná, že je jedna horší. Pokud by to bylo jen v baterkách tak by to bylo OK. Díky Fox.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 12:27    Předmět: Citovat

MarekFox1 napsal:
jen jedna špatná a když se nabíjí všechny 4 najednou tak se to nepozná, že je jedna horší. Pokud by to bylo jen v baterkách tak by to bylo OK. Díky Fox.


Je to tak. Pak se celá sada chová jako ten nejhorší článek.
A navíc to "likviduje" ty ostatní dobré.
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pajik
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.9. 2007
Příspěvky: 680
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 12:41    Předmět: Citovat

No u nabíjecích baterek je to choulostivý. Mají napětí 1.2 V oproti normálním baterkám 1.5 V, tak si vem, že ti k tomu ještě jedna hapruje. Hold si každou baterku vyzkoušej systémem drátek-žárovička.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 12:45    Předmět: Citovat

pajik napsal:
No u nabíjecích baterek je to choulostivý. Mají napětí 1.2 V oproti normálním baterkám 1.5 V, tak si vem, že ti k tomu ještě jedna hapruje. Hold si každou baterku vyzkoušej systémem drátek-žárovička.


jj.

A nejlépe je to udělat už když tu sadu vytváříš.
Každou zkusit a ty "nejstejnější" používat dohromady.

Ale ruku na srdce, kdo si koupí třeba 8 baterek aby vybral třeba 4 které potřebuje Smile
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
scorpion
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.5. 2008
Příspěvky: 3079
Bydliště: Alt Starzitz r.v.1960

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 14:24    Předmět: Citovat

MarekFox1 napsal:
pajik napsal:
Tohle mně dělá Terra při slabých baterkách nebo při málo nabitých článcích. Asi tam teče malý proud a ona to neumí strávit. Nejen, že lítají čísla, ale se přitom i občas vypíná.


Baterie mám dobíjecí GP 2600 a jsou starý cca 3/4 roku. Zkusím dát jiný a uvidím co to udělá. Někde jsem četl, že může být třeba jen jedna špatná a když se nabíjí všechny 4 najednou tak se to nepozná, že je jedna horší. Pokud by to bylo jen v baterkách tak by to bylo OK. Díky Fox.

Dobre baterky jsou Sanyo NiMH 2700mAh AA
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MarekFox1
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.10. 2007
Příspěvky: 237
Bydliště: Českobudějovicko

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 15:42    Předmět: Citovat

pajik napsal:
No u nabíjecích baterek je to choulostivý. Mají napětí 1.2 V oproti normálním baterkám 1.5 V, tak si vem, že ti k tomu ještě jedna hapruje. Hold si každou baterku vyzkoušej systémem drátek-žárovička.


Díky za radu, ale podle mě když na to napojím drátek se žárovkou tak nic moc nepoznám, protože nepředpokládám, že by ta baterka byla úplně kaput, takže to tu žárovičku určitě rosvítí, nebo se mýlím? Nejlepší by asi bylo je proměřit každou zvlášť, protože když je hodím všechny 4 na nabíječku tak nic nepoznám a po 8 hodinách nabíjení si myslím že jsou všechny OK nabitý a nepoznám která je ta mrcha sabotérská. Navíc detík začne zlobit až po chvíli hledání. Tak budu muset koupit asi všechny 4 nový Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
quad
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.5. 2007
Příspěvky: 1561

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 16:59    Předmět: Citovat

Za cenu okolo 150kč se dá koupit docela slušnej multimetr. Tím si můžeš v pohodě každou tužku proměřit i na dvě nebo tři desetinný místa... A máš v tom hned jasno. Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 17:25    Předmět: Citovat

quad napsal:
Za cenu okolo 150kč se dá koupit docela slušnej multimetr. Tím si můžeš v pohodě každou tužku proměřit i na dvě nebo tři desetinný místa... A máš v tom hned jasno. Cool


To mu nepomůže. Naprázdno se asi budou tvářit všechny dobře.
Ta žarovka stačí - poznáš za jak dlouho zhasne.

Nebo baterku tou žárovkou zatížit a multimetrem změřit co dělá napětí.
Na špatné baterce bude rychleji klesat.
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pajik
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.9. 2007
Příspěvky: 680
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: středa 14. květen, 2008 19:04    Předmět: Citovat

Jestliže ti hapruje Terra jednou vadnou baterkou, tak to poznáš na žárovce na to tata. Ostatní budou svítit a ta vadná bud vůbec ne nebo jen trochu. Žádnou vědu v tom nehledej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
MarekFox1
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.10. 2007
Příspěvky: 237
Bydliště: Českobudějovicko

PříspěvekZaslal: pátek 16. květen, 2008 10:16    Předmět: Citovat

pajik napsal:
Jestliže ti hapruje Terra jednou vadnou baterkou, tak to poznáš na žárovce na to tata. Ostatní budou svítit a ta vadná bud vůbec ne nebo jen trochu. Žádnou vědu v tom nehledej.


OK o víkendu se do toho pustím. Nejsem žádnej elektrikář a nějaký měření napětí u mě asi nehrozí Embarassed , ale nějak si s tím vyhraju a podám po víkendu report. Zatím díky všem za reakce Wink Fox.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
quad
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.5. 2007
Příspěvky: 1561

PříspěvekZaslal: pátek 16. květen, 2008 17:16    Předmět: Citovat

ms.nomi napsal:
quad napsal:
Za cenu okolo 150kč se dá koupit docela slušnej multimetr. Tím si můžeš v pohodě každou tužku proměřit i na dvě nebo tři desetinný místa... A máš v tom hned jasno. Cool


To mu nepomůže. Naprázdno se asi budou tvářit všechny dobře.
Ta žarovka stačí - poznáš za jak dlouho zhasne.

Nebo baterku tou žárovkou zatížit a multimetrem změřit co dělá napětí.
Na špatné baterce bude rychleji klesat.


No tak já stejně raději při testování baterek zůstanu u multimetru, než abych používal žárovku. Samozřejmě je lepší měřit baterii pod zátěží, ale stejně, když vypáskuju s chcíplé Terry ty čtyři tužky, tak ta která je na vině bude mít výrazně nižší napětí než zbylé tři. Rozhodně se nebudou tvářit všechny stejně Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
MarekFox1
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.10. 2007
Příspěvky: 237
Bydliště: Českobudějovicko

PříspěvekZaslal: pondělí 19. květen, 2008 8:46    Předmět: Citovat

Jelikož jsem se o víkendu kvůli počasí do terénu nedostal, tak jsem alespoň zkoušel ten test se žárovkou. Našel jsem doma jedinou malou žárovičku 2,5 V a postupně propojoval drátkama na každou baterku zvlášť. Výsledek byl takový, že mi každá baterka pouze rozžhavila vlákno žárovky, ale nerozsvítila žárovku. Takže jsem nic nezjistil a nebo jsem ten test nepochopil Embarassed . Takže budu muset asi sehnat ten multimetr a proměřit to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: pondělí 19. květen, 2008 9:14    Předmět: Citovat

MarekFox1 napsal:
Jelikož jsem se o víkendu kvůli počasí do terénu nedostal, tak jsem alespoň zkoušel ten test se žárovkou. Našel jsem doma jedinou malou žárovičku 2,5 V a postupně propojoval drátkama na každou baterku zvlášť. Výsledek byl takový, že mi každá baterka pouze rozžhavila vlákno žárovky, ale nerozsvítila žárovku. Takže jsem nic nezjistil a nebo jsem ten test nepochopil Embarassed . Takže budu muset asi sehnat ten multimetr a proměřit to.


Nechat dýl, ale chělo by to větší zátěž - pokud vlákno jen žhnulo je pak možné že takovou nízkou zátěž zvládá i spatná (horší) baterka.

A nebo jsou všechny dobré - a pak je problém jinde
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
JOKO69



Registrace: 12.1. 2008
Příspěvky: 34
Bydliště: Šebrov ( 40 jar )

PříspěvekZaslal: pondělí 19. květen, 2008 19:38    Předmět: Citovat

MarekFox1 napsal:
Jelikož jsem se o víkendu kvůli počasí do terénu nedostal, tak jsem alespoň zkoušel ten test se žárovkou. Našel jsem doma jedinou malou žárovičku 2,5 V a postupně propojoval drátkama na každou baterku zvlášť. Výsledek byl takový, že mi každá baterka pouze rozžhavila vlákno žárovky, ale nerozsvítila žárovku. Takže jsem nic nezjistil a nebo jsem ten test nepochopil Embarassed . Takže budu muset asi sehnat ten multimetr a proměřit to.


Je lepší ten multimetr, zapojíš ho ze žárovkou za sebou a když je článek v háji tak vídíš jak milíky valí pryč. Já ve dvou sadách vždy jeden článek v pr..... Embarassed
_________________
X-Terra 70,
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
MarekFox1
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.10. 2007
Příspěvky: 237
Bydliště: Českobudějovicko

PříspěvekZaslal: čtvrtek 22. květen, 2008 8:14    Předmět: Citovat

Tak jsem sehnal multimetr, zapojil jsem na jednu baterku motůrek z autíčka na autodráhu a nechal to cca 0,5 minuty běžet a měřil. Na displeji to ukazovalo stále 1,27 V a nic nekolísalo. To samé jsem vyzkoušel i s ostatníma baterkama a výsledek stejný Confused . Myslíte si, že byl stále malý odběr, nebo jsem to nechal běžet moc krátkou dobu a nebo jsou baterky O.K. U detíku mi to zlobívávalo vždycky až tak po cca 1-2 hodinách. Dneska pokud se počasí umoudří tak to chci vyzkoušet v terénu a případně hned vyměnit za jiný baterky, když to začne zas blbnout. Fox.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
krokodill
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.6. 2006
Příspěvky: 5375
Bydliště: Podhůří Kérkonoš Věk: furtum stejně

PříspěvekZaslal: čtvrtek 22. květen, 2008 8:21    Předmět: Citovat

Motůrek má moc malý odběr. Abys mohl vypozorovat, jestli je něco s některou baterií, tak ji napoj na tu 2,5V žárovku, která skoro jenom žhnula a sleduj u ní pokles napětí. Ale stejně si myslím, že u tebe bude trochu jiný problém, že to nebude v baterkách.
_________________
E-Trac, Eqx 800
Ďaur (bezvěrec)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
nomi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 9.8. 2006
Příspěvky: 2334
Bydliště: JM-UH (L.P. 1969)

PříspěvekZaslal: čtvrtek 22. květen, 2008 8:24    Předmět: Citovat

Taky si myslím že to bude jinde.

On ten motorek zas až tak malý odběr nemá.
Jinak řečeno, má ho dost velký na to aby se špatná baterka projevila.
_________________
Michal
-------
Minelab X-terra 705,Bullseye II
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pajik
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.9. 2007
Příspěvky: 680
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čtvrtek 22. květen, 2008 10:19    Předmět: Citovat

krokodill napsal:
Ale stejně si myslím, že u tebe bude trochu jiný problém, že to nebude v baterkách.


Hi, hi, trefa do černého, díky Krokodýle, alespoň jsem se zasmál. Taky si myslím, že bude u tebe asi jiný problém než s baterkami. Jinak mám pro tebe radu (ne takovou jakou měl Werich v jednom židovském vtipu), kup si sadu normálních baterek, ty vyzkoušej a jestli ti bude Terra šlapat normálně alespon dva dny hledání, tak problém byl v napájecích článcích. Jestli se ti ten problém bude objevovat i při normálních baterkách, tak je problém v detíkovi. Nic jednoduššího neznám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Minelab X-TERRA 30, 50, 70 (305,505,705) Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Další
Strana 8 z 18

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Detektory kovů články návody recenze hledání field testy záhady tajemství pozvánky na akce manuály návody galerie detektorů inzerce diskuzní fórum
Tesoro Compadre Cibola uMax Silver Cortes Eldorado Garrett Teknetics Bounty Hunter Fisher Troy Shadow MD3009 ACE 150 ACE 250 GTP1350 Tejon Vaquero Fieldmaster Compass Rutus Solaris XP GMAXX XP GOLDMAXX GOLDMAXX Power ADX Adventis Zetex JOKR Mikel Minelab Musketeer Advantage Explorer Quatro MP X Terra Whites White's IDX XLT DFX MXT QXT Spectrum Eagle MD3815B AD3018 Explorer SE Fisher F75 Teknetics T2 Fisher F4 Titanium Adonis Fisher F2 Fisher F4 Fisher F70
Kanál RSS 2.0
| Obsah: Bronislav MAREK | e-mail: detektory (zavináč) hantec (tečka) cz | Jabber: mcmlxxx (zavináč) hantec (tečka) cz |
Design layout by Jakub Dubec and Michal Krajcirovic.
Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.04 sekund
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO