Tak napriklad to, jestli k nemu potrebuju primo originalni sluchatka? Otvor pro sluchatka je totiz pro klasicky sluchatka moc velky. Nedavno jsem si poridil tuhle vecicku z druhe ruky a jeste jsem se s ni moc nenaucil zachazet a vidim to tak, ze se asi jen tak rychle nenaucim. Precist si navod a parkrat s nim vybehnout nekam do terenu asi stacit nebude na to abych nemusel kopat kvuli kdejakymu hrebiku. Proto by me jakakoliv rada ve stylu ''jak na to'' moc pomohla. Detektor ma sice funkce jako eliminaci srotu, tri prednastaveny programy, a rozlisovani nekterejch predmetu. Prijde me, ale ze se na displej neda skoro vubec spolehat. Doufam teda, ze se casem naucim ruzny predmety a druhy kovu odposlouchat. Pouzivas nekterej ze tri programu, nebo si pokazde pred vlastnim hledani vytvaris vlasni? Jestli jo, tak co je predevsim dulezity nastavit a proc?
Ahoj g,
sluchátka můžeš použít obyč nebo origo Whites. Na ty obyčejné používám redukci. Koupíš v každém elektru. Mám i originál a jejich výhoda je v tom, že zaslechneš i ty slabé tóny, o které by jsi jinak přišel a hlasitost si můžeš nastavit na každé ucho.
Program většinou používám přednastavený Relic. Dle terénu poladím citlivost nebo diskriminaci. Co se týká displaye, nemůžu si stěžovat. Chce to určitě dostat do uší a zjistíš, že Ti display pomůže. Mám ho šestým rokem a bez větších problémů. Mám i M6ku, ale QII mi tak nějak přirostla k srdci, takže to střídám a rozhodně si svoje ještě najde.
Ahoj!
Koupil jsi dobře, byl to první detektor , sice né můj, ale půjčenej na pár měsíců. Když jsem ho vracel, těžko jsem se s nim loučil. Sice jsem s ním měl trochu problémy, ale když jsem se naučil ho nastavit, nemělo hledání chybu.
Cau i
To nastaveni je prave docela problem. Taky pouzivas prednastavenej program relic? Mozna to je problem vsech detektoru, ale docela me prekvapilo ze treba na zlato dava detektor jen velmi malou zvukovou odezvu a to i v malej hloubce. A ten displej pouzivam zatim opravdu jen s rezervou...obcas me prijde hodne zmatenej...stalo se me, ze treba na hlinik postupne zacal ukazovat 5 ruznejch druhu kovu...low iron, high iron, nickel ring, ground, table ring.
Ahoj!
Není tohle chování typické pro přetížené obvody, kdy se nalezený předmět nachází velmi blízko povrchu? Vzpomínám si, že takhle zmateně se choval detík když jsem nalezl svůj první(a zatím také poslední )zlatý prstýnek. Jenom jsem odhrnul list a byl pod ním.
Co se stane když zvedneš cívku výš?
Ahoj IRWING
Registrace: 14.3. 2007 Příspěvky: 1089 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: neděle 12. srpen, 2007 21:08 Předmět:
Ahoj!
Řekl bych že si na to kápnul Irwing Mě Rutus při takovém chování doporučí přizvednout cívku je tam na to taková ikonka ktera to signalizuje! No a pak to už ukáže přesně!
Vcera jsem si byl krapet zamrcasit. Podle me v docela zajimavej lokalite...prinesl jsem si ale jen mozoly na rukach od castyho kopani. Zjistil jsem, ze na tohle clovek potrebuje pekelnou trpelivost. Zajimalo by me, zda dokozete rozlisit zajimavy ostatni kovy od zeleza podle zvuku? ...urcite mate s detektorem vetsi zkusenosti nez ja. Jediny co jsem zatim vypozoroval je to, ze na barevny kovy, ktery nejsou moc hluboko, detektor obcas vydava takovej intenzivnejsi jakoby skripavej zvuk.
Ahoj!
Já jako majitel analogového detektoru kovy rozlišuju jenom podle zvuku. Myslím ale, že každý má tuto schopnost jinou. Nezbývá ti nic jiného než kopat a poslouchat a nastavovat a tak pořád dokola. Za pár desítek hodin to začneš slyšet taky.
Zaslal: pondělí 18. květen, 2009 23:31 Předmět:
Tak QXT už je zase v opravě u Irwinga zdá se že jsem přišel na hlavní zdroj problému a to v lepším případě studeňák v konektoru v tom horším přerušený kabel od cívky do boxu! což je průser!
No uvidíme nechám se překvapit třeba bude pro někoho z vás QXT na ND _________________ Goldmax Power, Jokr 007,Draper a Fiskars Lite
Zaslal: úterý 19. květen, 2009 0:09 Předmět:
No je to už dědek Jirko 12let ale pokavaď si nedrnkneš do kabelu tak to fachčí v pohodě jenže to není možný jedině bys ho měl půl metru od těla _________________ Goldmax Power, Jokr 007,Draper a Fiskars Lite
Zaslal: úterý 19. květen, 2009 0:11 Předmět:
Kupovat na to novou cívku nemá smysl je to drahý a navíc už snad dělaj jen tu tlustou hnusnou co teď dávaj na DFX a ostatní Whites _________________ Goldmax Power, Jokr 007,Draper a Fiskars Lite
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.