Registrace: 12.12. 2008 Příspěvky: 67 Bydliště: slovensko bb, rv
Zaslal: úterý 12. leden, 2010 18:12 Předmět:
pre :feri:
jasne ze mas pravdu co sa tyka takto poskodenej cievky (naraz do kamena a pod.)ale azaz163 tu spominal ze mal malo pouzivanu cievku,
cize som tym myslel -ze s vadnou cievkou ako od vyroby s fabriky
som sa este nestretol.dufam ze ani ty nie .
ale poskodenych po hladani som uz par videl
inak co sa tyka malych cielov tak tam SEF neuspela,
cize fyzika, ako si uz spomenul
Registrace: 19.2. 2007 Příspěvky: 2367 Bydliště: Brandeisel-Wolschan, 56 let .
Zaslal: středa 13. leden, 2010 10:22 Předmět:
vb napsal:
pre :feri:
jasne ze mas pravdu co sa tyka takto poskodenej cievky (naraz do kamena a pod.)ale azaz163 tu spominal ze mal malo pouzivanu cievku,
cize som tym myslel -ze s vadnou cievkou ako od vyroby s fabriky
som sa este nestretol.dufam ze ani ty nie .
ale poskodenych po hladani som uz par videl
inak co sa tyka malych cielov tak tam SEF neuspela,
cize fyzika, ako si uz spomenul
Cívka může vypadat jako nová, setkal jsem se i s tím, že někteří jednotlivci nasazují krytky na cívku nohou a pak se diví, že po po křupnutí nefunguje
Anebo se konektor cívky standardně pevně nedotahuje
Prostě, rád bych viděl ten detektor i s cívkou u sebe na stole na servisu, a byl bych hned o něco chytřejší
Ty malé cíle jsou jasné, ale pořád nikdo neuvádí ty "skvělé separační vlastnosti" a chování detíku při vydiskriminovaných vodivostí _________________ Feri
Garrett AT Pro, AT Gold, AT Max, PP, Z-lynk
Registrace: 13.10. 2008 Příspěvky: 67 Bydliště: Nedaleko HK
Zaslal: středa 13. leden, 2010 15:53 Předmět:
Feri napsal:
Cívka může vypadat jako nová, setkal jsem se i s tím, že někteří jednotlivci nasazují krytky na cívku nohou a pak se diví, že po po křupnutí nefunguje
Prostě, rád bych viděl ten detektor i s cívkou u sebe na stole na servisu, a byl bych hned o něco chytřejší
Ty malé cíle jsou jasné, ale pořád nikdo neuvádí ty "skvělé separační vlastnosti" a chování detíku při vydiskriminovaných vodivostí
detektor jsem prodal někdy v červnu, stížnosti od nového majitele jsem nedostal tak nevím, je fakt, že občas docela překvapil, krejcar MT v 15cm nebo 30k 1807 v 20cm ale když jsem rozbil o kameny cívku, kterou jsem dostal k detektoru, tak jsem koupil novou od jednoho slováka, co si koupil ACE250 s větší cívkou a tu malou standartní nepotřeboval, poté co detektor reagoval opravdu na těch 5cm sem toho měl dost a koupil si jiný detektor, 150 je fakt pro začátečníky, navíc prozvuky, kterými trpěl kdykoliv, kdekoliv, obzvlášť v mokrém borůvčí byly na moji povahu moc, zjišťovat, že z 10 pípnutí je 9 falešných a desátý je alobal... Nechtěl sem ztratit dosah na barvu a tak jsem chodil na all metal a max citlivost, našly se i pěkný kousky ale za málo peněz málo muziky.
Registrace: 20.2. 2009 Příspěvky: 137 Bydliště: vychod SR
Zaslal: středa 13. leden, 2010 17:41 Předmět:
Azaz163 napsal:
Feri napsal:
Ty malé cíle jsou jasné, ale pořád nikdo neuvádí ty "skvělé separační vlastnosti" a chování detíku při vydiskriminovaných vodivostí
detektor jsem prodal někdy v červnu, stížnosti od nového majitele jsem nedostal tak nevím, je fakt, že občas docela překvapil, krejcar MT v 15cm nebo 30k 1807 v 20cm ale když jsem rozbil o kameny cívku, kterou jsem dostal k detektoru, tak jsem koupil novou od jednoho slováka, co si koupil ACE250 s větší cívkou a tu malou standartní nepotřeboval, poté co detektor reagoval opravdu na těch 5cm sem toho měl dost a koupil si jiný detektor, 150 je fakt pro začátečníky, navíc prozvuky, kterými trpěl kdykoliv, kdekoliv, obzvlášť v mokrém borůvčí byly na moji povahu moc, zjišťovat, že z 10 pípnutí je 9 falešných a desátý je alobal... Nechtěl sem ztratit dosah na barvu a tak jsem chodil na all metal a max citlivost, našly se i pěkný kousky ale za málo peněz málo muziky.
musel som nechat oba texty
prezvuky ace - vela faktorov - poda citlivost bordel atd
ale netvrdil by som ze za malo penazi malo muziky, ace je univerzalny a aj ked mu pribudne u mna v stajni konkurencia ze bude najoblubenejsi, mam ho tak napocuvany ze nan nedam dopustit. i ked obcas nastve ale vzdy potom pride zistenie napr (vysokopecna struska v pode)
no a male ciele- vsetko zavisi od vodivosti predmetu a jeho umiestnenia v pode ci je na plocho alebo kolmo ako aj fyzikalnych vlastnosti tej kotrej pody. _________________ garrett ace 250
Registrace: 13.10. 2008 Příspěvky: 67 Bydliště: Nedaleko HK
Zaslal: středa 13. leden, 2010 20:20 Předmět:
ACE150 pracuje na frekvenci 6kHz, tedy na malý cíle není, malinký ag v zemi slabá barva na vrchu na hlíně jako železo!!! Kdybych ho neviděl tak díru zahrnu a jdu dál. Tedy na válku by šel ale na mince, to se raději podívám třeba po CS1MX, který pracuje na 17kHz. I když na Lovci pokladů loví se žlutými ďábli pokud si dobře pamatuju jedna rodina (login Jahoda) a nálezy mají velice pěkné.
Zaslal: čtvrtek 14. leden, 2010 10:38 Předmět:
Azaz163 napsal:
ACE150 pracuje na frekvenci 6kHz, tedy na malý cíle není, malinký ag v zemi slabá barva na vrchu na hlíně jako železo!!! Kdybych ho neviděl tak díru zahrnu a jdu dál. Tedy na válku by šel ale na mince, to se raději podívám třeba po CS1MX, který pracuje na 17kHz. I když na Lovci pokladů loví se žlutými ďábli pokud si dobře pamatuju jedna rodina (login Jahoda) a nálezy mají velice pěkné.
Maličko Tě poopravím, ACE 150 pracuje na f=6,5KHz. Celková koncepce je navržena na sběr MALÝCH cílů nízko pod zemským povrchem.
Co se vodivostí mincí týče, něco jsem již psal a něco vyjde již brzy na našem novém webu.
A o malých Ag a Au cílech si nedělá špatnou představu jen ACE I jiné detektory poněkud lžou.
Takže, dovolím si maličko nesouhlasit _________________ Feri
Registrace: 20.2. 2009 Příspěvky: 137 Bydliště: vychod SR
Zaslal: čtvrtek 14. leden, 2010 17:25 Předmět:
nechajme ich nech ohovaraju ace, ak mam zratat dokopy nalezy z ace za jeden rok chodenia vo dvojici ace versus terra x 50 tak ace poctivo drzal krok a v niektorych situaciach daval terre na frak (najme pri ID ciela v zemi, terra nekopala , ace kopal, terra presla ace nasiel)je to aj o hladacovi ako ma napocuvane aj o stasti. aj ked musim priznat niekedy ace vytocil urobil nervy ale potom sa bohate odmenil. _________________ garrett ace 250
Nevim jak začít, hmmm- mám ace 250, základní cívku, tu používám jen do zarostlých míst a jen tam kde v okolí něco bylo. Potom doplňkovou 9"x12", s tou jsem chodil 2 roky než jsem koupil sef 30x38cm. 9"x12" nebyla špatná, oproti základní měla o dost větší dosah. U obou originálních cívek je tragická kvalita plastu, po roce a půl byla cívka . 9"x12 na vyhození jen jsem se divil že do ní neteče, musel jsem ji potáhnout vrstvou dvousložkové pryskyřice aby se nerozpadla. Bohužel NEJSM ZASTÁNCEM KRYTŮ NA CÍVKY, a tím to možná bylo, ale. Rok používám sef 30x38cm a ta je pořád jako nová. Po malé úpravě- prodloužení loketní opěrky asi o 10cm se zlepšilo vyvážení a dá se tím celý den chodit. Co se týče dosahu, není problém najít krejcar 1851 ve 30cm. I diskriminace je slušná (na 250 ku) Falešné tony občas jsou, chodím na ubranou jednu čárku sensitivy (teda pokud nejdu kolem železnice nebo vysílače, to musím jít o 4 čárky dolu)
Je neuvěřitelné jaké malé věcičky nacházím, možná to je zdejší půdou (vysočina)
Uvažuji o koupi další cívky sef buď 25x30 nebo 15x20 cm.
Na srazu jsem musel nasadit cívku 9"x12" při soutěži v rozeznávání předmětů, a zjistil jsem že už s ní neumím vůbec hledat, oproti sef je to úplně něco jiného. Ale i přesto jem skončil druhej.
Na hledání chodíme ve třech, oba kolegové mají XP a mnohokrát nevěřícně koukali z jaké hloubky kopu nálezy. A to nemluvím o hledání na polích, ten záběr je znát. _________________ AT Pro, CS6MX, G. propointer, Nokta Velox One
Zaslal: úterý 02. únor, 2010 9:50 Předmět:
Venawass napsal:
Nevim jak začít, hmmm- mám ace 250, základní cívku, tu používám jen do zarostlých míst a jen tam kde v okolí něco bylo. Potom doplňkovou 9"x12", s tou jsem chodil 2 roky než jsem koupil sef 30x38cm. 9"x12" nebyla špatná, oproti základní měla o dost větší dosah. U obou originálních cívek je tragická kvalita plastu, po roce a půl byla cívka . 9"x12 na vyhození jen jsem se divil že do ní neteče, musel jsem ji potáhnout vrstvou dvousložkové pryskyřice aby se nerozpadla. Bohužel NEJSM ZASTÁNCEM KRYTŮ NA CÍVKY, a tím to možná bylo, ale. Rok používám sef 30x38cm a ta je pořád jako nová. Po malé úpravě- prodloužení loketní opěrky asi o 10cm se zlepšilo vyvážení a dá se tím celý den chodit. Co se týče dosahu, není problém najít krejcar 1851 ve 30cm. I diskriminace je slušná (na 250 ku) Falešné tony občas jsou, chodím na ubranou jednu čárku sensitivy (teda pokud nejdu kolem železnice nebo vysílače, to musím jít o 4 čárky dolu)
Je neuvěřitelné jaké malé věcičky nacházím, možná to je zdejší půdou (vysočina)
Uvažuji o koupi další cívky sef buď 25x30 nebo 15x20 cm.
Na srazu jsem musel nasadit cívku 9"x12" při soutěži v rozeznávání předmětů, a zjistil jsem že už s ní neumím vůbec hledat, oproti sef je to úplně něco jiného. Ale i přesto jem skončil druhej.
Na hledání chodíme ve třech, oba kolegové mají XP a mnohokrát nevěřícně koukali z jaké hloubky kopu nálezy. A to nemluvím o hledání na polích, ten záběr je znát.
Pokud Ti seef cívka vyhovuje a máš podmínky pro její využití, tak nemám co dodat
Co se týče využití a chování ACE versus ostatní detektory, můj názor je všeobecně známý
Myslím, že u detektoru není hlavním faktorem výše ceny, ale jeho užitnost. Takže mě opravdu těší, když je někdo s tímto přístrojem spokojen _________________ Feri
Zaslal: středa 07. duben, 2010 11:40 Předmět:
seef napsal:
Feri, kamaráde, jestli ještě uvidim, že napíšeš cívka seef, tak mam u tebe pivko. Pardón za offtopič.
Pavliku, už dlouho pivko nebylo. A jednoho seefa bych skousnul, ač cívky seef nemusím
Takže, ozvi se mi.
Čus. Franta _________________ Feri
Zaslal: neděle 25. duben, 2010 13:04 Předmět:
sice mimo temu,ked tak nech to admin zmaze, ale jeden dotaz na feriho
http://www.youtube.com/watch?v=_vI5BISYMDg
sice nezorumiem o co tam ide, ale co ty na tu podobnost?
Zaslal: pondělí 26. duben, 2010 10:01 Předmět:
vb napsal:
sice mimo temu,ked tak nech to admin zmaze, ale jeden dotaz na feriho
http://www.youtube.com/watch?v=_vI5BISYMDg
sice nezorumiem o co tam ide, ale co ty na tu podobnost?
Viděl jsem podobnější čínské ACE
I security čínské Garretty
Obal stejný, ale elektronika poněkud jiná _________________ Feri
Zaslal: čtvrtek 12. srpen, 2010 15:28 Předmět:
Stačí položit monci na zem a skenovat. Myslím, že to ukáže, čeho je přístroj schopen nebo neschopen. Tedy alespoň pro orientaci. _________________ Feri
Zaslal: středa 01. září, 2010 15:28 Předmět:
pri vacsich cievkach predlzenie laktovej opierky , bez
zasahu do konstrukcie, na ebay za 25 US
za par poldeci spravene na pockanie http://www.youtube.com/watch?v=iMbCxpBPcLM
Registrace: 15.7. 2006 Příspěvky: 268 Bydliště: JM
Zaslal: středa 01. září, 2010 16:58 Předmět:
vb napsal:
pri vacsich cievkach predlzenie laktovej opierky , bez
zasahu do konstrukcie, na ebay za 25 US
za par poldeci spravene na pockanie http://www.youtube.com/watch?v=iMbCxpBPcLM
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.