Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Doporučte nás
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 75 anonymních a 5 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
Diskuze a Inzerce

DetektoRING
Diskuzní fórum na http://detektory.hantec.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Maxboost u IDX

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> White's IDX Tuning
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
quad
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.5. 2007
Příspěvky: 1561

PříspěvekZaslal: neděle 10. červen, 2007 23:28    Předmět: Citovat

To Beny - můžeš prosím vysvětlit u tuningu funkci Maxboost? Čím se zapíná,regulátorem senzitivity nebo zvláštním spinačem? Když hledáš bez Maxboostu,je to jako bys hledal s IDX clasic? Dík.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
beny
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 26.3. 2006
Příspěvky: 1348
Bydliště: Görkau

PříspěvekZaslal: pondělí 11. červen, 2007 22:06    Předmět: Citovat

Guad: Mám IDX II Tuning, který tuto funkci nemá, setkal jsem se s tím vloni v Bílině u IDX III. Ale nehledal jsem s ním, měl ho tam p. Šnelzer, a říkal, že to funguje tak jak říkáš ty.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
quad
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.5. 2007
Příspěvky: 1561

PříspěvekZaslal: čtvrtek 24. leden, 2008 18:03    Předmět: Citovat

Ještě jeden odkaz pro Snedra: http://www.eurodetectors.de/idx.htm Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
snedro
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 14.3. 2007
Příspěvky: 1083
Bydliště: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: čtvrtek 24. leden, 2008 19:00    Předmět: Citovat

quad napsal:
Ještě jeden odkaz pro Snedra: http://www.eurodetectors.de/idx.htm Wink


Quad Díky to je přesně on Wink musím ještě zjistit a porovnat ceny no ale hlavně že se dá ještě sehnat už jsem měl strach Crying or Very sad
_________________
Goldmax Power, Jokr 007,Draper a Fiskars Lite
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
quad
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 7.5. 2007
Příspěvky: 1561

PříspěvekZaslal: pondělí 07. červenec, 2008 23:57    Předmět: Citovat

Úpravy na IDX http://www.surfscanner.com/Surfscan3/IDXPhoto2.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: středa 08. červenec, 2009 8:30    Předmět: Citovat

quad napsal:
Úpravy na IDX http://www.surfscanner.com/Surfscan3/IDXPhoto2.html


Zdar chlapaci
Reknu vam jedno, jsou to zbytecne vyhozeny prachy cela ta rada detiku od classicu az po IDX PRO je jedna splacanina na stejne zakladni desce (tistaku) veskere ty upravy se daji udelat uz na obyc classicu za par korun ja osobne jsem si predela Classic 5 ID stal 6tis novej takove jednoduche hlavni upravy jsou dve zvednuti dosahu o asi dva a pul palce vymenou jedineho odporu za za mesi hodnotu, funguje dost dobre doporucuji ( jedna se o R1 u tunigacu se dava 750ohm zvedne se napeti za prvnim OZ -U1)
druha je vymena napajeciho stabliku v cene asi 10kc ja tam mel petivoltovej a daval jsem 8V delaji napajeni az 12V pomoci DC - DC prevodniku nebo si pridas baterky navic - obvody to vydrzej jsou na vetsi napeti - dalsi moznosti - dodelat GROUNDBALANC jednoducha vec ale viceotackovej potenciometr stoji 250kc ale nemusi se pouzit staci obyc
TADY BY JSEM DAL TO STACI
dalsi uprava - zmena frekvence aby jste se dva vzajeme nerusili - jednoduche potenciometr 1K/n a jeden kondenzator a je hotovo dalsi uprava - treshold opet jednoduche ale ja nepouzivam dalsii uprava - blacksand staci na to vypinac nekde i jeden trimr pro nas suchozemce asi na nic dalsi uprava funkce TUNER jednoducha ale neznam jeji vyznam

Pak tu mam dalsi dve upravy ale uz slozitejsi a to je ze funguje jako dvouton - barva, zelezo. Anebo zapojeni s obvodem 555 a naslednym nf zesilovacem - Melo by to zlepsit slysitelnost slabsich signalu.

Urcite se toho najde vic ale me se zadarilo sehnat na netu jen tohle a v praxi odzkouset prvni tri upravy
Nebojte se toho ty obvody jsou levne - do 10kc za kus daj se koupit v GESU je treba dat pozor na CD4066 je to cmos ale stoji 5kc me se ho povedlo zrusit nakonec jsem ho dal na patici - pro jistotu ze by mi zase sjela ruka s hrotem
Je dobre mit na mereni alespon nejakeho levneho digitala a jeste lepe je mit osciloskop ale na upravu turbo by jsem si troufnul i bez nej
no ale pro jistotu je lepe overit prubehy na analogovem spinaci vyvod 8,2,4 a na vystupu prvniho operaku take zdar vrc


Naposledy upravil vrcinak dne středa 20. leden, 2010 10:53, celkově upraveno 6 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.3. 2008
Příspěvky: 5204
Bydliště: Gyönyörű Völgyben

PříspěvekZaslal: středa 08. červenec, 2009 8:41    Předmět: Citovat

Vrci, moc dobrá práce, děkuju. Možná časem ztratím korunu za starého Classica a opráším pájku. I když doposud jsem s ní jen vše zkazil. Very Happy Wink
_________________
člověk s FBS technologií
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
robins
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.5. 2006
Příspěvky: 319
Bydliště: Ostravsko

PříspěvekZaslal: středa 08. červenec, 2009 10:19    Předmět: Citovat

Tak to je hodně zajímavé.Jen mi nejde do hlavy proč těchto pár úprav nedělají už přímo ve firmě whites,když je to jen výměna pár součástek nebo přidání potenciometru Shocked By mě zajímalo jestli mají všechny whitesy takovéto rezervy nebo pouze řada IDX?Nezkoušel jsi náhodou kolik ti po tuningu bere 1kčs na vzduchu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: středa 08. červenec, 2009 11:38    Předmět: Citovat

robins napsal:
Tak to je hodně zajímavé.Jen mi nejde do hlavy proč těchto pár úprav nedělají už přímo ve firmě whites,když je to jen výměna pár součástek nebo přidání potenciometru Shocked By mě zajímalo jestli mají všechny whitesy takovéto rezervy nebo pouze řada IDX?Nezkoušel jsi náhodou kolik ti po tuningu bere 1kčs na vzduchu?


Tak to nevim proc to nedelaj mozna je to o penizu temahle upravama co jsem popsal a udelal jsem ho poslal o kousek vejs co se tyka dosahu na filtry jsem nesahal aby to bylo jako tunene IDX tak by to chtelo urcite vic uprav jako treba napeti 12V
na starou korunu saham ve triceti u me na zahrade ale uz ti to nerekne stoprocentne ze je to barva - preskakuje do zeleza zajimalo by me jak by na to reagovalo zvukove v uprave s 555 tam uz by se dalo leda co naposlouchat ten displej je prdek zvukove by se to dalo postrehnout lepe zdar vrc


Naposledy upravil vrcinak dne středa 20. leden, 2010 10:57, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tibko
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 26.5. 2006
Příspěvky: 1273

PříspěvekZaslal: středa 08. červenec, 2009 13:13    Předmět: Citovat

robins - predpokladám že u Whitesa majú na to osádzacie automaty, tak to nie je také jednoduché - stále to preprogramovať, nastavovať a podobne - sú to investície naviac, a keď sa ešte predávajú tak ako sú, tak načo nové investície. Neverím že by u Whitesov osádzali plošné spoje ručne - to už je veľmi zastaralá metóda.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
vrcinak
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 2.4. 2006
Příspěvky: 486

PříspěvekZaslal: středa 08. červenec, 2009 22:59    Předmět: Citovat

grimmi napsal:
Vrci, moc dobrá práce, děkuju. Možná časem ztratím korunu za starého Classica a opráším pájku. I když doposud jsem s ní jen vše zkazil. Very Happy Wink


neboj grimmi kdyz si jeste uklidis stul opres lokty a das frtana aby se neklepala ruka tak to zmaknes to turbo nebo jak tomu rikaj zveda jenom velikost tech spicek na vystupu toho prvniho operaku hned za rx civkou spociva to v tom ze odpor R 1 - 1Kohm nahrads potakem 1K/N a das k nemu doraz odpor asi 330 - 450 ohmu radej ten vetsi a je to pak to leze na analogovej spinac kde se to nejak micha s tema nesmyslama s komparatoru uvidis na oscilo co pak leze ven za hnus na nekterejch schematech maj ty vyvody na tom komparatoru prehazeny cisla vyvodu ale to jsem preznacil takze pozor
jo pak jsem jeste zmensil odpor v zapojeni multaku na 51ohmu - puvodne 100ohm ale uz jsem nezmeril co to dela pravdepodobne vetsi spice na civku stacilo mi ze nejsou deformovane v praxi mas pak rezervu ani ho nemusis hulit naplno - zacne stebetat hlavne tam kde je v zemi bordel ale to je v pohode dotahnes ho v lese to tocim do plna tam je klid
nejvetsi problem jsem mel s viceotocnym potakem dal jsem hodnotu 50Kohm /10ot mensi nemeli ale to nevadi naopak aspon nemusis tolik tocit problem byl s velikosti musel jsem ho dat na pravou stranu nahoru tam je plosnak bez soucastek ale zase je tam reprak je to tak tak ubrusoval jsem kus hrany reproduktoru safra mozna potaku hi
puvodni zapojeni groundbalancu jsem tam nechal a resil to jeste prepinacem takze to ma dve moznosti bud prepnu na vetev ktera tam zustala puvodne a neladim a nebo prepnu a ladim zem pumpovanim a tocenim dokud nestichne pri pohybu civkou k zemi a od zeme
jo jeste musis dotahnout trimrem puvodni zapojeni groundu jelikoz kdyz ho osolis tim R1 tak se rozladi chce to nejakou idealni polohu nejlepe to vynechat a ladit potakem ale ja jsem nekdy linej tak jsem to nechal

dal jsem vymenil ten stablik idealni je tam dat na 8V aby jsi byl v klidu s dobijecima baterkama ale to uz si poradis i kdyz jsem nekde zaslech ze to chce na vstupu alespon o tri volty vic ale maka to i tak

neni to zadnej zazrak ale za ty penize mas detik tak nejak srovnatelnej s masinama za mnohem vice penezu dosahove stoprocentne v nekterejch pripadech budes mit i navrch a hlavne muzes bastlit dal skoda jen ze je tam malo mista alespon pro me
zelezo to poznava docela dobre i zrezle zatahnes a kdyz uz tak křupe a tim ho poznas ten minulej co jsem mel tak rezave zatky pri zatezenym zeleze krupal a cistejsi nehlasil vubec s barvou je to jako u jinech detiku kdyz uz je na hranici tak preskakuje na displeji do zeleza nebo ukazuje v zeleze to je jasny - alobal kopat budes nemas sanci mozna v zapojeni s VCO by jsi ho naposlouchal
proste by to chtelo vetsi tunig ale sezen papir zajimalo by me jak to delaj stema IDX pripadne kam tam nacpou ten oscilator jen vim ze to maka a dobre zdar vrc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
robins
Věrnost fóru
Věrnost fóru


Registrace: 31.5. 2006
Příspěvky: 319
Bydliště: Ostravsko

PříspěvekZaslal: středa 08. červenec, 2009 23:41    Předmět: Citovat

tibko napsal:
robins - predpokladám že u Whitesa majú na to osádzacie automaty, tak to nie je také jednoduché - stále to preprogramovať, nastavovať a podobne - sú to investície naviac, a keď sa ešte predávajú tak ako sú, tak načo nové investície. Neverím že by u Whitesov osádzali plošné spoje ručne - to už je veľmi zastaralá metóda.


Ale nechce se mi věřit že když konstruktéři whitesu navrhovali tuto řadu,tak by je nenapadlo přidat nějaký ten potenciometr navíc na manuální odladění země nebo použit silnější zesilovač a podobné věcičky které popsal vrcinak.
Řekl bych že to bude proto,že kdyby nebyl výkonnostní rozdíl mezi detektorem za 300 dolarů a za 800 dolarů těžko by někdo utrácel peníze za model,který je několiknásobně dražší ale výkonnostně je na tom stejně.
Podívej se třeba na XP adx 250 a XP adventis2.Jediný rozdíl vidím v přidaném potenciometru na odladění země u adventise a cena je hned o 3000kč vyšší.
Gmaxx mi zase připadá že má navíc multitón a cenu vyšší o 4 tisíce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> White's IDX Tuning Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Detektory kovů články návody recenze hledání field testy záhady tajemství pozvánky na akce manuály návody galerie detektorů inzerce diskuzní fórum
Tesoro Compadre Cibola uMax Silver Cortes Eldorado Garrett Teknetics Bounty Hunter Fisher Troy Shadow MD3009 ACE 150 ACE 250 GTP1350 Tejon Vaquero Fieldmaster Compass Rutus Solaris XP GMAXX XP GOLDMAXX GOLDMAXX Power ADX Adventis Zetex JOKR Mikel Minelab Musketeer Advantage Explorer Quatro MP X Terra Whites White's IDX XLT DFX MXT QXT Spectrum Eagle MD3815B AD3018 Explorer SE Fisher F75 Teknetics T2 Fisher F4 Titanium Adonis Fisher F2 Fisher F4 Fisher F70
Kanál RSS 2.0
| Obsah: Bronislav MAREK | e-mail: detektory (zavináč) hantec (tečka) cz | Jabber: mcmlxxx (zavináč) hantec (tečka) cz |
Design layout by Jakub Dubec and Michal Krajcirovic.
Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.03 sekund
Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO