ok thx, co je to větev? jinak nemyslim, ze byl T2 spatny.. ctu zatim samy dobry recenze na to?
Větev - to se u nás říká jako obdoba např. z pr.ele klika!
U T2 jsem zaregistroval alespoň ze začátku opakované problémy s cívkou a jeden kluk od nás -byl celkově nespokojen- opakované poruchy a pod- možná jen smůla ! _________________ RIVAL
I já hledám již několik let se zetexem omegou a i když je technicky staršího data musím zmínit i to co zde nezaznělo ( nebo jsem to přehlédl?). Dle mého názoru a zkušeností je extrémně mechanicky odolný. Zažil jsem u kolegů několik prasklých cívek a dokonce i tyček sondy. Zetík prošel mnoha dešti, mrazy i výhní veder a i když po letech vypadá jako by byl na frontě zatím funguje spolehlivě. Je pravda že existuje mnoho nových moderních modelů které mají lepší vlastnosti.
Ale když vyrazím s kolegy s jejich Ace 150 či 250 ( tedy modely kterých je v terénu dost ) není v podstatě co řešit a neměnil bych. Horší srovnání je už s Minelabem XT 70 který si pořídil jeden usměvavý mincičkář. Ale díky jemu přístroji jsem si svojí omegu seřídil ( při srovnání co do citlivosti a hloubky - to co on chytal s přehledem já do té chvíle přecházel, některé drobnosti se dají totiž zaregistrovat při správném nastavení až na samé hranici možností detektoru ) a to v podstatě tak, že jsem musel uznat, že chci-li využít naplno dosah a citlivist svého Zetíku musím i v terénu nastavení přizpůsobovat a dolaďovat. Se všemi výše uvedenými detektory jsem tedy také zkoušel hledat a zatímco prvé dva jsem okamžitě odmítl tak ta 70 se mi zdála docela jako slušný stroječek s větší citlivostí a dosahem hlavně na mince a drobnější záležitosti. Je však nutné konstatovat, že míra nálezů je především o štěstí a dostatečně neproluxovaných lokalitách. Aby člověk nemusel takříkajíc paběrkovat. Stále rostou ale bohužel nedorůstaj ( alespoň pro válkaře).
Registrace: 7.10. 2007 Příspěvky: 689 Bydliště: Gellmo, 23 let
Zaslal: neděle 16. listopad, 2008 13:05 Předmět:
rtep napsal:
Ale když vyrazím s kolegy s jejich Ace 150 či 250 ( tedy modely kterých je v terénu dost ) není v podstatě co řešit a neměnil bych.
A zkus hledat ještě bez žluťáků za zády. Jeden jejich hlavní nešvar je i hodně nelkej vyzařovací výkon. Když půjdeš se zetexem na míň jak metr, tak ze začne rušit, když jseš od něj víc jak metr, tak se zdá všechno v pohodě. Problém je, že ve vzdálenosti 2-5 metrů je zetex stále rušen a dost vyruší vysoké signály, ale jen ty. Hlubší tony bere v pohodě. Proto když jsme měli akci a kámoš měl ještě žluťáka tak všichni třepali v ruce mincičkama, jen já nenašel žádnej. Vyřešilo se to jednoduše. Žádnej žluťák už není
Ale když vyrazím s kolegy s jejich Ace 150 či 250 ( tedy modely kterých je v terénu dost ) není v podstatě co řešit a neměnil bych.
A zkus hledat ještě bez žluťáků za zády. Jeden jejich hlavní nešvar je i hodně nelkej vyzařovací výkon. Když půjdeš se zetexem na míň jak metr, tak ze začne rušit, když jseš od něj víc jak metr, tak se zdá všechno v pohodě. Problém je, že ve vzdálenosti 2-5 metrů je zetex stále rušen a dost vyruší vysoké signály, ale jen ty. Hlubší tony bere v pohodě. Proto když jsme měli akci a kámoš měl ještě žluťáka tak všichni třepali v ruce mincičkama, jen já nenašel žádnej. Vyřešilo se to jednoduše. Žádnej žluťák už není
Ahoj kluci - to je právě další nešvar Zetexe-ruší ho kde co - někdy celej den v poho a někdy jsem přelaďoval několikrát za den ! Ostatní detektory zetex rušily,tak jsem se držel vždy dále - nedej bože,když je na 20 metrů druhej Zetex - časem si člověk zvykne,ale teď mám pokoj a klid - už bych se nevracel - krom toho jsem zkoušel od kamošů 2 jiné Zetexe a co kus to originál - jiné ozvy a zabarvení tónů a jako Zetexáci víte,jak je důležité tyto drobné rozdíly poslouchat -ale jak píšu co kus to originál a proto nevím, jak tento strojek funguje vám ! _________________ RIVAL
Zaslal: neděle 16. listopad, 2008 14:05 Předmět:
rival napsal:
Ahoj kluci - to je právě další nešvar Zetexe-ruší ho kde co - někdy celej den v poho a někdy jsem přelaďoval několikrát za den ! Ostatní detektory zetex rušily,tak jsem se držel vždy dále - nedej bože,když je na 20 metrů druhej Zetex - časem si člověk zvykne,ale teď mám pokoj a klid - už bych se nevracel - krom toho jsem zkoušel od kamošů 2 jiné Zetexe a co kus to originál - jiné ozvy a zabarvení tónů a jako Zetexáci víte,jak je důležité tyto drobné rozdíly poslouchat -ale jak píšu co kus to originál a proto nevím, jak tento strojek funguje vám !
Přesně co kus to originál. Toho starýho jsem měl skvěla naposlouchaného, ale omega dávala ozvy ponkud jinačí, tak jsem si musel chvíli zvykat na jinou hladinu zvuků. A místo žluťáka se koupila další omega, sice se rušíme asi "jen" na 5 metrů, ale už jsme naučení a chodíme na krajích prohledávacího davu
caute zetexaci , ja mam zetex omega a mozem povedat ze je to zapeklite dobry cesky stroj , chodim s partiou cca 8 ludi a kazdy ma zetex omega , mal som predtim white ale to sa neda zrovnavat so zetexom , chalani zetexu vravia zametac lebo je to fakt kvalita , velmi spolahlivy okamzita odpoved na predmet narozdiel od niektorych šuniek ... niektore zapipaju z 10pokusov iba 8 ale zetex zapipa z 10 z 10 . skoda ze sa vyraba iba max cievka 25
preto pisem ze ci neviete ci Teknetics T2 je lepsi na hladanie do vedcsiej hlbky ?
caute zetexaci , ja mam zetex omega a mozem povedat ze je to zapeklite dobry cesky stroj , chodim s partiou cca 8 ludi a kazdy ma zetex omega , mal som predtim white ale to sa neda zrovnavat so zetexom , chalani zetexu vravia zametac lebo je to fakt kvalita , velmi spolahlivy okamzita odpoved na predmet narozdiel od niektorych šuniek ... niektore zapipaju z 10pokusov iba 8 ale zetex zapipa z 10 z 10 . skoda ze sa vyraba iba max cievka 25
preto pisem ze ci neviete ci Teknetics T2 je lepsi na hladanie do vedcsiej hlbky ?
Na T2 se optej Krokodillla ,ale Zetex na hloubku bude určitě horší- Zetex je dobrej,ale musíš kopat opravdu vše- pokud hledáš jen opravdové drobnosti,tak dosah je zoufalost - bere dobrře ,ale rozlišení je někdy problém, ale to nejen u Zetexe - to se u některých lepších strojků stává taky ale v nesrovnatelně větší hloubce - jinak se Zetexem jsem směle konkuroval kde komu- jen dnes je to o moc lehčí a krom toho asi i míň věcí přejdu ! Hledat se ale dá se vším !
Ahoj dodatečně se omlouvám za tu slátaninu co jsem tady v podroušeném stavu vyplodil - ráno jsem si to přečetl a nestačím valit bulvy!!!!! _________________ RIVAL
Jsem rád,že nejsem sluníčkář
Naposledy upravil rival dne pátek 19. prosinec, 2008 11:02, celkově upraveno 1 krát.
No jo, ale co ti odpovědět? Ale povedz mi, čo si ty pod taký pojmom predstavuješ Do větší hloubky, ale do jaké, na jaký předmět a pod? T2ku jsem měl, je skoro stejná, jako F75ka, je velice rychlá na odpovědi, přesná, hloubku má také, a tady se nebojím použít slovo - úžasnou. Jen mi na ní vadilo, že po vypnutí detíku musíš při zapnutí všechno znovu nastavovat, protože jde při vypnutí pokaždé do továrního nastavení, takže z toho důvodu jsem přešel na fíšu-F75. Pak nevím, co máš na mysli, že si zetex zapípá 10x z 10 pokusů. Na čem a v jaké hloubce, z jakého matrošu........ _________________ E-Trac, Eqx 800
Ďaur (bezvěrec)
Zaslal: pátek 06. březen, 2009 19:21 Předmět:
PAVL napsal:
Dobry den,je normalni ,ze na vzduchu omega reaguje na prazsky gros jako na normalni barevny kov,a kolem 10cm pod zemi to zni jako zelezo?
Dá se říct, že to je normální. V týhle hloubce je to na tak tenkou mincičku hraniční signál, ale i přes to by mělo jít poznat že jde o barvu. Zetexy nejsou stavěný na hledání minciček.
Dobry den,je normalni ,ze na vzduchu omega reaguje na prazsky gros jako na normalni barevny kov,a kolem 10cm pod zemi to zni jako zelezo?
Dá se říct, že to je normální. V týhle hloubce je to na tak tenkou mincičku hraniční signál, ale i přes to by mělo jít poznat že jde o barvu. Zetexy nejsou stavěný na hledání minciček.
Nevím-nevím,ale pražák je docela velká mince (28mm) a že by ho zetex nevzal v 10cm?
Zaslal: pátek 06. březen, 2009 20:03 Předmět:
kokerss napsal:
[
Nevím-nevím,ale pražák je docela velká mince (28mm) a že by ho zetex nevzal v 10cm?
Jáse s ním ještě nsetkal, tak nemůžu tvrdit s jistotou, ale je to dost tenká mincička.
PAVL napsal:
Nemuze to byt tim slozenim pudy?Jsem z Krusnohori a tady dost cedice.
Chtěl jsem napsat, že to může být i půdníma podmínkama. Až nějakej najdu tak to můžu říct čím to je... nebo jestli víš o někom z okolí kdo Omegu má tak zkusit otestovat
Registrace: 14.3. 2007 Příspěvky: 1089 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: pátek 06. březen, 2009 20:33 Předmět:
PAVL napsal:
Nemuze to byt tim slozenim pudy?Jsem z Krusnohori a tady dost cedice.
To je dost možný čedič je velký nepřítel nejen zetexů a je fakt že na mince moc dobrej není. _________________ Goldmax Power, Jokr 007,Draper a Fiskars Lite
Ahoj kluci - Zetex opravdu není žádná špička na mince,ale našel jsem jich s tímto strojkem hodně - myslím, že to bude každopádně vlivem půdy,protože jsem s tím měl sám problémy- v mém okolí je poměrně hodně železitá zem a minci běžné velikosti jsem tady bral jen tak 3 cm pod povrchem a potom už se hlásila jako železo !!! Zato ale na jiných lokalitách v písku byla hloubka dosahu na minci tak 15-20 cm - takže velký rozdíl - Jinak pražáka ti to vezme podle toho , jak je umístěn v zemi ,ale pokud bude plochou nahoru, tak ve 20 cm v bezproblémové zemině se musí ozvat ,ale jak jsem tady někde psal, Zetexy jsou co kus , to origo a jsou mezi jednotlivými kousky dosti velké rozdíly !!!! _________________ RIVAL
Tak to asi opravdu bude tou zelezitosti pudy.Ale je zajimave ze na desetnik z roku 1964 reaguje normalne.
A máš dobře naladěno ??? Někde jsem tady uváděl své nastavení ,tak se na to mrkni - bylo to nej nej ,na co jsem se dopracoval - se zetexem jsem lítal asi 5 let,ale raději jsem si vybíral lokality,kde byla bezproblémová zemina ! Zatím čus - Hlavně při ladění dbej,abys měl pod cívkou opravdu čisto !!!! _________________ RIVAL
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.