Ahoj,to točení sem dělal jen na test na vzduchu doma,podle příručky,ale venku normálně zapnu sens na 8,naladím treshold,a pak jak píšeš to dám nad zem a pomalu spouštím,podle odezvy pak dolazuju.Jen ještě budu nuset pod knoflík Groundu dát nějakou gumovou podložku,jde hrozně lehce a furt se mi to rozlazuje o kabel sluchátek.Tak dík všem za rady... _________________ MD 3009,F1225X,Tejón,Minelab Equinox...
A 38cm tomu moc nevěřím ,Tejon není o hloubce ma jiné přednosti.
Opravdu nekecám, klidně to natočim a dám na youtube
George,ne že bych ti nevěřil těch 38 cm,přece jen máš toho lepšího Tejóna,ne sériovku,vůbec bych se nezlobil kdybys opravdu natočil video jak jej šteluješ a pak i test a dal to video sem.Myslím že by to bylo přínosem i pro ostatní majitele Tejóna,a ti budoucí noví by taky měli mnohem víc jasno jak na něj. _________________ MD 3009,F1225X,Tejón,Minelab Equinox...
Registrace: 7.9. 2006 Příspěvky: 2813 Bydliště: Děčín-venkov.... Věk: 42 let
Zaslal: pondělí 05. leden, 2009 21:08 Předmět:
petaheaven napsal:
George-83 napsal:
Lion napsal:
A 38cm tomu moc nevěřím ,Tejon není o hloubce ma jiné přednosti.
Opravdu nekecám, klidně to natočim a dám na youtube
George,ne že bych ti nevěřil těch 38 cm,přece jen máš toho lepšího Tejóna,ne sériovku,vůbec bych se nezlobil kdybys opravdu natočil video jak jej šteluješ a pak i test a dal to video sem.Myslím že by to bylo přínosem i pro ostatní majitele Tejóna,a ti budoucí noví by taky měli mnohem víc jasno jak na něj.
Až se umoudří počasí, tak udělám pár testíků a natočim video _________________ Nokta Legend+Detech Ultimate 13 - XP MI-4
Taky jsem už koukal.....slušný ceny, ne jak u pana M.
Ja mám stejně pocit že pan Moltaš už prodává hlavně rutusy,když pod popisem detektorů Garrett GTP 1350 i GTI 2500 napíše že jej předčí nový rutus proxima neboli Draco?
George-83-můžeš mi prosím napsat jaký je rozdíl mezi Tejónem a Tejónem professionel?to je nějaký tunning?teda ne že bych chtěl změnit mašinku ale jen tak ze zvědavosti _________________ whites matrix M6
Taky jsem už koukal.....slušný ceny, ne jak u pana M.
Ja mám stejně pocit že pan Moltaš už prodává hlavně rutusy,když pod popisem detektorů Garrett GTP 1350 i GTI 2500 napíše že jej předčí nový rutus proxima neboli Draco?
George-83-můžeš mi prosím napsat jaký je rozdíl mezi Tejónem a Tejónem professionel?to je nějaký tunning?teda ne že bych chtěl změnit mašinku ale jen tak ze zvědavosti
Ahoj, je to francouzskej tuning- má mít lepší citlivost a dosah
Takhle vypadá: http://www.bourgogne-detection.com/tejon _________________ Nokta Legend+Detech Ultimate 13 - XP MI-4
Taky máte, majitelé Tejóna pocit nebo zkušenost, tak jako já, že při nastavení tónu na vysoký (poťák na 3 hodinu a víc) má Tejón lepší záběr na mališké číbrňášky? _________________ člověk s FBS technologií
Registrace: 16.9. 2009 Příspěvky: 136 Bydliště: Dolní Posázaví, r. n. 1962
Zaslal: neděle 24. říjen, 2010 12:13 Předmět:
grimmi napsal:
Taky máte, majitelé Tejóna pocit nebo zkušenost, tak jako já, že při nastavení tónu na vysoký (poťák na 3 hodinu a víc) má Tejón lepší záběr na mališké číbrňášky?
Nevím jestli má lepší záběr , ale je zřetelněji slyšet díky vyššímu tónu.
Bez regulace na sluchátkách je hlasitost v této výšce tónu pěkně protivná.
Mě se zase zdá , že tředa válečné 5 feniky a mince této velikosti se hlásí hlasitým signálem tak do 15 cm pak sice ve větší hloubce jde sice o jasný barevný signál , ale hlasitost odezvy je tak třetinová ať ve fixním VCO nebo i v tonové regulaci kde podle mě VCO je zapojené taktéž. Myslel jsem si , že v tónové regulaci VCO nepracuje a tón má stejnou intenzitu hlasitosti i na signály na hranici , ale není to tak .
to Grimmi: Jestli jsi myslel lepší záběr jako hloubku, tak se domnívám, že to na hloubce nepřidá, ale rozhodně při poloze poťáku na třetí hodinu a dále se dá z tónu mnohem více vyčíst. Jsou rozhodně lépe poznat drobné nuance v tónu. Je potřeba si na to zvyknout a cvičit ucho. Každému to taky nemusí vyhovovat. Proto tam je ten poťák, aby si každý nastavil co mu sedí nejlépe Osobně nastavuji ovladač přesně na konec červeného značení, tj. asi na čtvrtou-pátou hodinu. A jestli to má vliv na ty stříbrňáčky? Myslím, že se to týká všeho co uvízne pod cívkou. Já oceňuji, že se při tomto vyšším nastavení tónu dá tipnout hodně rezavé železo, které projde přes oba diskriminátory. Tipnout píši záměrně, jelikož ve většině případů stejně kopu … co kdyby náhodou … a po čtvrthodinovém kopáni si řeknu: „ Dobře si chlapče tipoval bylo to železo.“ to George Tuma: Nevím jak ty, ale já nejsem schopen vzít na hlavu sluchátka bez regulace hlasitosti ani při VCO ani při žádném jiném nastavení. Zkusil jsem to jednou a málem mi Tejon ustřelil uši (pozn.: Cortés je ještě o level výš). To VCO pracuje přece jenom jinak než v ostatních tónových nastavení. Já ho již delší dobu nepoužívám, protože se z něj dá vyčíst pouze hloubka uloženého předmětu a to myslím je trochu málo. Na druhou stranu pro ty, kteří se specializují na válku či přímo železo to je super funkce.
Porovnával jsem to s VCO před vykopáním krajních signálů a tam, kde bych ve VCO už přešel, tam mě vysoký tón bez VCO zastaví. Rozdíl na tenkou drobotinku je jak šust proti nepatrnému čistému signálku, takže z tohoto pohledu je to pro mě bonus "do hloubky", i když technicky detík ten signál na vstupu má třeba v obou případech. Na dobré polovině lokalit (mimo pole) železo cíleně sbírám a u Tejonu je výborně čitelné, nelze téměř nepoznat.
Ale i Tejona bych vylepšil o přepínač do audiodiskriminace železo/barva, přičemž v audiodiskriminaci by poťák druhé diskriminace změnil funkci na Iron volume. Ale to je jen má představa pro mě téměř dokonalého detektoru _________________ člověk s FBS technologií
Registrace: 7.9. 2006 Příspěvky: 2813 Bydliště: Děčín-venkov.... Věk: 42 let
Zaslal: pondělí 25. říjen, 2010 13:17 Předmět:
Na té výšce tónu něco bude- zkoušel jsem chodit s různým nastavením, ale nejvíc mi vyhovuje nastavení potíku kolem 3. hodiny- signály jsou lépe čitelné _________________ Nokta Legend+Detech Ultimate 13 - XP MI-4
Taky sem to teď o víkendu zkoušel,doteď sem chodil jen ve VCO ale zkusil sem hledat v tom nejvyším tónu a zdálo se mi že detík nebyl tak rušivý různými prozvuky na polích,a i odpověď na barvu mě víc přesvědčila,ale musím si to ještě párkrát ověřit.....jinak chodím se sluchátky bez reg.hlasitosti a je to opravdu pískot o uši... _________________ MD 3009,F1225X,Tejón,Minelab Equinox...
to grimmi: Pokud zrovna sbíráš "drobné střípky minulosti", tak je ta tónová odezva určitě lepší a naprosto s tebou souhlasím. Jen mě může vzít čert, když někdo jako Ty napíše, že je u Tejona železo výborně čitelné. Nemyslím to zle, já to prostě nedokážu s naprostou jistotou určit a stejně pak kopu. Tu jistotu ti závidím Teda předpokládám, když jsi mluvil o "záběru" na stříbrňáčky tak nechodíš s diskriminací nad folie. Od toho se pak odvíjí signály, které musíš vyhodnocovat. Holt je vidět, že máváš o nějaký ten pátek déle
... co na to napsat? Když to vždy bezpečně pozná, tak je prostě dobrej. Jinak se nedalo nevšimnout Cortes, že jsi přezbrojil ... to je v českých luzích a hájích tak nebezpečno?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.