Registrace: 1.6. 2006 Příspěvky: 4423 Bydliště: Přechodně Praha,45 jar
Zaslal: úterý 26. říjen, 2010 13:20 Předmět:
Fox..napsal jsi to dobře s tím železem.Smál jsem se tomu tak nějak celkově..ne tobě.
Přesedlávám pomalu na jiný koníček ..jj doba je zlá.Je třeba trénovat.
Sor..za OT
1 diskriminaci mám nejčastěji tak jako asi všichni na IRON nebo těsně pod (to opravdu dost želez ještě proleza jako jasná barvička), druhou disc. na polích v polovině mezi IRON a FOIL (těsně pod FOIL už je moc a sem tam prskne i to co fakt nechci aby prskalo, dávám jen na totál zamořených, kde se nechci poflakovat) Při lovu železa někdy dávám druhou diskriminaci níž než první, až na hranici allmetalu, když mi prskne železo, v druhé si ho poslechnu, i z železa se dá vybírat Mohl bych použít allmetal režim, ale já si na tohle použití nikdy nezvykl (a to u žádného detektoru ať tomu říkají allmetal nebo pinpoint atp.) (u Tejonu páčka k sobě).
V podstatě jsem schopnej poznat s Tejonem i kravskou podkovu nebo železný orezlý kruh, i když většinou jsem línej nad cílem laborovat, takže to vykopu a pak si nadávám (páč ty hloubky fakt unavujou ). Stačí k tomu, když máš sondu přímo nad cílem, posunout sondu trochu zpět, aby byl cíl těsně před kmitající sondou a takto hranou sondy železo uslyšíš, protože v ten moment nebereš celý rezavý kruh, čili detektor nezmátne tvar, ale jen jeho hranu. U hlubších je to těžší, ale u takových těch "barevných" signálů, co ti vyrazí svou silou mozek z hlavy, takže i přes "barvu" o ní pochybuješ, tak to jde. Ale jak říkám, použiju to max pro pohlazení svého ega, abych si dokázal pravdu, že jde o železo, ale stejně jde předmět ven, vždyť skoro všechno to nejlepší co jsem kdy vytáhl bylo přesně z kategorie toho, co by 9 z 10 hledačů nekopalo Jenom to rozlišování železa hranou sondy mi nešlo vždy s každým detektorem, záleží asi na sondě.
EDIT: jo a toto:
Citace:
Tu jistotu ti závidím
Jsem neřekl Napsal jsem, že nelze téměř nepoznat, ale jistotu nemáš nikdy dokud na tom kousku nespočine tvůj zrak Co kopu hodně rád a dělá mi to problémy jsou malinká železné drobečky, úlomky drátků, kousky zlomených kovaných hřebů atp. ne, že by nebylo znát železo, ale jde znát i že je to něco malého a tam včíl mudruj jestli to není nějaký zlatíčko nebo Ag na hraně, takže těhle bazmeků tahám řekl bych víc než je zdrávo _________________ člověk s FBS technologií
to Cortes: Uff, spadl mi kámen ze srdce. Přiznám se, že jsem si nebyl úplně jistý jak jsi to myslel
Doufám, že se neproviním proti pravidlům, když tu v souvislosti s předchozími příspěvky zmíním Cortése – detektor
Jelikož stále narážím na staré cesty neuvěřitelně zamořené železným odpadem a pohyb zde s Tejonem je velice vyčerpávající, rozhodl jsem se pořídit Coktése. Jsem mincičkám, a i když má Tejon výbornou citlivost a slušný dosah, hluboká železa mě občas dohánějí k šílenství (hlavně ty v utaženejch cestách). Takže chodím s ním tři týdny a pořád si kladu otázku jestli jsem udělal dobře resp. jestli ta koupě stála za to. Nechci říct, že by některý z nich byl horší či lepší, prostě každý má něco do sebe. Samozřejmě, že každý má trochu jiné zaměření, ale já to vztahuji k hledání drobných barevných věcí. Původně jsem zamýšlel, že se jednoho zbavím, ale nyní to vypadá, že si nechám oba.
to Grimmi: Myslím, že to vidíme tak nějak stejně. Nechtěl jsem do Tebe rejpat, věřím, že dokážeš vyhodnotit cíl tak jak popisuješ. Ostatně nejsi jediný kdo to takto popisuje. Sám se k tomu také přibližuji, jen to zatím není ještě ono. Navíc jsem si to nyní zkomplikoval tím Cortésem Určitě vyzkouším vyhodnocování cíle hranou sondy. Přiznám se, že jsem zatím vždy přesně zaměřoval a pak pozorně poslouchal signál. To co píšeš zní docela logicky, takže díky za tip.
Registrace: 16.9. 2008 Příspěvky: 2654 Bydliště: Praha a okolí 1969 a 1972
Zaslal: čtvrtek 28. říjen, 2010 13:36 Předmět:
Vrátím se k té výšce tónu...Nějaký čas už chodím v tom vysokém a také mě přijde,že je nejlepší odezva na ty nejdrobnější plíšky - nedělá ten "železný okraj" Zase ale při testech na kačku ve 40cm mě přijde lepší odezva když je na třetí hodinu. No a po dvou hodinách hledání přepínám na VCO,protože už to pískání ve sluchátkách nemůžu ani cejtit _________________ http://detektory.habanov.cz
Registrace: 16.9. 2009 Příspěvky: 136 Bydliště: Dolní Posázaví, r. n. 1962
Zaslal: čtvrtek 28. říjen, 2010 19:12 Předmět:
grimmi napsal:
Já nízký tóny nerad, mám pak pocit (síla zvyku) že slyším samé železo. Ten max. vysokej mi vyhovuje
Já od tohoto víkendu po 3 hodinovém laborování v lágrových podmímkách nastavuji 1. diskriminaci těsně pod folie a 2. jeden dílek za půlkou .Nebaví mě při každém signálu přepínat do 2.diskriminace.Takhle do 2 jdu výjímečně jen u nejistých signálech.
Naposledy upravil GeorgeTuma dne pátek 29. říjen, 2010 5:50, celkově upraveno 1 krát.
Dneska na poli sem chodil jen v tom vysokém tónu a připadlo mi že je to asi to nejlepší,nějak se mi to dobře naposlouchává a už nekopu tolik bordelu...
K té diskriminaci,první má mezi Iron a Foil,druhou k Foil,i tak ještě se ozve nějaký ten bordel takže bych i rád šel s oběma trochu výš,ale mám obavy že už pak nevemu malé stříbrňáčky...jaké máte vy skušenosti s tímhle a jak jej nastavujete...??? _________________ MD 3009,F1225X,Tejón,Minelab Equinox...
Zaslal: čtvrtek 28. říjen, 2010 21:09 Předmět:
petaheaven napsal:
Dneska na poli sem chodil jen v tom vysokém tónu a připadlo mi že je to asi to nejlepší,nějak se mi to dobře naposlouchává a už nekopu tolik bordelu...
K té diskriminaci,první má mezi Iron a Foil,druhou k Foil,i tak ještě se ozve nějaký ten bordel takže bych i rád šel s oběma trochu výš,ale mám obavy že už pak nevemu malé stříbrňáčky...jaké máte vy skušenosti s tímhle a jak jej nastavujete...???
Mám odskoušeno na velmi drobném stříbrňáčku,že když dám druhou diskriminaci vejš než napůl mezi iron a foil tak už zapraskává. _________________ http://detektory.habanov.cz
Zaslal: pátek 29. říjen, 2010 10:22 Předmět:
No jo Jirko,ale při dnešních "vychozených" lágrech musíš s tou diskriminací také opatrně a radši vykopat nějakej ten šrot,než přejít nějakej ten zbytek _________________ http://detektory.habanov.cz
Mám odskoušeno na velmi drobném stříbrňáčku,že když dám druhou diskriminaci vejš než napůl mezi iron a foil tak už zapraskává. [/quote]
Asi na tom něco bude...já dávám druhou až k foil,asi i něco přejdu ale na polích to ani kolikrát jinak nejde,ten komoušský bordel je na zabití.... _________________ MD 3009,F1225X,Tejón,Minelab Equinox...
Registrace: 27.9. 2009 Příspěvky: 123 Bydliště: Praha
Zaslal: pátek 29. říjen, 2010 18:37 Předmět:
Změřila by mi nějaká dobrá duše kolik má Tesoro Tejon, Cortéz nebo De Leon průměr trubky na straně u opěrky ruky a u cívky? Předem děkuji za ochotu. _________________ Minelab CTX 3030, Garrett Pro-Pointer
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.