Registrace: 17.7. 2010 Příspěvky: 82 Bydliště: Severní čechy29let
Zaslal: neděle 07. listopad, 2010 23:14 Předmět:
Tak s tou diskriminací nevim, já chodím převážně disk.1 těsně pod iron a disk2 těsně pod foil a drobné signály kopu i když prsknou v druhý někdy dokonce když jsou naprasklý i v první jedno máchnutí motykou mě nezabije a vim jak dál.Když je hodně zamořeno a mam velkou civku dám už první pod foil a nebo když už jsem znaven a jdu k autu , to pak ještě dělám delší kroky a mávám cívkou zběsileji _________________ "Zahálka může mladého člověka doslova zničit"
A Beniku,
jak jsi zatím spokojen s Tejónem,co malé stříbrňáčky,bere ti to i vté druhé diskriminaci pod foil? _________________ MD 3009,F1225X,Tejón,Minelab Equinox...
Zdravim Benika, dalšího kolegu s Tejonem v jedinem, dosud jakž takž zijicim vlákně o detektorech. Tak nějak jsem vyšpekuloval, že když je to signál jako kráva a disc těsně pod foil to schová, tak to silverko neni. Když je to slabší signálek, tak neexistuje nějaké laborování s přehnanou diskriminací, max. těsně nad iron a když je tam furt náznak barvy, musí ven. U Tejonu je stejně největší chybou, když se někam spěchá. Chce to pěkně pomalu a důsledně "sniffovat" zem centimetr po centimetru. _________________ člověk s FBS technologií
Registrace: 16.9. 2009 Příspěvky: 136 Bydliště: Dolní Posázaví, r. n. 1962
Zaslal: pondělí 08. listopad, 2010 19:09 Předmět:
grimmi napsal:
Zdravim Benika, dalšího kolegu s Tejonem v jedinem, dosud jakž takž zijicim vlákně o detektorech. Tak nějak jsem vyšpekuloval, že když je to signál jako kráva a disc těsně pod foil to schová, tak to silverko neni. Když je to slabší signálek, tak neexistuje nějaké laborování s přehnanou diskriminací, max. těsně nad iron a když je tam furt náznak barvy, musí ven. U Tejonu je stejně největší chybou, když se někam spěchá. Chce to pěkně pomalu a důsledně "sniffovat" zem centimetr po centimetru.
Učinil jsem Grimmi podobné poznání u S.E.F 30x25.
Včera jsme vedli s Irwingem diskuzi ve vláknu Cívky - Tesoro Tejon na téma cívky H.O.T 2 D widescan ( 15cm ), pokud tuhle cívku máš můžeš přidat své poznatky.
Nemam, ani pro ni nemam oduvodneni. SEFka mi sedne. Standard koncentrika naopak vůbec, jediná její lepší vlastnost je lepší diskriminace oproti SEF. Sefka propustí mnohem víc železa, které koncentrika pozná. Ta malá DD 15cm může být dobrá asi jen na menší plochy total zamořené, bez potřeby dosahu a takovou lokalitu mám asi jen jednu. Do lesa nebo na louku bych si jis ohledem na hloubku některých nálezů nevzal. _________________ člověk s FBS technologií
Jo, ale jen letmo a v málo aspektech. Sefka je lehčí, detík je vyváženější. Na droboť pod 6mm mi nepřišli moc rozdílné, ale tvrdit tohle s jistotou, to bych musel mit obě dlouhodobě. Dosahově na běžné mince je ale sefka lepší a zdálo se mi, že HOTka trpí víc na jednostrané signály na hranici dosahu. Diskriminaci jsem u nich vzájemně nezkoušel vůbec, ani případné rozdíly v separaci. SEFka je eňoňůňo. Každopádně jak SEF, tak HOT dělá půlku Tejóna _________________ člověk s FBS technologií
Registrace: 7.9. 2006 Příspěvky: 2813 Bydliště: Děčín-venkov.... Věk: 42 let
Zaslal: úterý 09. listopad, 2010 16:17 Předmět:
S HOT-kou jsem spokojenej- do lesů a středně zamořených lokalit je super.
Základní koncentrika je zase moc dobrá na zamořená políčka _________________ Nokta Legend+Detech Ultimate 13 - XP MI-4
Registrace: 16.9. 2008 Příspěvky: 2654 Bydliště: Praha a okolí 1969 a 1972
Zaslal: úterý 09. listopad, 2010 19:16 Předmět:
grimmi napsal:
JSEFka je eňoňůňo. Každopádně jak SEF, tak HOT dělá půlku Tejóna
Jo tak tohle se ti povedlo,to je pravda a druhou půlku dělá schopnost operátora pochopit co slyší a hlavně najít si svoje nejvhodnější nastavení. _________________ http://detektory.habanov.cz
S HOT-kou jsem spokojenej- do lesů a středně zamořených lokalit je super.
Základní koncentrika je zase moc dobrá na zamořená políčka
I na extra hyper mega zamořený lokalitě (tj. stovky drobných železných střípků na metr) jsem dosáhl lepší výsledky s tím 30cm DDčkem. Jde o důkladný pohyb mnoha směry nad každým místem. Kdyby mě někdo pozoroval, myslel by si, že tam tancuje Harapes.
Já prostě tu koncentriku nemusím, kdyby byla jen ta jedna jediná a žádná jiná sonda, tak bych asi Tejona neměl.
EDIT: ještě jsem zapomněl, že SEF je hodně stabilní (nevím jak jiné sondy). Všude chodím na citlivost 10+ v pohodě. _________________ člověk s FBS technologií
Zaslal: úterý 09. listopad, 2010 22:45 Předmět:
hou hou, no jak to tak čtu tak asi pujdu dolu s disk2 jinak plně souhlasí co je psáno dříve,chodim HOT 2D velkou a spokojenost ,je to o tom naučit se trpělivě a pomalu chodit a přesně jak píšeš každý záprask na hraně přejet znovu a vracet se a vracet někdy sonda chytne jen rozhraní drobotě a to určitě neni čistej zvuk. Pod foil mi bere čistě i ulomenej stříbrňák 10ti krejcárek hoodně sjetej ale jen v určitém prostředí v hodně mineralizované pudě to prskne i těsně nad iron já hledám hlavně na českolipsku a někde je to peklo.Už jsem to někde psal ,že jsem si myslel,že když budu chodit dlouho tejona budu mín a míň kopat jako že to naposlouchám ale opak je pravdou.Kopu víc a hloubš a ještě jdu jak posr...Naposled jsem kopnul dvouhalíř na hraně asi ve dvaceti nebyla to čistá hrana ale ležel dost šikmo,signál byl dobrej ale netrefil jsem přesně střed asi o deset čisel,proto jsem pak taky viděl jak je uloženej na boku v diře.Jinak stříbra popravdě moc nemám asi čtyři kousky 20ti krejcar M.T , pražáka,10tikrejcary je to nejmenší ty dva a pak něco co už nejde poznat.Ještě doplnim že tenhle detik chodim asi rok a pul a pořád se učim.Hotku tu ted prodávám a zkusim možná SEW je lehčí.Jo a všechny tady zdravim.Moc toho nepíšu ale hodně čtu. _________________ "Zahálka může mladého člověka doslova zničit"
Zaslal: středa 10. listopad, 2010 22:28 Předmět:
George 83 mužeš prosim nějak posat rozdíl mezi Tejonem a XP myslim jestli nějak rozděluješ na co je používáš raději nebo kde je hlavní rozdíl atd.stačí krátce.Ale jestli to tu někde je tak mě na to jen odkaž dík. Jo a klidně sem dál jezdi...ale ne moc často a nebo pod dohledem _________________ "Zahálka může mladého člověka doslova zničit"
Registrace: 7.9. 2006 Příspěvky: 2813 Bydliště: Děčín-venkov.... Věk: 42 let
Zaslal: čtvrtek 11. listopad, 2010 17:13 Předmět:
benik napsal:
George 83 mužeš prosim nějak posat rozdíl mezi Tejonem a XP myslim jestli nějak rozděluješ na co je používáš raději nebo kde je hlavní rozdíl atd.stačí krátce.Ale jestli to tu někde je tak mě na to jen odkaž dík. Jo a klidně sem dál jezdi...ale ne moc často a nebo pod dohledem
S XP jsem byl spokojenej, ale chtěl jsem si přikoupit speciál na políčka- volba padla na Tejona. Už tomu jsou 2 roky a Tejona jsem nepustil z ruky- ten detík jsem si tak oblíbil, že mám XP jen jako záložní detík
Tejon je oproti XP mnohem stabilnější. Dosah se základníma cívkama je o trochu vyšší u XP, s 2D HOT-kou jde ale tejon mnohem hlouběji. Co se týče diskriminace, tak s XP jsem kopal méně železa, ale zase jsem nenacházel stříbrňáky ( XP má nízkou frekvenci).
Tejon se hodí jak pro polní, tak i pro lesní hledání, a to díky cívkám- pole koncentrika, les 2D HOT-ka
ps: docela rád bych prubnul tu 30x25 SEF-ku _________________ Nokta Legend+Detech Ultimate 13 - XP MI-4
Zaslal: čtvrtek 11. listopad, 2010 17:57 Předmět:
Dík za odpověď já i méně zamořená pole chodim s 2D ale jsem pak jak ten Harepes jak již bylo výše. U té hotky se snažim mít stopro odladěno a první disk dávám trošičku nad iron aby nežrala tolik železa když jdu pole souhlasim ale že ne vždy to jde vím ale že Habán skoro nemění většinu triku mi naťukl on _________________ "Zahálka může mladého člověka doslova zničit"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.