Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 624 anonymních a 0 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
Diskuze a Inzerce

DetektoRING
Diskuzní fórum na https://detektory.hantec.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Nový XP detektor DEUS !
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 41, 42, 43  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> XP DEUS
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tibko
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 26.5. 2006

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 9:57    Předmět: Citovat

Dovolím si citovať Elmaru z jeho fóra:

Pro starší typy detektorů také platí, že detektory s nižší frekvencí měli lepší diskriminační vlastnosti. Dnes už tomu tak ale není a záleží především na konstrukci diskriminátoru. Vyděl jsem kdysi nějaký test v USA na prostupnost půdou. Mezi 1kHz a 20 kHz byl rozdíl v prostupnosti 4%. Nejpoužívanější frekvence jsou od cca 7kHz do 19kHz a kvalita detektoru je daná především konstrukcí oscilátoru a filtrů. Takže asi tak

Mňa osobne zaujalo tých 4%, frekvencia - nefrekvencia. Od 1 - 20 kHz. A sme doma - predávajú obchodníci, nie kvalita stroja. Laughing
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 31.3. 2008

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 10:11    Předmět: Citovat

Tibko, prostupnost půdou ovšem neznamená schopnost dobré reakce na konkrétní typ a velikost kovu. Jde jen o prostupnost půdou. Wink
Nedělejte z toho Eintopf.

HonzaH: Honzo, až budeš mít naprosto obyčejný, dávno mnohými odepsaný detektor, se kterým budeš na poli tahat pražáky nad 45cm i bez půlmetrové sondy, myslím si, že vůbec nebudeš uvažovat nad nějakou fyzikou, ani nad tím, kdo o tom kde někdy psal. Dokonce ani v zájmu zachování oněch všude opakovaných fyzikálních zákonů, nebudeš pražáky házet zpátky do děr a dělat blbýho, ale budeš hezky tiše tahat jedno kolco za druhým a dokonce tě ani nenapadne se s tím někde chlubit. Stejně by se ti vysmáli a psali by ti něco o fyzikálních zákonech a blebleble, Franny by ti to vypočítal vzorečkem, že jsi sedmilhář, že jsou všechny detíky stejné a nedejpříroda, aby ti na to někdo skočil a ten stejnej detík si hned běžel koupit i on. To přeci není v tvém zájmu Wink Laughing
tibko
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 11:11    Předmět: Citovat

grimmi - mluvíš řečí mně neznámého kmene!!! Laughing

Ak všetky frekvencie od 1-20kHz majú rovnakú prestupnosť pôdou +/- 4% čo je zanedbateľná hodnota, pre mňa to znamená, že "vidia" rovnako hlboko. To, čomu Ty hovoríš "dobrá reakcia" je predpokladám odozva na daný predmet v pôde - ak mi to prskne, znamená že tam dole niečo je, a logicky si to prejdem 2-3 aj 5x a aj do kríža, aby som mal lepšiu predstavu, čo detektor vidí. Čiže tú dobrú reakciu už ja viem ovplyvniť.

PS: ten typ detektora na 45cm mi pošli na SZ. Wink
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 11:23    Předmět: Citovat

Tibko, pokud detík na některé frekvenci není schopen zachytit třeba tenký řetízek ani na vzduchu, asi těžko to dokáže v zemi, natož stejně hluboko jako jiný detektor, že?

Přesto ale vyzařované pole sondy je stále stejné, ne?
Podle tvé logiky platí, že vyzařované pole sondy mění svou velikost podle cíle který mu podsuneš.
Laughing Laughing Wink
tibko
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 11:44    Předmět: Citovat

grimmi - to, že niektorý detektor nevidí zlato ani na 5cm nie je chybou frekvencie, ale odfláknutím vyhodnocovacej jednotky - diskriminátorora, ktorý je navrhnutý zle, alebo zle nastavený - už továrensky.

Bol by si prekvapený, ale spätný vplyv materiálu na magnetické - lepšie povedané elektromagnetické pole existuje, nemení jeho veľkosť, ale ho deformuje - zober si len základnú poučku z elektrotechniky - pohybom vodiča v elmag poli sa vo vodiči indukuje napätie - to, že Ty nehýbeš predmetom, ale samostatným elmag poľom čiže detektorom, neznamená, že to neplatí, a vo vodivom predmete v zemi sa ten elektrický náboj objaví - aj keď je zanedbateľný, má spätný vplyv na samotné pole, ktoré ho vyvolalo.

Zabudol si mi napísať meno toho detektora do 45cm. Laughing
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 12:30    Předmět: Citovat

Nech si ty poučky, to je pro mě španělská vesnice, v tom se nevyznám Laughing
Ale podívej se třeba na multifrekvenční Spectru. Tak ti na Spectragrafu vyhodnotí jeden cíl pro všechny tři frekvence zvlášť a je tak patrné, jak která frekvence je schopna cíl-potažmo jeho velikost a materiál detekovat. Každá z frekvencí cíl umístí trošku jinak na pomyslné stupnici železo-horší barva-lepší barva a vyhodnocovací elektronika, které ty připisuješ chybu je jen jedna. Proč? Vliv frekvence je tak naprosto patrný. Elektromagnetické pole sondy není konstantní, někde je slabší, jinde silnější a pohyb toho vodiče v poli - jak říkáš, nemusí být dost silný, aby byl zaznamenán a na to podle mne frekvence vliv má. Ale hádat se nechci, bo nespím s pájkou v ruce a nelezou mi tranzistory z uší. Very Happy Wink

PS: nezapomněl, tys to nedostal? Shocked Very Happy
tibko
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 15:37    Předmět: Citovat

grimmi - ee nedostal som nič, pošli to na SZ. Wink
mek71
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 27.12. 2007

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 16:54    Předmět: Citovat

výměna baterie v cívce :

http://www.youtube.com/watch?v=mk5bPUp8r_s
fanu
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 27.6. 2006

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 17:41    Předmět: Citovat

grimmi napsal:
......Ale podívej se třeba na multifrekvenční Spectru. Tak ti na Spectragrafu vyhodnotí jeden cíl pro všechny tři frekvence zvlášť a je tak patrné, jak která frekvence je schopna cíl-potažmo jeho velikost a materiál detekovat. Každá z frekvencí cíl umístí trošku jinak...

Ahoj Grimmi,
je to jak píšeš, ale jasné cíle hlásí všechny tři frekvence prakticky stejně.

Spíše je to ale postaveno tak, že pokud mají všechny tři frekvence prakticky stejné ID na všech třech stupnicích , jedná se vždy o dobrý cíl. Naopak, když má každá ze tří frekvencí dost odlišné ID - bývá cíl nevalný.

Navíc se chová různě každý typ cívky. Třeba 12" HOT SHOT mívá stejné ID, ale u SEFky mi ani tolar v 5cm nesrovná všechny tři prekvence na stejné ID Shocked Very Happy . Frekvence 22kHz mívá o malinko vyšší ID, ale to bych řekl, že je skoro v těch 4 procentech .
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
simsa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 5.11. 2006

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 17:57    Předmět: Citovat

mek71 napsal:
výměna baterie v cívce :

http://www.youtube.com/watch?v=mk5bPUp8r_s
jj...koukal jsem na to-věřím,že až nám kleknou baterie,tak vymyslí ještě něco jednodušího na výměnu...jinak jestli je to jak píšou,že po zhruba 300-400 nabití klesne kapacita na 80%,tak při mé frekvenci nabíjení mám na 4 roky vystaráno a pořád budou baterie na 80%.Teď je otázka jestli to je pravda-no budu doufat Twisted Evil
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
fanu
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 27.6. 2006

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 18:31    Předmět: Citovat

No vidím, že výměna baterie je možná, ale nezdá se mi zrovna uživatelsky přívětivá. Ještě k tomu setu s lepidlem a svorkou mohli dodávat lékárničku a číslo první pomoci.

Kdesi se proslechlo, že se mají vyrábět inovované cívky s baterií na středním sloupku pod vodotěsným šroubovacím uzávěrem z umělé hmoty. Jen nevím, jak se Frantíci poperou s kvalitou materiálu. Idea
kofa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 10.4. 2006

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 18:48    Předmět: Citovat

Grimmi a Tibko.Myslím že máte každý kousek pravdy.Multifrekvenční detík co nechytne zlatý řetízek je asi nějaký omyl.To je proste Explorer,Ale na druhou stranu dobrý detík.U klasického vícefrekvenčáku kde se dá normálně přepínat a vybírat na kterou frekvenci chci hledat je mezi těmi dvěma-třema frekvencemi rozdíl ve výsledku ohromný.Ale má to jednu vadu.Když budu chodit na multifrekvenci,výsledky co detektor hlásí jsou ořezaný,není to vubec takový že ti pípá to,jako když jdeš jen jednu frekvenci třeba 22.5kHz. Takže podle mě multifrekvence je dobrá,ale zdaleka nejlepší je dobrý lokality projít ještě s každou frekvencí samotnou znovu.Kdyby třeba spectra uměla v multifrekvenci nastavit u každé z nich grounfiltr a ostatní duležité položky zvlášt,potom to nechala přejít tím jedním procesem v multifrekvenci,to by bylo hodně zajímavý.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
simsa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 5.11. 2006

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 18:59    Předmět: Citovat

fanu napsal:
No vidím, že výměna baterie je možná, ale nezdá se mi zrovna uživatelsky přívětivá. Ještě k tomu setu s lepidlem a svorkou mohli dodávat lékárničku a číslo první pomoci.

Kdesi se proslechlo, že se mají vyrábět inovované cívky s baterií na středním sloupku pod vodotěsným šroubovacím uzávěrem z umělé hmoty. Jen nevím, jak se Frantíci poperou s kvalitou materiálu. Idea
Ahoj Franto,
no oni vůbec chtějí ty cívky změnit,protože zjistili,že ve vodě se jim nepřenáší signál.S kvalitou materiálu se taky zlepšili-třeba co byli ty první loketní opěrky a lámali se,tak teď jsou naprosto v pohodě.Menší výhradu bych měl k upínacím zámkům-ten první když je rozepnutý,tak se sním dá hýbat nahoru a dolů-to mi nedělalo-když ho zamknu,tak je vše jak má být Wink
mek71
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 27.12. 2007

PříspěvekZaslal: neděle 04. prosinec, 2011 19:55    Předmět: Citovat

Menší výhradu bych měl k upínacím zámkům-ten první když je rozepnutý,tak se sním dá hýbat nahoru a dolů-to mi nedělalo-když ho zamknu,tak je vše jak má být Wink[/quote]

jj , kolikrát už mi vyletěla cívka i se spodní tyčí Very Happy Very Happy Very Happy to je dobrý lek Very Happy
arkleb
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: čtvrtek 05. leden, 2012 23:41    Předmět: Citovat

Zdarec hoši, nebudu psát o Deusu, ale o frekvencích. Byli jsme dva jeden s Goldmaxxem, druhý s Gemaxxem, kamarád kopl denár Štěpána. Zahrabali jsme jej do 5 cm, už nevím jestli to bylo na stojato, nebo naležato. Nicméně Goldmaxx perfektní signál, Gemaxx to sice bral, ale nebylo to kopatelné. Pak jsme vzali bronzový náboj z povozu o velikosti asi závaží 0,5 kg, které jsme zakopali tak 40 cm. No a výsledek, Goldmaxx nic moc nekopatelné a Gémaxx mi rval uši. Další příklad, Feniky, takové malé potvůrky, leželi na povrchu, byly vykopány Goldmaxem, ovšem Rurus je nebral ani na povrchu a to ho nerad nosím, protože umí železo z hloubek, aby si člověk pořídil bagr. O tom jsou ty frekvence. No a Deus, má tu výhodu, že si přepnete při neurčitém signálu frekvenci a máte na 50% jasno.
scorpion
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 9.5. 2008

PříspěvekZaslal: pátek 06. leden, 2012 0:10    Předmět: Citovat

Na ty frekvence jsem se už ptal, jestli to tak funguje na deusovi,ale nikdo fundovaný neodpověděl. Cool Very Happy
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 6.1. 2007

PříspěvekZaslal: neděle 08. leden, 2012 17:03    Předmět: Citovat

Uměl by někdo vysvětlit jak je to možné, že když je v cívce od Deuse baterie a spousta další elektroniky, že to vlastně fachčí a neruší to detektor nebo pole cívky?? Question

Dík.
jokr
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 21.3. 2006

PříspěvekZaslal: neděle 08. leden, 2012 20:26    Předmět: Citovat

pan 33 napsal:
Uměl by někdo vysvětlit jak je to možné, že když je v cívce od Deuse baterie a spousta další elektroniky, že to vlastně fachčí a neruší to detektor nebo pole cívky?? Question

Dík.

Je to jednoduchý,elektronika i baterie jsou vůči cívkám ve stabilní poloze a nastavení cívek se provádí i s nimi.Problém by nastal,kdyby se něco uvolnilo.Horší to je s komunikací mezi krabičkou a cívkou,ta si myslím že mírně ruší a má vliv na max citlivost.To je myslím důvod proč původní modely Goldmax a G-max předčí v některých ohledech Deuse.
Marfy
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 13.7. 2009

PříspěvekZaslal: neděle 08. leden, 2012 22:06    Předmět: Citovat

jokr napsal:
pan 33 napsal:

Dík.

Je to jednoduchý,elektronika i baterie jsou vůči cívkám ve stabilní poloze a nastavení cívek se provádí i s nimi.Problém by nastal,kdyby se něco uvolnilo.Horší to je s komunikací mezi krabičkou a cívkou,ta si myslím že mírně ruší a má vliv na max citlivost.To je myslím důvod proč původní modely Goldmax a G-max předčí v některých ohledech Deuse.

U Goldmaxe a G-maxe je to o zkušenosti, nastavení a operátorovi. Když někdo půjde s Deusem play and go, tak bude podle mě vždy hořší.
tibko
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: pondělí 09. leden, 2012 17:07    Předmět: Citovat

Možno som staromódny, ale zastávam stále jeden názor: mám Lotus na rýchlosť na pretekársku dráhu, a mám traktor Zetor do ťažkého terénu, kde mi neide o rýchlosť, ale o výkon. Proste ešte nikto nevyrobil Zetor-Lotus, ktorý by bol dobrý na oboje. Ale v XP vymysleli DEUS. Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> XP DEUS Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 41, 42, 43  Další
Strana 31 z 43

Přejít na: