Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 637 anonymních a 0 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
Diskuze a Inzerce

DetektoRING
Diskuzní fórum na https://detektory.hantec.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Začínám
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Jaký si mám koupit detektor?
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Petronius
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 15.7. 2007

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 14:22    Předmět: Citovat

Sookii napsal:
kokr napsal:
Kolik činí údaj ,,ranné,, dětsví? Rolling Eyes
asik od 5 nebo 6, inspirovala mě nějaká reportáž o Mužíkovi Razz

Vítej v klubu:-).
Ne že bych s nadšením viděl nové hledače, ale jak už tady někdo napsal, tak aspoň slušnýSmile)).
Hledání je krásný romantický sport. Tvé okolí tě bude v lepším případě vnímat jako mišuge, v horším jako zloděje. Ale na to se vykašli a buď na všechny milej a ono se ti to třeba i vrátí. Řešit co s nálezy je trošku brzy. Ono to chce nejprve vybrat slušný stroj, určitě ne nějaký levný brak, ale něco slušného, třeba staršího. Ono zdaleka ne každý, kdo se do tohohle koníčka zblázní u něj zůstane a na novým máš při prodeji velkou ztrátu. Kromě romantiky a adrenalinu s hledáním, je tu i spoustu stinných stránek. Většina lidí, která tě bude mít za blázna nebo zloděje, majitelé pozemků, zloději aut, pejskaři s volně puštěnými bestiemi, klíšťata, muchničky a ostatní hmyz. Nepřítelem, který ti koníček zoškliví může být i manželka, které se budeš "málo" věnovat a nebo tvoje netrpělivost, když zrovna nebudeš nacházet "poklady". Já mám sezóny, kdy si připadám jak na Klondajku a pak sezóny, kdy si říkám, že se aspoň hýbu a relaxuji:-). A tak je to s námi se všemi.
A ještě jedno klišé. Už na začátku jsem napsal, že je to sport a jako každý sport je spojen pro drtivou většinu jen s náklady. Pokud na něm chceš zbohatnout nebo si myslíš, že se ti náklady vrátí, radši ani nezačínej:-)))
kokr
Anonymní

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 15:46    Předmět: Citovat

Tak to má být.Odpovědět na dotaz ohledně hledání a ne hádat se mezi sebou o vzájemné řevnivosti ,,Čechů a Slováků,,. Je to sekce o pomoci v začátcích,tak radit a neprudit.Ajoj. Crying or Very sad
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 31.3. 2008

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 16:35    Předmět: Citovat

Je to tak. Podobné vlákno by mělo mít status Důležité, aby bylo zobrazováno stále navrchu, a mělo by soustředit většinu, někdy úsměvných dotazů v počátcích. Wink
fanu
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 27.6. 2006

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 16:58    Předmět: Citovat

grimmi napsal:
Je to tak. Podobné vlákno by mělo mít status Důležité, aby bylo zobrazováno stále navrchu, a mělo by soustředit většinu, někdy úsměvných dotazů v počátcích. Wink

Souhlasím,

něco podobného ohledně nováčků jsem navrhoval . Dokonce jsem pošetile připustil možnost zveřejnění cca 2 fotografií na dva dny na jeden nick - právě pro poradu nováčkům, aby ti zkušenější mohli pomoci určit nález a třeba říci - pozor, to je nebezpečné - mohlo by to bouchnout nebo naopak - utíkej s tím do muzea Idea

Dále bych to nerad rozváděl. Arrow
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 17:30    Předmět: Citovat

Funu, proč pošetile? Já bych tohle viděl takovou formou, že by kdokoliv mohl pomocí nějakého aktivního formuláře odeslat podobnou fotografii nálezu u kterého si není jist co s ním má dělat, nebo zda není nebezpečný, nikoliv však do fóra, ale do skryté části, kam by měli přístup jen vybraní, lety ověření a tudíž těchto předmětů i znalí členové fóra (třeba jezírko, bába, pajas, někdo na válku a munici), samozřejmě, pokud by souhlasili toto dělat. V takové sekci by si tito mohli foto prohlídnout a tázajícímu odpovědět přes SZ, třeba ať od toho utíká co mu nohy stačí Laughing

Nikde žádný nález, žádná fotka a přesto určitě snížení rizika, že někomu bude stát doma na poličce něco nebezpečného, nebo že se nějaké významné archeo nedostane tam kam má ( i když ve finále to záleží na rozohdnutí tazatele, co s tím i přes rady udělá).
Idea
Dělat toto pouze pro nováčky je bezpředmětné, protože na nějaké UFO může narazit kdokoliv, nejen nováček. Také by to rozhodně nemělo sloužit k určování nálezů - to tedy ne.
fanu
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 17:49    Předmět: Citovat

Grimmi,

to má ale háček. Pokud by ostatní neviděli ty fotky a byly by určeny jen do nějaké skryté části fóra, chodily by stále dost podobné fotografie, protože ostatní by je neviděli a posílali třeba to samé.

Pokud by ale mohli i ostatní / registrovaní / vidět ty nálezy - až by příště našli stejný předmět - už by neposílali a věděli vo co go.... Very Happy

Já jsem také loni našel rozbušku / podotýkám nejsem válkař / a protože už něco podobného někdo našel a zveřejnil na jiném webu a dostalo se mu vysvětlení od zkušených co to může udělat - nechal jsem rozbušku rozbuškou.... Třeba mi to zachránilo oči nebo prsty Shocked Exclamation
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 18:07    Předmět: Citovat

No co no, tak se 5 týdně zeptá pět lidí na podobnou blbost. Ono by těch dotazů zas tolik nebylo. Však kolikrát se komu podaří najít něco, o čem spolehlivě nemůže říct, jestli je to nebezpečný nebo ne.
Hlavně žádné veřejné fotky nebo by lidi chodili kvůli fotkám a né kvůli diskutování o hledání. Fotky nálezů prostě na internet podle mě opravdu nepatří za žádných okolností. Zabránění nějaké nehodě je jen jedna pozitivní věc oproti stovce negativních na celém zveřejňování. V tom jsem já hodně radikální.
Ale neměli bychom se o tom tady bavit nebo do té diskuze zabřednou i ostatní a bude se tu řešit stokrát řešené. Wink
Petronius
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 15.7. 2007

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 18:21    Předmět: Citovat

Obávám se, že by těch dotázů bylo opravdu hodně. Když se podívám na co se ptají na DW, tak opravdu hodně. Navíc se obávám, že by to dost lidí zneužívalo. Zkrátka si nechat zhodnotit nález a pak by se ho snažili prodat. Pár takových vykuků znám co tomu vůbec nerozumí, ale když jsem jim řekl, že to má hodnotu a že by bylo nejlépe s tím jít do muzea, tak se pak ke mě doneslo, žese to snažili prodat, proto nálezy pomáhám určit jen přátelům.
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 18:25    Předmět: Citovat

To mě také napadlo, ale cokoliv může být dokonalé pouze ve vztahu k jednomu člověku. Vůči masám lidí nebude dokonalé nikdy nic. Vždycky se najde nějakej ..... Rolling Eyes
fanu
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 19:15    Předmět: Citovat

Chlapci,

nechtěl jsem na tohle téma už nic říkat, už jen proto, že tohle vlákno vzniklo z úplně jiného důvodu, ale pokud je zájem pokračovat / a mohlo by se to brát jako určitá vize vývoje a nápady DR / přesuňme se jinam nebo založme další vlákno. Arrow
Anonymní

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 19:47    Předmět: Citovat

grimmi napsal:
Zato potkat pytláky, kteří si tě budou chtít ulovit není až tak problém. Very Happy

Jo a houby hlásit příslušnému houbařskému sdružení Wink

Když už se tady probírají i pytláci tak mám dotaz. Potkal nebo viděl někdo v revíru opravdového pytláka s flintou ?
kacuro
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 13.6. 2006

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 19:56    Předmět: Citovat

v dnešní době, pokud se nebude chovat nějak zvláště nápadně, pytláka nepoznáš ....
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 20:14    Předmět: Citovat

Jirko Tůmo, myslím, že někde v sekci točící se kolem zbraní už někdo psal o nočním hledání, příjezdu off-roadu plného chlapáků a střelbě nikoliv po zvěři, ale po hledači. Myslím, že nejeden z nás se tam vyjádřil, že něco podobného zažil......třeba to s pytláctvím souvisí Rolling Eyes
Bába
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 22.3. 2006

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 20:19    Předmět: Citovat

GeorgeTuma napsal:
grimmi napsal:
Zato potkat pytláky, kteří si tě budou chtít ulovit není až tak problém. Very Happy

Jo a houby hlásit příslušnému houbařskému sdružení Wink

Když už se tady probírají i pytláci tak mám dotaz. Potkal nebo viděl někdo v revíru opravdového pytláka s flintou ?
Pytláctví je dneska velký byznys a tomu odpovídá i technické zabezpečení. Revír zpravidla hlídá tolik hlídek, aby měly pod palcem všechny důležité přístupovky a hlásili návštěvu někoho podezřelého, střílí se ne s NV ale přes infra a s tlumičem. Pro slovený kus se jezdí něčím tichým 4x4 a maso mizí v hotelích vyšší hvězdičkové třídy. Průměrný pytlák v takové skupině si přijde na velmi slušné peníze. Někteří z nich si k tomu ještě přivydělávají třeba krádežemi aut. Myslím, že klasického sólo pytláka s flintou pod kabátem asi potká málokdo.
Anonymní

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 20:22    Předmět: Citovat

grimmi napsal:
Jirko Tůmo, myslím, že někde v sekci točící se kolem zbraní už někdo psal o nočním hledání, příjezdu off-roadu plného chlapáků a střelbě nikoliv po zvěři, ale po hledači. Myslím, že nejeden z nás se tam vyjádřil, že něco podobného zažil......třeba to s pytláctvím souvisí Rolling Eyes

Ty máš Grimmi , ale dobrou paměť . Mě to už jaksi ušlo. Embarassed
grimmi
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 20:23    Předmět: Citovat

Paměť jo, ale ještě ten rozum by to chtělo Embarassed Embarassed
medvedzlesa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 9.5. 2007

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 20:44    Předmět: Citovat

fanu napsal:
grimmi napsal:

Souhlasím,

něco podobného ohledně nováčků jsem navrhoval . Dokonce jsem pošetile připustil možnost zveřejnění cca 2 fotografií na dva dny na jeden nick - právě pro poradu nováčkům, aby ti zkušenější mohli pomoci určit nález a třeba říci - pozor, to je nebezpečné - mohlo by to bouchnout nebo naopak - utíkej s tím do muzea Idea

Dále bych to nerad rozváděl. Arrow

Čo keby bolo navrchu okienko "ste tu prvý krát" a tam podsekcie
Zasády slušného hľadania
začiatočníci...
nebezpečné nálezy...zobrazenia nebezpečných vecí
toto patrí archeológom...
? určovacie okienko ? ... to neviem či je dobre? - kto chce spôsob alebo kontatkt si nájde ( Sám mám neurčenú mincu a neotravujem )
aký si mám kúpiť detík...
kde mám ísť hľadať ..., Laughing Rolling Eyes

Neviem či je to dobrý nápad, ale nových by priamo naviedol tam kde treba a ostaní by ak chceli mohli pomôcť, a nezahlacoval by sa celý profil webu.
Nie som odborník na IT ale určitú logiku to má. Embarassed
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Pedy
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 5.10. 2007

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 20:44    Předmět: Citovat

Baba napsal:
GeorgeTuma napsal:
Pytláctví je dneska velký byznys a tomu odpovídá i technické zabezpečení. Revír zpravidla hlídá tolik hlídek, aby měly pod palcem všechny důležité přístupovky a hlásili návštěvu někoho podezřelého, střílí se ne s NV ale přes infra a s tlumičem. Pro slovený kus se jezdí něčím tichým 4x4 a maso mizí v hotelích vyšší hvězdičkové třídy. Průměrný pytlák v takové skupině si přijde na velmi slušné peníze. Někteří z nich si k tomu ještě přivydělávají třeba krádežemi aut. Myslím, že klasického sólo pytláka s flintou pod kabátem asi potká málokdo.

táta je myslivec a ty maj taky v revíru pytláky, ale u nich se ví že to jsou dvá myslivci, už jim nestačí co maj. Dokonce už ví kam to maso prodávaj a majitel hostince bez problému vyjmenoval osoby od kterých nakoupil maso. Rolling Eyes
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Bába
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 22.3. 2006

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 20:47    Předmět: Citovat

Pedy napsal:
Baba napsal:
GeorgeTuma napsal:

táta je myslivec a ty maj taky v revíru pytláky, ale u nich se ví že to jsou dvá myslivci, už jim nestačí co maj. Dokonce už ví kam to maso prodávaj a majitel hostince bez problému vyjmenoval osoby od kterých nakoupil maso. Rolling Eyes
Chtěl jsem taky napsat, že pytlačí na kšeft i myslivci, ale nenapsal jsem to, abych nenaprdnul zase Sandyho Wink
beny
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 26.3. 2006

PříspěvekZaslal: středa 04. březen, 2009 21:34    Předmět: Citovat

GeorgeTuma napsal:

Já viděl zhruba před rokem, jak lovili z Humra (či jak se to píše). Normálně stál v střešním okénku, flintu s optikou a nejspíše i tlumičem opřenou o střechu, a jeli s ním po polní cestě. Před nimi utíkalo stádo Daňků Crying or Very sad . Myslivci to být nemohli, tudíž pytláci.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Jaký si mám koupit detektor? Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

Přejít na: