Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kolecko Věrnost fóru

Registrace: 7.3. 2007 Příspěvky: 4713
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 16:46 Předmět: |
|
|
cortes napsal: | kolečko..to ti přeju,že ti sedl
Ps..ale detektorů ti asi moc rukama neprošlo,když o 1270 píšeš jako o detektoru na drobotinu Dle mě je 1270 hloubkovej detektor,ale na drobotinku je hromada lepších..i frekvence detektoru je na drobotinku důležitá...(jen můj názor)  |
Na tu drobotinu beru srovnání s X-T70. Takový "šušně" jsem s ní netahal jako s 1270. Ale těch špatných skušeností s X-T70 mám více, však jsme to probírali A co jsem před tím chodil dlouho s XP100, tak je to taky pro mě velký rozdíl a o 1236 nemluvě To byl jenom detík na přechodné období. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cortes Věrnost fóru

Registrace: 1.6. 2006 Příspěvky: 4423 Bydliště: Přechodně Praha,45 jar
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 16:55 Předmět: |
|
|
To je divné...ale podle mě je to náhoda,že jsi s terrou netahal taky drobnůstky..nebo v nastavení.Protože u mě je to přesně naopak..testy i praxe u mě dokazujou,že terra 70 je na drobotinku perfektní detektor i se základní cívkou.Samozřejmě ,že s cívkou s větší frekvencí je ještě o něco lepší.
Ty jsi to měl opravdu asi tím kusem.
Terra se řadí mezi detektory na hledání zlata a když dáš správnou cívku tak sbíráš ty nejmenší mince,které se kdy dělali.
A rozdíl nízká a vyšší frekvence při hledání drobotinky opravdu je.
Tím nechci shazovat 1270..svého času jsem po něm šilhal..ale na válku .
Skus si udělat nějaké ty testíky na opravdu malé a tenké kolečka...i vedle želézka.
A dej vědět. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kolecko Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 17:06 Předmět: |
|
|
Já si nějak testy moc nedělám. Nejlepším testováním je praxe Ale zrovna včera jsem vytáhl zlomek stříbrňáčku (bohužel) o velikosti asi 2x2mm. To považuji za drobotinu. A signál byl celkem jasný. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
minkovicak Věrnost fóru

Registrace: 5.5. 2006 Příspěvky: 168 Bydliště: Minkwitz
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 17:14 Předmět: |
|
|
Kolecko napsal: | Já si nějak testy moc nedělám. Nejlepším testováním je praxe Ale zrovna včera jsem vytáhl zlomek stříbrňáčku (bohužel) o velikosti asi 2x2mm. To považuji za drobotinu. A signál byl celkem jasný. |
2x2mm to je menší jak brok do vzduchovky jak jsi poznal že to byl kus stříbrnáku _________________ Fischer F75 LTD
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kolecko Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 17:32 Předmět: |
|
|
minkovicak napsal: | Kolecko napsal: | Já si nějak testy moc nedělám. Nejlepším testováním je praxe Ale zrovna včera jsem vytáhl zlomek stříbrňáčku (bohužel) o velikosti asi 2x2mm. To považuji za drobotinu. A signál byl celkem jasný. |
2x2mm to je menší jak brok do vzduchovky jak jsi poznal že to byl kus stříbrnáku |
Je tam zcela jasně zřetelný kus ražby. Možná kousek 6ti krejcárku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cortes Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 17:37 Předmět: |
|
|
Ale jo..u povrchu bere drobotinku dost detektorů s různýma frekvenema..chce to zkoušet..hloub a hloub  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cortes Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 17:43 Předmět: |
|
|
Sranda musí byt,ale detektory do bordelu a na drobotinku ..si sám pro sebe študuju už dlouho  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kolecko Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 17:49 Předmět: |
|
|
cortes napsal: | Sranda musí byt,ale detektory do bordelu a na drobotinku ..si sám pro sebe študuju už dlouho  |
....a jaké závěry z tvého studia plynou?
Do bordelu je dobrý detektor pohlavních nemocí  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
scorpion Věrnost fóru

Registrace: 9.5. 2008 Příspěvky: 3150 Bydliště: Alt Starzitz r.v.1960
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 17:59 Předmět: |
|
|
okin72 napsal: | Zdarec, tak jsem svůj první detík Fisher 1236ku prodal a teď jsem úplně hotovej, jakej detík mám koupit. Hlavně mi prosím neříkejte ať si přečtu články ve kterých se toto řeší. Sedím u toho i třeba pět hodin deně a zdá se mi výběr detíku horší a horší. Potřebuju tedy lepší než je 1236ka, analog nebo digi je mi jedno, dobrá citlivost na menší mincičky v prostoru zamořeném železem. O hloubku tolik nejde. Cena tak do 20.000,- , tak prosím o váš názor. Pokukuju po Tesoru ale nevím, nevím. |
No na malé mince to chce vyšší frekvenci: Tesoro Tejón, Fisher F 75,XP Gold Maxx Power.
Fisher F 75 je tu za dobrou cenu:
http://detektory.hantec.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2605 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
okin72

Registrace: 15.3. 2009 Příspěvky: 62 Bydliště: Roztoky
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 18:09 Předmět: |
|
|
tak jsem z toho lama 1236ka nebyl špatnej detík a RU minciček jsem s ním vytahal dost včetně stříbrných, ale jak jsem se dostal do míst kde to bylo jako smetiště, utíkal jsem pryč. Potřebuji ho hlavně na políčka.Lehoučkýho a ne moc složitýho na ovládání. Díky za vaše odpovědi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cortes Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 18:15 Předmět: |
|
|
Kolecko napsal: | cortes napsal: | Sranda musí byt,ale detektory do bordelu a na drobotinku ..si sám pro sebe študuju už dlouho  |
To víš ..Já ti to řeknu a ty to někde vykecáš
Neee..opravdu jsem hledal a zkoušel hodně detektorů na drobotinku a do bordelu.
Každý máme nějaké představy co by měl detektor splňovat.A já se o ně dělit nehodlám--))
Není universální detektor..i když terra se tomu blíží.
I dva detektory od xp bych bral na zkoušku..jeden na válku a jeden na drobotinku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
arman Věrnost fóru

Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 932
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 18:57 Předmět: |
|
|
scorpion napsal: | okin72 napsal: | Zdarec, tak jsem svůj první detík Fisher 1236ku prodal a teď jsem úplně hotovej, jakej detík mám koupit. Hlavně mi prosím neříkejte ať si přečtu články ve kterých se toto řeší. Sedím u toho i třeba pět hodin deně a zdá se mi výběr detíku horší a horší. Potřebuju tedy lepší než je 1236ka, analog nebo digi je mi jedno, dobrá citlivost na menší mincičky v prostoru zamořeném železem. O hloubku tolik nejde. Cena tak do 20.000,- , tak prosím o váš názor. Pokukuju po Tesoru ale nevím, nevím. |
No na malé mince to chce vyšší frekvenci: Tesoro Tejón, Fisher F 75,XP Gold Maxx Power.
Fisher F 75 je tu za dobrou cenu:
http://detektory.hantec.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2605 |
Pořídil jsem si k 1236 jako 2. detík F 75. To máš jako s autem.Vybíráš a vybíráš až.............. . Jsem věren jedné značce a mám klid  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kolonizator Věrnost fóru

Registrace: 24.3. 2006 Příspěvky: 130 Bydliště: Brněnsko
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 19:49 Předmět: |
|
|
Jako druhý detektor bych volil určitě JOKR. Kdo se sním naučí, vytáhne ze země skoro všechno. Už dlouho o něm přemýšlím a šetřím na něho. Oproti všem detektorům má jednu velkou výhodu. S výrobcem se můžete dohodnout na provedení, které vám bude vyhovovat. To nikdo jiný nenabídne!  _________________ XP GOLD MAXX POWER |
|
Návrat nahoru |
|
 |
butcher Věrnost fóru

Registrace: 11.1. 2008 Příspěvky: 1261 Bydliště: Kolínsko už 55 let
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 19:59 Předmět: |
|
|
Kolecko napsal: | Já 1236 vyměnil za 1270. Přechod byl snadný, je to velmi podobný detík na ovládání, ale nesrovnatelně lepší. Zatím nejlepší detík na drobotinu, co mi prošel rukama. Hloubka taky parádní. |
Na drobotinu , možná lepší než 1236, já 1270 měl tři roky, nedám na ni dopustit, vynikající detektor, hloubka dobrá, ale na drobotinu to není žádný přeborník, mysím tím mince drobnější a tenčí než třeba RU 1 krejcar. Do lesa je dobrý, ale na políčka s důrazem na separaci bych volil jiné typy. _________________ u zážitku nezáleží na +/- ale na absolutní hodnotě |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cortes Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 20:17 Předmět: |
|
|
Tak nějak jak napsal butcher..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
drobeki Věrnost fóru

Registrace: 26.7. 2008 Příspěvky: 723 Bydliště: Pepinovice
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 20:20 Předmět: |
|
|
cortes napsal: | Kolecko napsal: | cortes napsal: | Sranda musí byt,ale detektory do bordelu a na drobotinku ..si sám pro sebe študuju už dlouho  |
To víš ..Já ti to řeknu a ty to někde vykecáš
Neee..opravdu jsem hledal a zkoušel hodně detektorů na drobotinku a do bordelu.
Každý máme nějaké představy co by měl detektor splňovat.A já se o ně dělit nehodlám--))
Není universální detektor..i když terra se tomu blíží.
I dva detektory od xp bych bral na zkoušku..jeden na válku a jeden na drobotinku. |
Hele jsem asi mimo, ale jak se stalo, že cortes padnul na necelou dvacku???? Jákdyž ho kupoval stál 39 pak ho slevnili na 29900 a to jsem si ho pořídil. Teď je za tu dvacku!!! Co se děje????  _________________ My nemáme peníze, my jsme delegace! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cortes Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 20:36 Předmět: |
|
|
drobeki...Jednoduché..Když se sem začal dovážet tak tady v ČR ..byli předražené všechny detektory.
Já jsem ho na jaře 2003 koupil v USA v přepočtu za 16-18 tisíc,když tu stál 39 tisíc a nějaké drobné.(tak si spočítej co si tady museli na detíky nasadit)
Pak šel dolar dolů a dolů a dolů.Pan Vidlák ustálil cenu cortese na 19900 (tuším)...Pak od něj firmu koupil pan Moltáš..ten dal cenu přes 25 tisíc a má ji pořád.
Ale naštěstí vstoupil do hry další prodejce detektorů a ten má zase cenu jak míval pan Vidlák
Nikdo neříká,že cena nepůjde nahoru,ale pevně věřím,že to už nebude jak v tom 2003..to i explorer stál tuším kolem 50 tisíc.
Vše je o prodejcích.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
okin72

Registrace: 15.3. 2009 Příspěvky: 62 Bydliště: Roztoky
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 21:04 Předmět: |
|
|
o x tera 70 jsem taky uvažoval, ale pak jsem si tady přečetl kritiku na málo odolný kabel k cívce a bylo po adeptu. Lákala mě variabilnost cívek. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cortes Věrnost fóru

|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 21:11 Předmět: |
|
|
okin72 napsal: | o x tera 70 jsem taky uvažoval, ale pak jsem si tady přečetl kritiku na málo odolný kabel k cívce a bylo po adeptu. Lákala mě variabilnost cívek. |
Málo odolný kabel tak to si musím přečíst..to jsem ještě neslyšel . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
yetti Věrnost fóru

Registrace: 25.3. 2006 Příspěvky: 2688 Bydliště: vysočina
|
Zaslal: neděle 15. březen, 2009 23:03 Předmět: |
|
|
okin72 napsal: | o x tera 70 jsem taky uvažoval, ale pak jsem si tady přečetl kritiku na málo odolný kabel k cívce a bylo po adeptu. Lákala mě variabilnost cívek. |
Chodím s terrou, co ji tady začli prodávat. Používám dvě cívky a nevím co bych musel s cívkou dělat, aby odešel kabel? Ale to je jedno, ať si každej mele co chce
Mimochodem - kámoš chodí taky s 50kou a nic. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|