Hlavní nabídka
· Domů
· Ankety
· Archiv článků
· Často kladené otázky
· Diskuze a Inzerce
· Encyklopedie
· Napište článek
· Praktické odkazy
· Připomínky
· Seznam uživatelů
· Soubory ke stažení
· Soukromé vzkazy
· Statistiky webu
· Témata článků
· Top 10
· Váš účet
· Vyhledávání
Kdo je přihlášen ?
Stránky prohlíží 638 anonymních a 0 registrovaných uživatelů.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Webhosting

Provozováno na síti WEBSTEP

Celkem návštěv od spuštění webu

TOPlist

Vše za odvoz
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
Diskuze a Inzerce

DetektoRING
Diskuzní fórum na https://detektory.hantec.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Eliptická cívka pro Explorer
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Minelab Explorer II, S/XS, SE, E-Trac
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 6.1. 2007

PříspěvekZaslal: neděle 20. květen, 2007 20:18    Předmět: Eliptická cívka pro Explorer Citovat

Ahoj chlapi,chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás má zkušenost s eliptickou DD cívkou pro minelab EX II,SE??? Má taková cívka nějaké speciální výhody oproti standartní dodávané DD sondě??? Za jakékoliv postřehy předem děkuji Wink
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mcmlxxx
Administrátor

Registrace: 23.3. 2006

PříspěvekZaslal: pondělí 21. květen, 2007 7:39    Předmět: Re: Eliptická cívka pro Explorer Citovat

pan 33 napsal:
Ahoj chlapi,chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás má zkušenost s eliptickou DD cívkou pro minelab EX II,SE??? Má taková cívka nějaké speciální výhody oproti standartní dodávané DD sondě??? Za jakékoliv postřehy předem děkuji Wink

Myslíš malou Explorer/Quattro 7X4" Eliptical 'DD' Coil (Detech) ? Obecně se tyhle malé DD sondy tvarují do elipsy proto, aby se odstranila nevýhoda malého pokrytí u malé kruhové DD sondy, při současném zachování schopnosti hledat v zamořené oblasti. Mám jen malou kruhovou sondu - hledá dobře, ale je opravdu vhodná jen na předem vybrané "železné" pole kde hodláš hledat celej den. Kdybych měl ještě malou elipsu, tak uvedenou prochu prohledám rychleji.
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: pondělí 21. květen, 2007 20:51    Předmět: Citovat

mcmlxxx- ahoj tu ne,mám na mysli větší. Výrobce Coiltek search coils-DD coil for Minelab Explorer 5x10 inch elliptical. Cena $199-
Samozřejmě bude na Qatro i SE.Tak mě jen zajímalo jestli taková cívka není lepší než kulatý tvar,i když explorer měl v základu 10,5inch kulatou DD sondu.Ve své podstatě,je ten jeden rozměr totožný jako u standartně dodávané sondy,ale eliptická je užší.Tak mě zajímá,to že je užší,je výhoda a nebo ne.Nebude dělat nějaký větší problém to že ten druhý rozměr,těch 5 inch,je vinutí blíže u sebe??? Bude detík třeba stíhat registrovat odezvy??? Možná se ptám blbě,určitě stíhat bude jinak by se asi taková sonda nedělala. Ale jakký je při těchto rozměrech ten rozdíl,nabízí tato sonda standartní použití,nebo je to nějakej speciál na něco??? Děkuji
mcmlxxx
Administrátor

Registrace: 23.3. 2006

PříspěvekZaslal: pondělí 21. květen, 2007 21:17    Předmět: Citovat

pan 33 napsal:
mcmlxxx- ahoj tu ne,mám na mysli větší. Výrobce Coiltek search coils-DD coil for Minelab Explorer 5x10 inch elliptical. Cena $199

Už ti rozumím, přesně takovou mám ke gmaxxu. Má oproti kruhové sondě stejného průměru menší dosah, ale vynikající separaci a netrpí tolik problémem s maskováním železa. Hodí se na místa kde je hodně hřebíků, nebo třeba na "rybník" na hledání barvy. Jestli detektor nebude mít potíže zpracovávat signál se bát nemusíš. Každopádně si ale musíš rozmyslet jestli tu sondu vůbec využiješ.
b.
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: pondělí 21. květen, 2007 21:50    Předmět: Citovat

mcmlxxx-díky jen jsem na ni náhodně narazil na netu,anglicky moc neválím tak jsem chtěl jen nějaké info,každopádně díky za čas.
medvedzlesa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 9.5. 2007

PříspěvekZaslal: pátek 27. červenec, 2007 11:30    Předmět: Citovat

pan 33 napsal:
mcmlxxx-díky jen jsem na ni náhodně narazil na netu,anglicky moc neválím tak jsem chtěl jen nějaké info,každopádně díky za čas.

Má niekto tú eliptickú cievku 7x10, alebo 4,5 x 7 ?

Zisťujem že fakt to niekde s 10" je dosť problém. Je zaručené, že funkčnosť je zachovaná? Ako je to s cievkami, ktoré nemajú nálepku Minelab. Myslím Detech, Coiltech.

Čo by ste doporučili?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: pondělí 30. červenec, 2007 22:06    Předmět: Citovat

medvedzlesa napsal:
Ako je to s cievkami, ktoré nemajú nálepku Minelab. Myslím Detech, Coiltech.

Čau,můj názor je že musí mít nějakou licenci od Minelabu,ale i od jiných výrobců detektorů.Podle toho odpovídá i ta cena cívek,protože nejsou nějak levnější.No nějaké čínské šunty to nebudou,ale zato jsem nikde nenašel jestli dodávají i kryty k těm cívkám.Docela se mi zamlouvá ta verze PLATYPUS na EX II,ale zkušenosti s tím nemám.Asi bude mít lepší separační vlastnosti než standartní cívka 10".
medvedzlesa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 01. srpen, 2007 14:54    Předmět: Citovat

pan 33 vďaka
Zaujíma ma to lebo občas mám čudné signály. A pri eliptickej cievke by som to prešiel na kríž a predpokladám že by som presnejšie identifikoval blízko seba ležiacu Farbu a železo bez podstatnej straty hĺbky. Confused
Samozrejme sa mi nechce dávať peniaze za niečo čo neviem ako funguje.
To radšej budem viacej kopať. Very Happy
Radek

Registrace: 22.3. 2006

PříspěvekZaslal: pátek 07. září, 2007 22:48    Předmět: Citovat

K eleptickým cívkám jsem docela skeptik,užší část právě dělá hloubkovost .Protikladem eliptik jsou ideální DD u přístrojů Nexus s dvojitým plně kruhovým profilem.Zužování cívky v příčnem směru nějak nemá podle mne větší opodstatnění.Jediné vysvětlení je pro mne že centrální vyzařovací lalok je sice stejně široký jako u kterékoliv DD cívky ,ale okrajové laloky s malým záběrem jsou blíže k hlavnímu laloku ,tudíž povrchové a mělké předměty nemohou tak maskovat jako u klasických DD cívek.Zajímavostí ,která mě překvapila při loňském testování v Kdyni je horší separační vlastnosti DD 8" (minelab) proti DD 10" (minelab) ,jako by menší cívka byla přesycena a záběrný lalok se rozšířil ,což by mohlo vést k horším separačním vlastnostem cívky.
Tak zatím ahoj Radek
Bába
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: pátek 07. září, 2007 22:57    Předmět: Citovat

medvedzlesa napsal:
pan 33 napsal:

Má niekto tú eliptickú cievku 7x10, alebo 4,5 x 7 ?

Zisťujem že fakt to niekde s 10" je dosť problém. Je zaručené, že funkčnosť je zachovaná? Ako je to s cievkami, ktoré nemajú nálepku Minelab. Myslím Detech, Coiltech.

Čo by ste doporučili?

Mám 4x7" DD elipsu a je super. Rychlost prohledávání menší ale nemineš téměř nic v hodně zamořené lokalitě.
Radek

PříspěvekZaslal: sobota 08. září, 2007 11:04    Předmět: Citovat

Ahoj ,byl tady dotaz k výrobcům cívek pro Minelab .
1.) Detech -Bulharsko ,solidní výrobce který již delší dobu licenčně vyrábí cívky pro Minelab ,velmi solidně mechanicky řešené (robusní) .Vlatní stránky nemají ,jsou pouze v produktech firem které prodávají minelab přístroje.
2.)Coiltek -podle mne Austrálie ,velmi solidní výrobce ceny jsou trochu jinde než Detech. Mají vlastní stánky:http://www.coiltek.com.au/goldsearchcoils.htm
3.) producent cívek pro Minelab US :http://www.tcmetaldetectors.com/sunray.htm
Radek
medvedzlesa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: úterý 13. listopad, 2007 12:25    Předmět: Citovat

Dokúpil som si dve cievky Detech:

malú 4,5 x 7 " - super vec Shocked . Úplne presne ide určiť miesto. Trošku sa signály posúvajú. ( Je to logické - elektronika SE-čka pozná len základnú cievku ). Hĺbkovo som ju netestoval, ale našiel som s ňou pri teste 15 minci od 5 - 20 cm hlboko. Je ľahučká, ale hodí sa len na pomalé prehľadávanie.

veľkú 10 x 14" - slušne obsiahne plochu. Tiež je vyhodnotenie signálov trochu iné. Hľadá sa s ňou celkom dobre, len je ťažšia. PP je podľa mňa horšie - musím pekne "ukrižovať" aby som sa trafil. Hĺbkovo sa zatiaľ neviem vyjadriť - netestoval som. Ale mám pocit že na malé veci vo väčšej hĺbke jej unikajú.
( jama v strede cca 30cm - signál zmizol ( 1 halier odpadol z boku ) a stal sa z neho hraničný signál Shocked ) Zatiaľ si myslím že je vhodná s Babou "kšandou" na chodenie a prehľadanie čo najväčšej plochy. Tie malé veci ale asi fakt budú problém.
xanopus
Věrnost fóru
Věrnost fóru

Registrace: 25.3. 2006

PříspěvekZaslal: středa 14. listopad, 2007 22:47    Předmět: Citovat

medvedzlesa:
Ak je vyhodnotenie signálu na každej cievke iné, znamená to
že sa musíš na danej cievke učiť reakcie detíku takpovediac „odznova“ Smile ?
Mohol by si napísať, kam a ako sa signál pri jednotlivých cievkach posúva, alebo má tendenciu posúvať...
Nie je tá väčšia cievka viac náchylná na falošné zvuky a rušenia?
medvedzlesa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: čtvrtek 15. listopad, 2007 13:09    Předmět: Citovat

xanopus napsal:
medvedzlesa:
Ak je vyhodnotenie signálu na každej cievke iné, znamená to
že sa musíš na danej cievke učiť reakcie detíku takpovediac „odznova“ Smile ?
Mohol by si napísať, kam a ako sa signál pri jednotlivých cievkach posúva, alebo má tendenciu posúvať...
Nie je tá väčšia cievka viac náchylná na falošné zvuky a rušenia?

Zatiaľ ma nič neruší - iba nedostatok času. Very Happy Ale vážne zatiaľ som si nevšimol žiadne rušenia, ktoré by nešli odladiť.
Na to aby som mohol povedať kam sa to presne posunulo, by som musel urobiť testy. Rolling Eyes A na to som lenivý / ale urobím. Samozrejme že som to riadne sledoval čo sa deje. Ale mám to vyriešené tak, že v AM -1 kopem všetko čo sa objaví niekde od 60 do 100% vpravo. Teda okrem fólií Confused
To so robil aj pred tým Laughing
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: neděle 09. prosinec, 2007 21:10    Předmět: Citovat

Baba napsal:
Mám 4x7" DD elipsu a je super. Rychlost prohledávání menší ale nemineš téměř nic v hodně zamořené lokalitě.

Bábo,kde se dá koupit ta elipsa 4x7 DD o které se zmiňuješ???
medvedzlesa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: pondělí 10. prosinec, 2007 15:44    Předmět: Citovat

pan 33 napsal:
Baba napsal:

Bábo,kde se dá koupit ta elipsa 4x7 DD o které se zmiňuješ???

Ja som kúpil v Nox Žilina http://www.nox.szm.com/expsepr.htm na dobierku.
Je to "Bulhar", ale funguje OK.
Posledná minca, ktorú som s ňou našiel bol 1 kreutzer 1800 v cca 10 cm a vo vzdialenosti cca 10 cm bola 1/2 podkovy. Najprv som vybral mincu a potom zo zvedavosti železo. Bolo to pri starej kaplnke v lese, kde už pred mnou bolo asi dosť veľa ľudí. Aj tak mi tam ešte 6 koliesok nechali. 3- som našiel s klasickou cievkou a 3 ešte medzi železom s malou.
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: pondělí 10. prosinec, 2007 19:15    Předmět: Citovat

Medvedzlesa - díky,to je blíž k vám jak do Polska. Wink
Prosím tě a nevíš jestli ta elipsa je FBS Question Question Question nebo jiná Question
medvedzlesa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: úterý 11. prosinec, 2007 11:23    Předmět: Citovat

pan 33 napsal:
Medvedzlesa - díky,to je blíž k vám jak do Polska. Wink
Prosím tě a nevíš jestli ta elipsa je FBS Question Question Question nebo jiná Question

Myslím si že je. Nenapadlo ma, že by nebola Sad Mne stačí že to funguje.
Ale dosah ide dole. Stalo sa mi že som mal z normál cievkou signál, ktorý sa tváril ako farba a po prezutí malá o ňom nemala ani zdania. ( nekopal som -myslím že to bolo hlbšie uložené hrdzavé železo )
Myslíš že tie cievky pre SE-čko nevyužívajú celé spektrum Question
pan 33
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: úterý 11. prosinec, 2007 18:38    Předmět: Citovat

medvedzlesa napsal:

Tak to právě nevím a taky by mě to zajímalo.Všimni si,že je tam mezi nima v prodeji aj koncentrická cívka Exclamation Jak to potom na tom Exploréru funguje Question Docela teda zírám,že jsi u té elipsy ztratil i hloubku,já jsem žil v přesvědčení,že by tam nějaká výrazná ztráta být neměla.
medvedzlesa
Věrnost fóru
Věrnost fóru

PříspěvekZaslal: středa 12. prosinec, 2007 10:17    Předmět: Citovat

pan 33 napsal:
medvedzlesa napsal:

Tak to právě nevím a taky by mě to zajímalo.Všimni si,že je tam mezi nima v prodeji aj koncentrická cívka Exclamation Jak to potom na tom Exploréru funguje Question Docela teda zírám,že jsi u té elipsy ztratil i hloubku,já jsem žil v přesvědčení,že by tam nějaká výrazná ztráta být neměla.

No môj odhad že to železo bolo min v 60 cm ???, preto som sa nečudoval že ho nevzala.
Vedľa som vykopal turistickú smaltovanú modrú značku v 40 cm. Rolling Eyes
Nechal som ju pre budúce generácie a pridal som im 1 Sk. Laughing
No nasadil si mi červíka, asi zavolám predajcovi, ale ten mi asi veľa nepovie.
Chcelo by to zmerať.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra DetektoRING -> Minelab Explorer II, S/XS, SE, E-Trac Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: