Kdo je přihlášen ?
|
Stránky prohlíží 746 anonymních a 0 registrovaných uživatelů.
Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
|
Webhosting
|

|
Celkem návštěv od spuštění webu
|

|
Vše za odvoz
|
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
|
|
Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ?
Přijal: mcmlxxx - Saturday, 28.10. 2006 - 21:56:40
Téma: Detektory a hledání
|
V průběhu minulého týdne proběhla Internetem zpráva že Fisher chystá nový model detektoru Fisher F75...

Nový Fisher F75
Na oficiálních webových stránkách Fisheru se prozatím žádné informace o této novince neobjevily (28.10.2006), přesto se již nový model Fisheru začíná u větších zahraničních prodejců předprodávát. Cena se má pohybovat okolo 1000 USD (USA). Detektor má mít údajně následující parametry:
- Velký pozitivní LCD displej s podsvícením pro hledání při špatných světelných podmínkách
- Dvoustupňový diskriminační filtr pro hledání ve šrotem zamořených lokalitách
- Odladění vlivu země pomocí technologie FASTGRAB™ ovládané přepínačem pomocí ukazováku ruky
- Grafické vyhodnocení mineralizace na LCD
- Modulovaný Pinpoint ovládaný přepínačem pomocí ukázováku ruky
- Uložení nastavení detektoru v paměti která nepotřebuje napájení
- 40 hodin provozu na 4 AA (tužkové) alkalické baterie
- BiAxial© DD sonda
- Ovládání otočným knoflíkem a jedním tlačítkem
Fisher F75 má být navržen jak pro hledání s Biaxiální DD sondou tak s klasickou koncetrickou sondou.
Uvedené informace potvrdil v diskuzních fórech i Bill Ladd, člověk který pro Fisher provádí testy detektorů.
Kdo se dočetl až sem, nemohl si nevšimnout že uváděné parametry i design detektoru se nápadně podobají modelu TeKnetics T2, který na trh uvedla zhruba před rokem americká společnost First Texas prodávající detektory pod obchodní značkou Bounty Hunter. Pro srovnání si prohlédněte obrázek TeKneticsu T2:

TeKnetics T2
Tato nápadná podoba značně rozladila současné majitele detektorů TeKnetics T2, protože mají důvod se domnívat, že nevědomky posloužili společnosti First Texas jako neplacení beta-testeři prototypu stroje (T2), aby celé know-how následně First Texas prodal americkému Fisheru jako základ k F75.
Teknetics T2 se totiž během roku postupně dočkal řídícího software verze R6 který by již měl mít "vychytané" všechny vážnější chyby.
Přesto lidé kteří jsou v kontaktu se společností Fisher tvrdí, že koupili pro F75 pouze konstrukci a design kvůli snížení nákladů na vývoj a elektronika detektoru bude úplně nová.
Pravda bude zřejmě někde uprostřed. Podle předběžných parametrů detektoru F75, způsobu ovládání a použité sondy bude pravděpodobně Fisher F75 nástupcem TeKneticsu T2 pod jinou prodejní značkou.
Špatnou zprávou pro majitele TeKneticsu T2 je, že sondy F75 a T2 nebudou kompatibilní a budou se lišit i použitým konektorem.
Zdroj: Google
|
| |
Přihlásit se
|
Vytvořit účet.
|
Hodnocení článku
|
Průměrné hodnocení: 4.83 Účastníků: 6

|
|
Související témata
 |
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: Baba (rafina@rafina.cz) - Sunday, 29.10. 2006 - 08:29:42 | Tak to je prča :-). Jsem zvědav, jestli bude stát Fisher přes 25.000,- jako T2 na DW :-))) a jestli Teknetics bude dál T2 prodávat souběžně s Fisherem. |
|
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: veny (ch.vasek@seznam.cz) - Sunday, 29.10. 2006 - 12:09:40 (O uživateli | Poslat soukromou zprávu) | No já jsem zvědavý, jestli F-75 bude ještě lepší naž T2, především co se týče dosahu, diskriminace a separace. T2 přece jenom nasadil dost vysokou laťku. Už jsem byl rozhodnutý, že si na jaře koupím T2, ale teď jsem zas na rozpacích. Počkám si na recenze a pak uvidím. Předpokládám, že cena tohoto detektoru se u nás vyšplhá na cca 30.000,-Kč. Nicméně se mně F-75 moc líbí a předpoklad, že bude lepší než T2 tu je. Mrcasu zdar. |
|
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: Otas (otas@detektorweb.cz) - Monday, 30.10. 2006 - 14:23:26 (O uživateli | Poslat soukromou zprávu) | Aby celé know-how následně First Texas prodal americkému Fisheru jako základ k F75.
No ono je to trochu jinak - First Texas Fishera slupla a tím pádem bude ona rozhodovat o modelech co se budou vyrábět, jako třeba Fisher F 4. Jde o kombinaci cívky z T2 a elektronického boxu z Discovery 3300. Nebo zde F 75 - T2. Možná se v budoucnu dočkáme, že vlastně koupila jen obchodní značku Fisher. Zde je odkaz na starou tiskovou zprávu Fishera o které se radši nikde moc nemluvilo....
http://www.fisherlab.com/press_release/may192006.pdf |
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: Paul (division@email.cz) - Tuesday, 31.10. 2006 - 14:36:27 | | Jen pro upřesnění. Korporace First Texas před slupnutím Fishera již dříve kompletně slupla firmu Bounty Hunter a vloni slupla i Tekneticse. V té době byl ovšem Teknetics na rozdíl od Fishera již pouze jménem/logem, protože od konce 80. let minulého století žádné detektory nevyráběl.
Jinak je samozřejmé že First Texas bude určovat výrobní a finanční politiku. Konstruktéři od Fishera však zůstávají, jedou dál a tak se ve spolupráci s D.Johnsonem jako šéfkonstruktérem celého projektu můžeme dočkat nějakých zajímavých mutantů. Nový Fisher F-75 a následně i F-4 vypadají opravdu stejně jako T2 resp.3300. Vysvětlení podali následující:Z důvodů snížení nákladů slupky zůstávají stejné, mozek a střeva jsou však jiná. V tomto stádiu o tom však nemá cenu moc spukulovat. Jak to je doopravdy brzy uvidíme a uslyšíme. |
|
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: Paul (division@email.cz) - Tuesday, 31.10. 2006 - 14:42:46 | Jelikož zde nastal trochu chaos ohledně nových Fisherů (a fúze této nejstarší firmy z oboru s First Texas), pokusím se jako dlouholetý distributor této značky o objasnění. Věci se mají následovně:
FIRMA A (First Texas Products, LP.) koupila nejdříve FIRMU B (Bounty Hunter) se kterou se jí v USA povedl rozjet dobrý obchod. Udělala jednoduché digitální detektory nižší třídy a s nimi pronikla do všech maloobchodních prodejních řetězců včetně těch největších jako WallMarkt, Cabelas, J.I.Joes,atd. Pro některé řetězce dokonce začala dělat jejich vlastní značky jako Discovery pro Radio Shack, MP Digital (MP, MPX) a Titan pro Kellyco.
No a potom na konci loňského roku koupili FIRMU C (Teknetics - kdysi dobrá a inovativní firma z Oregonu, posléze ale spíše již pouze jméno/Logo. Je opravdu zajímavé kolik slavných detektorářských firem pochází z okolí Portlandu - namátkou jmenujme White's, Compass, Teknetics). Ve stejnou dobu začal pro First Texas jako šéfdesigner pracovat známý konstruktér Dave Johnson za kterým stojí mnoho úspěšných modelů různých značek - tím posledním je právě Teknetics T2. Mezi jeho počiny (samozřejmě v rámci vývojových teamů) patří i takové legendární mašiny jako např. Whites MXT, GMT, Fishery serie CZ, 12xx a Gold Bug, Tesoro Lobo a další.
No a před několika měsíci do portfolia First Texasu přibyla FIRMA D (Fisher Research Labs). A najednou se začaly dít věci ... do konce roku Fisher vyjíždí se 2 novými modely (k 75 výročí založení firmy to bude F-75 a další model F-4) a na příští rok další 2. Navíc se zdá, že First Texas chce Fishera presentovat jako svoji prémiovou značku a tak se možná máme na co těšit.
A jelikož většina vývojových inženýrů zůstává, možná opravdu přijdou nějaké ZAJÍMAVÉ MUTACE. |
|
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: setrr (setrr@post.cz) - Tuesday, 20.03. 2007 - 18:47:37 | | no tak už březen skoro v tahu a F75 pořad neni na trhu ,nejde nahodou jen o řeči tak počkam ještě 10 dni a budu uvažovat o qattru MP nebo o T2 co se da dělat když je výrobce neschopnej to k nam dodat na trh |
|
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: tabbys (tabby2@seznam.cz) - Thursday, 19.04. 2007 - 05:07:46 | Prave dneska jsem dostal k narozeninam od zeny FISHER F75 ,ale nemuzu vam nic o nem napsat,proto ze detektor drzim porve v zivote.Z toho co jsem s nim zatim zkousel tak vim jen,ze rozlisuje zlato,alobal,med,mince a pri kazde zmene kovu je jiny zvukovy signal.Jeste vim,ze ukaze v kolikati palcich se predmet nachazi.Tak ze musim se hodne ucit,jsem uplny zacatecnik. Tak MRCASU ZDAR!!!! |
|
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: Katz (polnikurat.katz@seznam.cz) - Saturday, 17.05. 2008 - 08:25:32 | Pánové už ho mám a je to bomba!Podle mně je to zatím nejlepší mašinka co znám.Jen se s ním sžít,ovšem hned od začátku zjistíte že to není tak těžký!Lovu zdar! |
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: Honza Válek (knehynskyjan@seznam.cz) - Monday, 19.05. 2008 - 10:56:26 (O uživateli | Poslat soukromou zprávu) | | Už ho take mám,SLÁVA,trochu problem,než ho pochopím ale zda se byt jednodužší než minilab a dosahově bych řekl stejny,ale diskriminace výborna oproti druhym detektorům a to je dobře jsem velmi spokojený s váhou je lehký da se hledat celý den,neboli ruka. Hledaní zdar ať nekteří mají zlost.Honza |
Re: Bude Fisher F75 nástupcem TeKnetics T2 ? (Hodnocení: 1) Od: Katz (polnikurat.katz@seznam.cz) - Saturday, 24.05. 2008 - 17:54:20 | | A s tou malou cívkou je to neuvěřitelný!Ten se tak poved!Přidělal jsem stojánek aby nepadal,dá se položit jak na bok tak aby stál,fotky by se měly objevit v článku!Perun dej nám štěstí! |
|
|
|