Kdo je přihlášen ?
|
Stránky prohlíží 766 anonymních a 0 registrovaných uživatelů.
Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
|
Webhosting
|

|
Celkem návštěv od spuštění webu
|

|
Vše za odvoz
|
Věnujte vše co už nepotřebujete někomu jinému "Za odvoz"
|
|
soucek | Pátek, 20.07. 2007 - 19:18:15
, 7286 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Za všechno může jeden neznámý mnich, snad jménem Fredegar, který někdy mezi roky 640-660 napsal v burgunském klášteře dílo, které je známo pod názvem "Kroniky tak řečeného Fredegara Scholastika, knihy čtyři." V latinském textu kroniky jsou dvě kapitoly, které se nás dotýkají.
|
soucek | Úterý, 17.07. 2007 - 17:48:29
, 4588 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Při hledání stop kudy postupovala americká armáda při osvobozování Bernartic a Olešné (vesnice asi 25 km jižně od Tachova) začátkem května 1945, jsem v Olešné narazil na malém ostrohu na ideální místo pro tvrz.
|
soucek | Úterý, 17.07. 2007 - 08:55:49
, 3803 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Na další soustavu chodeb mne zase zavedla náhoda. Jeden majitel chalupy v Ostrově u Bezdružic, chtěl na svém pozemku najít sklep o kterém mu vyprávěla odsunutá bývalá majitelka domu. Ta pravila, že když odcházeli, tak do úzkého sklepa uložili řadu věcí.
|
soucek | Úterý, 17.07. 2007 - 08:33:46
, 4358 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Největší smírčí kříž na tachovském okrese jsme postavili skoro před dvaceti roky nedaleko Mýta.
|
soucek | Pátek, 13.07. 2007 - 10:40:40
, 9575 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Na každém šprochu je pravdy trochu. Také informace je možné získat různým způsobem. Jedním z osvědčených míst, kde je možné je získat, je stánek vědy, kultury a umění, kterému se říká hospoda nebo restaurace. Také já jsem na takovém místě v Konstantinkách získal zajímavou informaci o podzemní chodbě nedaleko Bezdružic.
|
soucek | Čtvrtek, 12.07. 2007 - 14:03:21
, 3417 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Koncem loňského roku jsem byl požádán, abych prošel v jednom městě s virgulí a detektorem jeden pozemek na kterém se nachází zajímavé podzemí, které se nedávno trochu zpřístupnilo.
|
soucek | Úterý, 10.07. 2007 - 10:12:56
, 3996 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Konstantinolázeňský okruh. Tento okruh jsem dělal dvanáct roků. Ještě než začnu popisovat virgulí označené podzemní chodby, pokusím se vysvětlit moji techniku jejich vyhledávání.
|
soucek | Sobota, 07.07. 2007 - 07:43:12
, 3343 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Příběh jako z pohádky. Děti z jedné páté třídy v Halži na Tachovsku asi před třemi roky od paní učitelky v družině dostaly za úkol najít zajímavé malé kameny...
|
soucek | Úterý, 03.07. 2007 - 22:06:15
, 4305 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Pořejov byla kdysi pěkná a velká vesnice s kostelem a zámkem. Její konec započal s koncem 2. Světové války. Při postupu americké armády 26.4.1945 od Žebráků bylo zjištěno, že ve vesnici se nachází německá jednotka SS.
|
soucek | Úterý, 03.07. 2007 - 21:47:00
, 4602 čtenářů
|
soucek zaslal následující článek: Bývalý panský dvůr Havraní hnízdo (německy Rabennest) se nyní jmenuje oficielně Josefův Dvůr, ale místní lidé tomu místu říkají Švábovna. Nachází se asi půl kilometru vlevo od hlavní silnice z Tachova na Planou, naproti vesnici Nahý Újezdec. Z dřívějších několika staveb, které tam stály, stojí tam dnes pouze jedna budova. I ona je v havarijním stavu.
|
94 článků (10 stránek, 10 článků na stránku)
[ 8 | 9 | 10 ]
|
|
|
Přihlášení
|
Vytvořit účet.
|
Nejnovější komentáře k článkům
|
|
|